Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 04, 2024

De week voorbij

"Waarom pik jij subtiele hints niet op?"
"Waarom zeg jij niet gewoon wat je bedoelt?"

Verreweg de meeste mensen zijn niet goed in het 'lezen' van een oogopslag of handgebaar. Toch willen zij dat anderen hun lichaamstaal lezen.

Dat leidt tot veel miscommunicatie. Geeft u zelf subtiele hints met bijvoorbeeld een oogopslag of zegt u gewoon wat u bedoelt?

==============

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===========
Maandag was het een prachtige zomerdag in De Panne. Heel fijn want de maandag is ons 'weekend'; de enige vrije dag van de week. En wij genoten met volle teugen.

Er was een live band op het terras waar wij die avond (z)aten en een collega liet zich verleiden een liedje mee te zingen.
Had al een tijdje geen Flammkuchen met Spaanse ham gehad dus dat werd smullen.
Op het terras waar wij des middags waren, belde ik even met het thuisfront. Fijn!



Terwijl er in diverse delen van de wereld absoluut níet wordt genoten. Bijvoorbeeld omdat er mensen worden ontheemd, vervolgd en vermoord. Vreemd genoeg gaat de dader - al is hij door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties veroordeeld - vrijuit. Wat is die Raad eigenlijk waard wanneer die in de praktijk welgeteld nul macht heeft? De leden weten dat zelf ook eigenlijk niet en tonen alleen maar desinteresse, zo blijkt uit deze beelden

Mensen worden gemarteld en verkracht en dat gedrag wordt toegejuicht niet alleen door 'het volk' maar zelfs door een Minister? Goh, jeetje. Nou! Daar gaan wij eens flink over vergaderen, hoor! Na het zomerreces dan natuurlijk. 

Een politieagent schiet een ongewapende vrouw in koelen bloede door het hoofd terwijl hij al eerder bij zes korpsen was ontslagen vanwege gewelddadig gedrag? Tjonge! Te zijner tijd zullen wij eens de feiten onderzoeken. Misschien.

Dinsdag begon mijn dag vroeg. Alleen de logerende zoon van een collega was al wakker. Ik regelde een kopje koffie voor mijzelf en zette mij neer voor een sessie met mijn psychologe.

Waarbij wij samen interessante zaken over mijn gedrag ontdekten: waarom doe ik wat en hoe ik doe, hoe is dat ooit ontstaan en valt het nog bij te sturen?

Deed na het emotionele gesprek de wekelijkse was:
De parade werd een half uurtje uitgesteld vanwege filmopnames. Daardoor zagen vrienden van mij uit Amsterdam mij niet door het park rondrijden. Maar gelukkig was er wat tijd voor een hapje en drankje samen vooraf.

Na de voorstelling die avond 
Een letterlijk kijkje achter de schermen 

ging ik met hen nog even wat drinken tijdens het genieten van de Plopsasingers.
Vervolgens gingen wij naar het strand.
Daar bleek een gezellige avondmarkt bezig 
Maar het meest genoot mijn vriend van de draaimolen: "Dit is de mooiste die ik ooit heb gezien!"

Zelf beheerder van een draaimolen zijnde, sprak hij honderduit met de eigenaar van deze in De Panne. Als twee enthousiaste kinderen in een snoepwinkel: "Heb je die lolly al eens geproefd? Die is geweldig! De zuurgraad, de structuur, de nasmaak..."
Maar dan over technische en esthetische details van draaimolens.

Leuk om twee volwassenen zoveel pret te zien hebben samen!

Iets na elven ging ik lekker slapen. Tot rond twee uur 's nachts het brandalarm afging. Het geloei zal ik u besparen maar hier is geen filmpje.
Gevolg was dat 18 mensen uit verschillende huisjes waar het alarm afging buiten zaten te wachten tot het probleem (mogelijk een foute bedrading) met vereende krachten was opgelost. Na vier uur 's nachts pas.

Woensdag was daarom de parade voor ons afgelast. Om hen die maar een paar uurtjes hadden kunnen slapen nog wat rust te gunnen.

Na het uitslapen deden ik en een paar collega's boodschappen in het centrum van de stad.


Veel mensen in Amerika doen minder rustig boodschappen. Binnenkort wordt besloten of de VS een theocratie wordt of een 'democratie' waarin vooral (buitenlandse) miljardairs het voor het zeggen hebben. Wàt een keus!

Domrechts heeft na het uitvallen van Joe Biden vol de aanval ingezet op Kamala Harris. Hun geinigste aanval vind ik: "Ja, maar zij is niet eens echt zwart!" "Want Kamala is pas later zwart geworden!", beweerde een pathologisch leugenaar.

