Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 07, 2012

Auto

Lekker bezig met van alles en nog wat waardoor er langzamerhand wat ruimte vrijkomt in mijn huis maar ook in mijn hoofd. Gisteren was ik te gast bij een heuse Tworrel; een via Twitter georganiseerde netwerkborrel en vanavond mocht ik lesgeven: een heuse workshop betreffende Sociale Media & Marketing. De leerlingen zijn zelf docent dus het gaat om een andere doelgroep dan de studenten die ik morgen tref. Dan mag ik lesgeven aan 'mensen die iets hebben met psychiatrie'.

Erg leuk, dat leraar spelen maar ook best vermoeiend. Zeker ook omdat ik nog de wintersport-vakantie in de benen heb. Mede daardoor miste ik gistermiddag een vergadering; was simpelweg weggedut tijdens het voorbereiden van een workshop...

Tussendoor een wasje gedraaid, m'n zoon opvoedkundig beziggehouden en een en ander geregeld ten aanzien van gedane en toekomstige entertainment-opdrachten. O, en een kort verhaaltje geschreven, te verschijnen in m'n derde verhalenbundel.

Omdat ik zo moe ben heb ik het ook eerder koud dan normaal. Terwijl het in huis 19 graden is zit ik te bibberen. Terwijl ik normaliter een graad of 16 als aangenaam ervaar. Misschien dienen wij te leren van Wim Hof, ofwel The Iceman. Hij heeft zichzelf aangeleerd om - slechts gehuld in een zwembroek - een halve marathon te rennen over de Noordpool. Mij persoonlijk gaat het iets te ver maar het toont wel aan dat wij eigenlijk heel erg verwend zijn en de kachel helemaal niet zo hoog hoeven te stoken.

Zo zouden wij heel wat energie kunnen besparen!

Volgens 'onafhankelijk onderzoek' zouden wij ook kunnen besparen op onze kosten door terug te gaan naar de gulden en de Euro achter ons te laten. Aardig idee hoor maar praktisch onuitvoerbaar om vele redenen.

En ja, dan zou je ook kunnen beweren dat wij voortaan maar moesten skippyballen in plaats van autorijden. De skippybal is namelijk vele malen energiezuiniger dan de auto, beter voor onze gezondheid, wegen hebben minder onderhoud nodig en een skippybal is vele malen goedkoper dan een auto.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Włodzimierz Smolarek en Robert Sherman