Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 08, 2015

Hoe de bevolking van Palestina leeft

De soldaten van de PLO zijn ongetwijfeld bijzonder slechte mensen die alleen maar willen dat Israëlische burgers met veel geweld om het leven komen. Maar geeft dat Israël het recht om de burgerbevolking van het Palestijnse gebied te behandelen zoals zij dat doen? Niemand, echt nog niemand, heeft mij met rationele argumenten kunnen overtuigen van het nut van het bombarderen van burgerdoelen om te voorkomen dat er burgerdoelen worden geraakt. 

En ja, ook de bevolking van Israël leeft in angst. Maar wordt niet dagelijks onderdrukt door een buitenlandse mogendheid die militair en financieel wordt gesteund door Amerika.

Het lijkt allemaal een ver van mijn bed show 'en waarom zouden wij ons ermee bemoeien zolang het hier niet gebeurt?' Stelt u zich dan eens het volgende voor: dat de geallieerden niets hadden gedaan toen Hitler Polen binnenviel. 

Voor wie zich niet kan voorstellen hoe de bevolking van Palestina leeft (ongeacht de schuldvraag: voor burgers maakt het echt niet uit of het eigen leger, dan wel rebellen, dan wel een buitenlands leger hun kinderen vermoord):

Het pleonasme van vandaag is 'bewust opletten'