Ook "Zij heeft nooit kinderen gebaard!" ziet maga als minpunt voor een (toekomstig) president. Zonder te beseffen dat welgeteld nul Amerikaanse presidenten ooit een kind hebben gebaard.

Alina Haba, advocate van Trump, viel Kamala aan op diens 'buitenlands' zijn. Nogal apart voor iemand die onder Project 2025 zal worden gedeporteerd omdat haar vader uit een Islamitisch land (Irak) komt. 

Op het bedrijfsfeest die avond waren er geen rangen en standen. Zo gleed ik op de buik samen met een van de drie actrices die De Boze Stiefmoeder speelt:
Het was een goed feestje! En de twee crewleden die het organiseerden hadden duidelijk moeite genomen om het feest 'aan te kleden' in het thema: tropical.

O ja, wij hadden ook nog eens een mooie voorstelling afgeleverd in het Plopsatheater 

waarna ik traditiegetrouw de Plopsasingers aanmoedigde tijdens het babbelen met fans en handtekeningen uitdeelde.
Om één uur 's nachts waren de meesten al thuis, mede dankzij een collega van het ensemble die mij een lift gaf en het huisje naast het mijne bewoonde.

Donderdag merkten wij dat het flink had geregend de voorgaande nacht: het geitenpaadje tussen onze twee bungalows in was een modderpoel. Slechts enkelen waren doorweekt thuisgekomen omdat zij na het bedrijfsfeest nog naar een nachtclub waren geweest. 

Had die ochtend naar het strand kunnen gaan maar mijn bed was erg comfortabel die ochtend. Dus ik sliep een uurtje meer dan anders, verwerkte wat administratie, schreef blogaantekeningen uit en verwijderde zo'n 3 gigabyte aan overbodige informatie van mijn mobiele telefoon.

Met een aantal collega's meldde ik mij bij een lokale horecagelegenheid voor de lunch. 


Feitelijk het ontbijt voor ons met onze afwijkende werktijden; in principe werken wij van 14:00u tot 20:00u. Op zondag beginnen en eindigen wij twee uren eerder en maandag is ons 'weekend'.

Van dit filmpje moest ik glimlachen. Die gewoonte heb ik wanneer een slechterik op den donder krijgt. In dit geval een supporter van een f4scistisch regime. Natuurlijk is geweld niet oké maar als er kinderen worden vermoord mogen de dader(s) en hun aanhangers van mij op hun falie krijgen.

Zeker wanneer zij sektarische dingen beweren als 'G*d heeft ons uitverkoren om deze kinderen af te slachten!'

Nou, ik ben niet door G*d of wie dan ook uitverkoren maar gewoon door een producent gevraagd om mee te spelen in een musical. En ik zei 'ja!' op die uitdaging. 

Ook deze dag deed ik weer met plezier mee aan de parade en de aansluitende voorstelling.
Collega's bereiden zich voor op de show.

Behalve dat tijdens een dans mijn microfoonbatterij uit de draaggordel glipte en op de grond belandde, ging er ook dit keer weinig mis. 

Overigens was het ongelukje maar een enkeling opgevallen. Blijkbaar zag men noch aan mijn gezichtsuitdrukking, noch aan mijn gehaast 'naar binnen hengelen' van de batterij dat er iets was misgegaan.

Natuurlijk genoot ik na de show van de Plopsasingers 

en daarna van fijne gesprekken met parkmedewerkers. 

Onderweg lopend naar huis, had ik bellend een fijn gesprek met een Amerikaanse neef en diens vader, mijn oom. Hij is 87 geworden en beloofde mij de 90 te halen, op voorwaarde dat ik dat verjaarsfeest bij hen kom vieren. Deal! 

Al met al lag ik rond middernacht in bed. Waar ik de dag eindigde met Franse les 

en als laatste gedachte had: "Als volgens domrechts MSM altijd liegt, wat vinden wappies er dan van dat MSM sterk pro-z!onisme is?


Vrijdag las ik dat domrechts weer een feestje vierde. Dat kwam neer op de vraag: moet een atleet die fysiek afwijkt van de tegenstanders worden geweerd van de Olympische Spelen? 

Wat zijn uw gedachten daarover?

Waarom is het erg dat Imane Khalif een geboorteafwijking heeft maar geweldig dat Michael Phelps dankzij zijn fysieke voordelen op de concurrentie meermaals Olympisch kampioen werd.
'Imane was gediskwalificeerd door een vriend van Poetin op basis van een slecht onderzoek naar haar sekse, daags na het verslaan van een Russische tegenstandster.'

Best raar: tijdens een competitie waarbij er wordt gestreden om wie de sterkste is, vinden wappies het oneerlijk dat de ene atleet sterker is dan de andere.

In plaats dat domrechts voorstander is van inclusiviteit - tijdens de Olympische Spelen of elders - , heeft men liever dat groepen worden buitengesloten:


Rechtspopulisten bliezen op een hondenfluitje en wappies blaften massaal: "Schandalig!" Maar dat er een veroordeeld pedoseksueel meedoet aan de Olympische Spelen, 
een transman die zijn wedstrijden verliest 
of over de deelname van kindermoordenaars hoor je domrechts niet.

Gelukkig lijkt het mee te vallen met het aantal domme schapen in Nederland; slechts 15% gelooft in het radicaal-rechts narratief van 'omvolking':
Best vreemd want 'omvolking' is juist precies wat een vorige generatie wappies wilde.

Mensen die het jammer vinden dat H!tler werd verslagen, juichen het toe dat in Nederland geboren kinderen over de grens worden gezet 'want immigranten horen hier niet!'

Ontzettend dom natuurlijk, want geen enkele maatschappij kan zonder immigranten. Hoewel het misschien best fijn was geweest als de immigrantenfamilie Wilders indertijd niet was toegelaten.
Stel dat Wilders als joch van elf Nederland uit was gezet 'want jij bent een immigrant!'?

Hoe ontzettend dom domrechts is, blijkt ondermeer uit deze uitspraak van Angela Stanton King:
De QAnon-wappie zat twee jaar in de bak voor grootschalige autodiefstal maar de politica werd gepardoneerd door toenmalig president Trump. Net als veel van haar soortgenoten is Angela Stanton-King zó dom dat zij denkt dat alle homoseksuelen ook pedoseksuelen zijn.

Angela Stanton en andere leden van de menssoort Homo Lunatic Ludicrous zijn verantwoordelijk voor haatgedreven criminaliteit.

Dit keer naar aanleiding van een dodelijke steekpartij in Southport. De dader heeft een donkere huidskleur dus domrechts loog er weer op los: "Zie je wel! Wéér zo'n asielzoeker/illegale immigrant/bootvluchteling uit Syrië!" Nope, gewoon een verwarde Christen uit Cardiff. 

Van mij mogen racisten het land uit en zijn vluchtelingen welkom!
Laat de onwetenden maar verkassen naar hun grote voorbeelddictaturen Rusland of Hongarije.

Onwetendheid leidt tot angst en angst leidt tot haat. Niet voor niets willen rechtspopulisten bezuinigingen doorvoeren op Onderwijs en Wetenschap. En op cultuur, helaas. Behalve op voetbal 'want dat is cultuur!'

Op enthousiasme werd niet bezuinigd deze werkdag in het Studio 100 Plopsatheater.

Zowel tijdens de parade alsook tijdens de voorstelling leek iedereen te werken met hernieuwde energie. Door het besef dat wij over de helft zijn? 

Tijdens de Parade leerde ik 'Tot vanavond?' wat beter uit te spreken in het Frans. Men keek wat verbaasd want 'Tot vanavond?" is niet hetzelfde als 'Toebehoren?" Men hoorde geen verschil tussen mijn "A ce soir?" en "Accessoire?"

Tevens leerde ik dat 'panne' helemaal niet Amsterdams of zelfs Nederlands is maar gewoon een Frans woord dat betekent 'pech met een voertuig'.

Speelde ik lekker omdat eerder die dag de fysiotherapeut een spierknoop had ontward of omdat ik een fijne ochtend in het attractiepark had gehad?


Hoe dan ook: na de voorstelling kregen wij een Indische maaltijd,

had ik een fijn gesprek met de lokale vertrouwenspersoon, publiceerde ik mijn wekelijkse 'Skywatch'-met proza-stukje' en praatte ik honderduit met fans, collega's en vrienden en familie van hen.

Een aantal van hen was vanuit Nederland met het openbaar vervoer naar het theater gekomen. Onder het nieuwe kabinet een dure grap: onder PVV-minister Barry Madlener gaat de prijs van een treinkaartje omhoog met 9%. Dat noemt de PVV 'opkomen voor de burger!'

'Ja, maar NSC, PVV en gaan toch zeker wat doen aan de exorbitante treinprijzen?' Neuh.

Zaterdag lachte ik mij een kriek bij het horen en zien van een interview met de Israëlische 'historicus' Benny Miller: "Ik weet de definitie niet van 'hongersnood' dus er is geen hongersnood in Gaza." Een deel van het publiek staart naar hem in ongeloof terwijl anderen een schaterlach proberen te bedwingen. 

