Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 05, 2017

De dilemma's van de PVV (sorry, bevat 'moeilijke' woorden)

Gelukkig is in Nederland de vrijheid van meningsuiting een groot goed. Ik mag dus zeggen dat ik de meeste PVV-stemmers dom vind

en dat kleine percentage niet-domme PVV-stemmers niet begrijp.

(update: volgens een aantal volgers op Twitter is de jongeman in dit filmpje keurig van linkse signatuur en staat hij gewoon de verslaggever en de (overwegend zeer rechtse) volgers van PowNews keihard in de maling te nemen. Grap geslaagd!)

Natuurlijk mag je vinden dat je 'tegen subsidie voor linkse hobby's' bent en vinden dat dus de subsidies voor culturele televisie-programma's en theatervoorstellingen moeten worden afgeschaft. Natuurlijk mag je vinden dat alle buurthuizen in Nederland moeten sluiten 'want daar zitten alleen maar werklozen en die kunnen beter wat nuttigs gaan doen dan van mijn belastingcenten de hele dag koffie zitten drinken.' Natuurlijk kun je vinden dat Nederland de grenzen voor buitenlanders moeten sluiten 'want die pikken onze baantjes in en zijn allemaal te lui om te werken'.

Maar is dat niet een beetje hypocriet allemaal wanneer je tegelijkertijd vindt dat jouw eigen amateur voetbalclubje overheidsgeld moet krijgen 'want voetbal is een stukje Nederlandse cultuur dat behouden moet blijven'. Het buurthuis op de hoek moet ook maar blijven 'want dat is toch wel gezellig'. En alle buitenlanders moeten uit Nederland worden geweerd 'behalve mijn opa want die had het écht zwaar in Hongarije'. En natuurlijk moeten alle Marokkanen 'terug naar Turkije'. Behalve dan die ene voetballer. Maar alleen zolang hij scoort voor het Nederlands elftal.Ongeveer een kwart van de mensen die zeggen PVV te stemmen vindt het gebruik van geweld (klik) om een doel te bereiken acceptabel. Ik vind dat best wel schrikbarend veel. Maar wie is 'de PVV-stemmer' eigenlijk? Die vraag wordt hier (klik) beantwoord.

Hoe kun je op een partij stemmen die volkomen ondemocratisch is, die vindt dat vrijheid van meningsuiting alleen maar mag gelden voor mensen die het met de Grote Leider en enig lid eens zijn en die nog nooit iets heeft bereikt. Behalve dan dat mensen met een IQ van minder dan 90 banger zijn geworden dan voordat de Geert Wilders zich afscheidde van de VVD. Opvallend detail is nog dat zowel de VVD alsook Wilders vinden dat iemand die uit een partij stapt zijn zetel moet inleveren en niet gewoon in de Tweede Kamer mag blijven zitten. Waarom geldt dat niet voor de heer Wilders?'Ja maar, de PVV heeft van alles bereikt!'
-'Wat dan? Rijdt dankzij inspanningen van de PVV de buurtbus weer in dat dorp in Oost-Groningen? Heeft de PVV-fractie op lokaal niveau corruptie aan de kaak gesteld, een woningcorporatie op de vingers getikt of een school voor sluiting behoed? Is het dankzij de PVV niet meer mogelijk om studenten op te lichten met tijdelijke huurwoningen of heeft de 'partij' keihard gestreden voor gelijke rechten voor alleenstaande moeders en alleenstaande vaders? Niets van dat al. Noem mij één concreet idee dat komt uit de koker van de PVV dat uitvoerbaar is en ook daadwerkelijk werkt(e) om dit land beter te maken.'

'Nou, eh...in de peilingen doet de PVV het hartstikke goed!'

-'Dat is niet echt een goed voorbeeld.'

'Ja maar, ze zijn tegen moslims.'

-'Dus roepen dat het allemaal de schuld is van de moslims is een effectieve methode om de problemen in Nederland op te lossen?'

'Nou...eh...ja!'

Momenteel zit de PVV (Wilders dus want de PVV heeft geen andere leden en eventuele bestuursleden die het niet volledig met hem eens zijn gooit hij uit de partij) met een dilemma: de partij is namelijk tegen bemoeienis van de EU maar ook tegen asielzoekers. Maar nu de EU de grenzen wil sluiten voor alle asielzoekers heeft de PVV geen andere keuze dan het eens te zijn met het voorstel van de EU. 'Wij zijn fel tegen de EU maar in dit geval voor de EU!' is moeilijk te verkopen als mening. Zelfs aan mensen met een IQ van onder de 90.

Hoewel het trouwens wel vaak zo is, is niet iedereen met een laag IQ dom. Dit artikel (klik) gaat daar over. In dit artikel (klik) leggen mensen uit waarom zij PVV stemmen.

De PVV wil - volgens het eigen verkiezingsprogramma (klik) - geld besparen 'door te bezuinigen en zo'. Concrete plannen heeft Wilders niet. Nooit gehad ook.


(klikken=vergroten)

En natuurlijk is 'het allemaal de schuld van de linkse elite!' Welnu, hier een antwoord van 'de linke elite' op die beschuldiging.
http://sargasso.nl/fuck-yeah-elite/
En nu geen smoesjes als 'Ik heb geen tijd om een goed onderbouwd artikel te lezen'. Oké? Zeker niet wanneer u wél tijd om te fulmineren dat feiten niets met de werkelijkheid te maken hebben. Ik ben benieuwd wat u van dit artikel vindt en of u eventuele tegenargumenten kunt onderbouwen met feiten in plaats van met aannames. Succes!

Binnenkort weten wij wat er met een land gebeurd wanneer een 'alternatief rechts' persoon de leiding in handen neemt. Het zal even wennen worden: 'President Trump'. En wie weet? Misschien spreken wij over iets meer dan twee maanden al van 'Minister President Wilders'? Ik hoop - en dat klinkt misschien een beetje raar uit mijn mond - dat Wilders de kans krijgt dit land te leiden. Benieuwd wat hij - zonder ook maar één enkel concreet en uitvoerbaar plan - er van zal maken. U ook?
=============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/