Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 04, 2015

De week voorbij

Maandag sliep ik uit na een vol weekend en ging ik dit takenlijstje te lijf:

Natuurlijk staat niet alles wat ik op een dag van plan ben te doen of doe op een lijstje maar mij geeft het een houvast.

In de vrijmetselaarsloge die avond vertelde een broeder over de geschiedenis van de vrijmetselarij in Duitsland. Erg boeiend! En goed te horen dat indertijd duizenden Duitse vrijmetselaars in eigen land de Nazi's probeerden te bestrijden. En zij waren lang niet de enige 'goeie' Duitsers.

Dinsdag was ik poortwachter: bij de poort die naar de gemeenschappelijke binnentuin leidt wachtte ik de cateraar op die de zaterdag gebruikte barbecue met toebehoren kwam ophalen. Intussen sprak ik met langslopende buren Rini en Alex en nog een buurvrouw van iets verderop in de straat. Verder schreef ik veel deze dag. Heel veel. Had ik al gezegd dat er een ISBN nummer is toegekend aan mijn binnenkort te verschijnen nieuwe verhalenbundel? U kunt een abonnementje nemen op deze pagina om op de hoogte te blijven van nieuws rond de uitgave.

Oorspronkelijk zou ik 's avonds uitgaan maar het ging niet door en daardoor had ik een onverwachte vrije avond. Wat ik toen deed? Tja, voor u een vraag, voor mij een weet.

Woensdagmorgen was ik met mijn vriendin samen op de koffie bij een vriend en zijn vrouw. En hun kat. Japie. Die een poes is. En hier heerlijk in het zonnetje op schoot ligt bij mijn vriendin.
Prachtige verhalen vertelde Rob van Reijn over zijn tijd op de planken als pantomime speler! Hij werkte samen met onder meer Danny Kaye en Olsen and Johnson. (Klik de links!)

's Middags was ik met een afvaardiging van de Bewonerscommissie bij een advocaat die ons zal helpen in onze strijd tegen de woningcorporatie die ons een CV installatie in de maag wil splitsen maar vooralsnog weigert onze huizen te isoleren.

's Avonds besprak ik met een broeder taken die verdeeld moeten worden nu een broeder die de meeste boekhoudtaken die nodig zijn om de club draaiend te houden in het ziekenhuis ligt en waarschijnlijk niet zal herstellen.

Donderdag begeleidde ik mijn moeder naar de Indonesische toko en kwam mijn schoonmoeder mij haar verjaarscadeau aan mij brengen: plantjes voor in mijn tuin. Tot mijn niet geringe verrassing trof ik ergens achter in de wildernis die ik 'tuin' noem een wijnrank aan. Of hoe heet dat? Nu ja: hier een foto van mijn allereerste druiven uit eigen tuin:
's Avonds was ik met mijn vriendin op de verjaarsborrel van een vriend:
Onderweg naar de verjaardag belde ik nog even met een vriend. Die in het ziekenhuis ligt met een weinig hoopgevende diagnose. Wat zeg je tegen iemand waarvan je beiden weet dat die persoon niet lang meer te leven heeft: 'Hé, alles kits?'? Het zijn niet de makkelijkste gesprekken en ik begrijp dat er mensen zijn die ze liever niet voeren. Toch doe ik het want 'later' is te laat.

Vandaag maakte ik minstens acht mensen blij.

Vrijdag viel ik dit takenlijstje aan:
Minder dan afgelopen maandag maar zeker ook voldoening gevend. Sommige taken zijn voor elke dag. Huishouden bijvoorbeeld (vandaag bestond dat onder meer uit zwabberen) en een blogrondje doorloop ik regelmatig. Ook bijna elke dag doe ik mijn fysieke oefeningen en leer ik wat. Bijvoorbeeld een paar Franse woordjes. Voor wie denkt dat het wel niet veel soeps zal zijn, zo'n pakket van de Voedselbank: hier twee foto's van mijn pakket van afgelopen vrijdag.


(Voor de goede orde: dit is voor twee personen voor een week)

Deze dag las ik boek nummer 17 van dit jaar uit: The Day of the Boomer Dukes van Frederik Pohl, een lekker ouderwets science fiction verhaal.

Vandaag maakte ik minstens zes mensen blij.

Zaterdag ging ik met een vriendin uitgebreid ontbijten. Haar verjaarscadeau aan mij. Leuk, niet?
Verder was ik lekker bezig met opruimen in huis: dingen weggegooid en andere dingen in een doos gedaan om weg te geven. Veel muziek geluisterd ook. Heerlijk! Ik was nog van plan later die avond naar een verjaardag te gaan (die om middernacht begon!) maar bedacht mij tijdig dat ik zondag vroeg op zou staan.

Zondag werd mijn oudste dochter 15. Mooi, niet?
Helaas zag ik haar ook deze verjaardag niet op haar verjaardag maar zo gaan die dingen blijkbaar. Gelukkig hoefde ik daar niet lang bij stil te staan want ik mocht mijn vriendin helpen op de markt. Natuurlijk nadat ik 's ochtends een paar e-mails had verzonden. Onder meer in verband met de Bewonerscommissie, zangles, hulp aan een vriendin en over professioneel grappen maken.

Deze week voor u een compleet album aan muziek. Madrugada met 'Industrial Silence'.

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Frans Pointl