Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 25, 2022

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat de gemeente Amsterdam (klik) besloten heeft om naambordjes van dubieuze types uit de geschiedenis niet te vervangen maar te voorzien van aanvullende informatie. Veel zeehelden waren namelijk alleen helden voor de toenmalige machthebbers. Nederland deed het met name zo goed in de Gouden Eeuw door diefstal, piraterij en slavenhandel. Met opzet werden de meest moordlustige types erop uit gestuurd om andere volken te onderdrukken en te bestelen. Met het verwijderen van namen wordt de geschiedenis niet uitgewist. Door ook van hun duistere kant te vertellen wordt de geschiedenis wél beter belicht. En kunnen wij er hopelijk van leren. 

Nog steeds als ik mijn tuin in loop verwacht ik half en half de in november 2021 overleden Billy de Kat te zien als ik de keukendeur open. Maar helaas.

Deze lolcat gaat over gelijke behandeling:
'Heeft u wel eens een man gevraagd
hoe hij werk en gezin combineert?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels