Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 11, 2015

Goed nieuws

Syriërs

Ondanks alle ellende en narigheid gebeurt er ook een hele hoop goeds in de wereld. Neem het verse Turkse echtpaar Fethullah Üzümcüoğlu en Esra Polat. Na een idee van haar vader besloot het stel 4000 naar Turkije gevluchte Syriërs te laten delen in hun huwelijksmaaltijd. In haar witte jurk en met zelfs haar gouden tiara nog op stond de bruid zelf eten uit te delen aan een grote groep dankbare mensen. Deze mensen vinden het normaal om wat je te veel hebt te delen met mensen die minder hebben. Een voorbeeld voor velen!

MH370

Op een ander vlak was het ook goed nieuws dat het onlangs gevonden vliegtuigonderdeel inderdaad van vlucht MH370 afkomstig blijkt te zijn. Na anderhalf jaar weten de nabestaanden nu vrijwel zeker dat hun geliefden dood zijn. Hoe vreselijk ook, het is beter dan de rest van je leven blijven denken dat zij ergens op de wereld voortleven onder verschrikkelijke omstandigheden. Om het anders te zeggen: onzekerheid is een vrouwtjeshond.

Stadsvervoer

In Assen, Meppel en Hoogeveen wil de overheid bezuinigen op het stadsvervoer. Door buschauffeurs te ontslaan. De professionele vervoerders zullen worden vervangen door (ongetwijfeld goed bedoelende) vrijwilligers die de verantwoordelijkheid voor duizenden reizigers op zich zullen nemen 'met behoud van uitkering'. De lokale SP-afdeling is tegen deze onzinnige plannen in het verweer gekomen en krijgt al veel steun van de vakbonden, de buschauffeurs en de passagiers.

Fybromyalgie

Goed nieuws dan uit de medische wereld: men is een hele grote stap dichter bij het genezen van Fybromyalgie! Wetenschappers ontdekten dat de pijn niet vanuit de hersenen komt. Hoe het dan wel precies zit leest u hier. (Engels)

Hoverboard

Dan nog even iets leuks voor de nerds onder u: men heeft een werkend hoverboard ontwikkeld! Een wat? Een hoverboard. Zeg maar een skateboard zonder wielen zoals te zien in de filmreeks Back to the Future. Deze is speciaal voor de nu nog ongeboren Marty McFly: