Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 19, 2023

Onzin!

Dat mensen onzin geloven vind ik al onwaarschijnlijk. Maar de redenen waaròm zij die onzin geloven zijn zo mogelijk nòg ongelooflijker. Zo zijn er mensen die alles geloven wat in de 'documentaire' Died Suddenly als 'feit' wordt gepresenteerd. Best vreemd voor mensen die zeggen dat zij altijd 'zelf onderzoek!' doen. Gewoon een paar van de namen intikken van de mensen die volgens de makers 'plotseling doodvielen!' had aan het licht gebracht dat een aantal van hen nog leeft. 

En dat bovendien een aantal van hen flauwviel (het ging vooral om mensen die - om wat voor reden dan ook - flauwvielen), enkele jaren voordat covid-19 er was. En dus zeker voordat er vaccins tegen waren. Bijvoorbeeld. Hier (klik) vindt u informatie die aantoont dat de informatie in Died Suddenly complete onzin is. Waarschuwing voor wie er gevoelig voor is: let op, bevat verifieerbare enge dingen die 'feiten' worden genoemd!

Toch geloven mensen klakkeloos wat mensen uit hun eigen bubbel van onzin hen vertellen. Het is een verklaring van het succes van de omroep 'Ongehoord Nederland' 'want zij brengen nieuws dat je niet zult vinden bij de publieke omroep!' Klinkt lollig maar 'Ongehoord Nederland' is gewoon onderdeel van het publiek bestel en dus ook 'MSM'. Maar er is een grote kans dat zij hun uitzendvergunning moeten inleveren want Ongehoord Nederland (klik) weigert zich aan eenvoudige journalistieke codes te houden. 

'Ja maar zij brengen nieuws dat andere bronnen weigeren te delen!' Klopt. Omdat het geen nieuws is, zij geen bronnen noemen, geen onderzoek doen, niet eens weten wat 'onderzoek doen' eigenlijk betekent èn omdat het onzin is wat populisten als Arnold Karskens en Raisa Blommestein hun [schapen] vaste kijkers voorhouden.

===================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=====================

Een bron die zo mogelijk nog grotere onzin brengt is 'De Nieuwe Media'. Dit medium wil niet zeggen wie de stukjes aan mensen voert die dommer zijn dan zijzelf.

Geen namen van auteurs, geen melding van hoe zij aan hun geld komen, geen verwijzing naar wie zij eigenlijk zijn en veel spelfouten in hun 'artikelen'. Allemaal weggevertjes om zeker te weten dat zij bewust onzin verspreiden.
Ondanks al hun moeite om hun identiteit geheim te houden wist ik - met een zoektocht van maar liefst drie hele minuten - te achterhalen wie achter 'De Nieuwe Media' zitten. Het zijn Martijn Smit (links op de foto) en Vladimir Hornicek:

In hun filmpjes en 'artikelen' vinden zij het leuk om mensen die hen uitlachen en netjes vragen om te stoppen met onzin te delen te bedreigen: 'Wacht maar, straks gaan wij een stukje over jou schrijven en mag jij voortaan bang zijn om je huis uit te komen!' Verder onderzoek leert dat zij van alles dat in hun ogen verkeerd gaat in Nederland (of in elk geval in Steenbergen, waar zij wonen), de schuld toewijzen aan mensen met een donkere huidskleur. Gewoon onvervalste, agressieve, drugsgebruikende racisten dus. 

Desondanks hebben deze charmante heren volgers. Mensen die het met hen eens zijn. 'Zij hebben gelijk want zij hebben geen onderzoek gedaan, noemen geen bronnen èn zijn - net als ik - domme racisten!'

Waarom denkt u dat dit soort mensen soms wel duizenden volgelingen hebben?