Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 15, 2011

De krant

Vandaag even in de weer geweest met het huishouden, een opdracht binnengehaald, naar de tandarts geweest en een hoofdstuk toegevoegd aan mijn roman-in-wording.

Gisteren was ik met mijn zoon op verjaarsvisite bij zijn moeder. Het was mooi weer en dus zaten wij even op een terrasje met een begeleidster. Dat is nodig omdat zij nog niet zelfstandig naar buiten mag. In elk geval gaat het iets beter met haar en krijgt zij daar alle hulp die zij nodig heeft.

Veel mensen vinden blijkbaar dat anderen geen hulp nodig hebben. Althans, uitsluitend nette mensen zoals zijzelf verdienen giften en leningen. Anderen niet. Behalve zielige zwarte negertjes in Afrika natuurlijk. Want die zien er zo schattig uit.

Volgens velen mag de Griekse bevolking lekker lijden "omdat ze een corrupte regering hebben". (Zie daarvoor mijn stukje van gisteren.) Alsof Zimbabwe een toonbeeld is van openheid en democratie!

Maar stelt u zich eens voor dat u zélf hulp nodig heeft in de vorm van een gift of een lening maar dat degeen tot wie u zich wendt zegt: 'Ja hallo, denk je echt dat ik jou geld ga geven!? Je geeft het toch alleen maar uit aan nutteloze zaken als alcohol, tabak, een abonnement op Panorama, schoenen van 120 euro, digitale televisie of een kaartje voor Pinkpop. Waarom zou ik iemand die zo graag geld over de balk smijt geld uitlenen? Zoek het maar lekker zelf uit!"

Bent u dan mans genoeg om te zeggen: "Je hebt gelijk. Dat geld heb ik eigenlijk helemaal niet nodig. Als ik beloof om mijn levensstijl aan te passen mag ik dan toch dat geld lenen?" Of zegt u: "Ja maar dat is belachelijk want ik vind dat we allemaal elkaar moeten helpen!"

Stelt u zich eens voor dat de Amerikanen indertijd de Marshall-hulp hadden ingetrokken vanwege de politionele acties. Bijvoorbeeld. Ja, Nederland was indertijd zeer fout bezig (door de bevolking van toenmalig Nederlands-Indië met geweld er onder te houden) terwijl het gratis financiële hulp kreeg van Amerika om ons te helpen bij de opbouw na WO II. Indertijd had Amerika door dat als het beter zou gaan met de diverse Europese landen zij zelf daar later van zouden profiteren. En zij kregen gelijk.

Eigenlijk is dit een zinloze discussie want minister Jan Kees de Jager is van het CDA en dus gaat de extra financiële hulp aan Griekenland gewoon door. Lees volgende week maar even de krant.

P.s. Speciaal voor GerdaYD en andere geïnteresseerden: in het reactievenster bij de foto's van laatst heb ik een korte omschrijving ervan gegeven.