De flagrante leugen komt van dezelfde professor die eerder doodleuk beweerde: "Natuurlijk werden er P4lestijnen verdreven maar dat was om plaats te maken voor J0den en dus was dat goed."

Als u dat oké vindt, daag ik u uit de namen van die volken voor elkaar in te wisselen. Bent u nu opeens tégen, dan bent u hypocriet.

Ik deed nóg een schokkende ontdekking: ik kan mijn ribben weer met mijn handen voelen! Blijkbaar ben ik, sinds de repetities voor de show begonnen in mei, aardig wat buikvet kwijtgeraakt. Dacht dat ik mij lichtvoetig voelde vanwege tevreden zijn, maar het is dus gewoon omdat ik lichter ben.

Deze dag was de lucht donkerder dan anders. Opeens was het geen zomer maar herfst.

Omdat ik een verkoudheid voelde opkomen dus maar niet naar het strand gegaan. Toch verveelde ik mij niet. Zo stofzuigde ik mijn kamer en pakte ik een tas in met kleding en spullen die ik niet meer van plan was te gebruiken. Ook verzamelde ik diverse troepjes om weg te gooien en leverde ik mijn script in:

Om mee te geven aan deze of gene die mij vanuit Nederland zou komen opzoeken. Dan reis ik begin september met het openbaar vervoer terug met alleen een kleine koffer en een schoudertas. Dat scheelt.

Het scheelde ook dat het prima weer was tijdens de parade:

Om de parkmedewerkster te bedanken voor het rondpedalen van ons rijdend 'podium', zei ik 'Muchos gracias!' Zij bleek een Spaanse te zijn die door heel Europa reist en hier en daar een paar maanden werkt om zoveel mogelijk reis-, werk- en levenservaring op te doen. Mooi vind ik dat!

Daarna publiceerde ik mijn wekelijkse 'verhaaltje op zaterdag', voor ik mij liet verleiden tot een potje schaak met een collega. 
Wij speelden - mede dankzij een enthousiast publiek - een energieke voorstelling. In de hotellobby tegenover het theater waren de complimenten van bezoekers dan ook niet van de lucht.

Die werd trouwens versierd met prachtig vuurwerk:
Vuurwerk leverde ook het gemengd Nederlandse estafetteteam op de Olympische Spelen. Kijk eens naar deze race met een fenomenale eindsprint van de ongenaakbare Femke Bol.

Zondag wilde een collega een stel bananen weggooien 'want ze zijn duidelijk over tijd.' Ik sprak een veto uit en maakte Pisang goreng voor mijn huisgenoten:
Bij het theater spraken wij een paar bijzondere mensen en gingen met hen op de foto:
Ondanks wat 'klimaatsceptici' als zelfverklaard 'doctor in de wetenschappen' Ferdinand Meeus beweren is de te snelle klimaatverandering wel degelijk een probleem
Ferdinand Meeus is óf heel erg dom óf verspreidt doelbewust nepinformatie met zijn 'Het is helemaal niet warm op Antarctica want op die ene vierkante meter was het koud!' 

Volgens zijn wappielogica is dit dan óók waar:

'Het regent niet veel in Europa want bij het huis van Willem Engel in Spanje viel geen druppel.'

Wappies zijn sowieso raar natuurlijk. 'Immigranten hebben geen recht op een uitkering in Nederland, het stelletje profiteurs!' Dan is de werkloze, Hongaarse vrouw van Wilders volgens hemzelf dus een profiteur? Tss!

Gek op de Hongaarse dictator Victor Orbán zijn de f4scisten van het EDF, the English Defence League. Geen wonder dus dat hun Grote Leider (Führer in het Duits), Tommy Robinson, de z!onisten toejuicht want 'Wie wil er nu niet moslimkinderen afmaken? Als ik zeg dat ik z!onist ben dan mag dat legaal!'

Ook legaal is jezelf verdedigen nadat je bent aangevallen: Israël bombardeerde het consulaat van Iran in Syrië en Iran zint op wraak.

Nu Iran officieel wordt gesteund door Rusland in de oorlog tegen Israël, 

ligt de Derde Wereldoorlog om de hoek dus nog maar even genieten van het mensen blij maken met een mooie voorstelling.

Daarna genoot ik met wat collega's van de Plopsasingers. 

Waarna wij met wat parkmedewerkers en collegae genoten van één van de beste achtbanen ter wereld: The Ride to Happiness!

Vervolgens een lokaal drankje 
en naar een strandtent:
Prima einde van een prima week.

Het pleonasme van deze week is: een vervelend misverstand 

Johann Sebastian Bach ; Toccata & Fugue in Dm, by Sinfonity is de muziek van deze week