Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 30, 2011

Power Ranger

Gisteren was ik met m'n zoon aan de lunch bij m'n lieve mama. Heb er heerlijk gedoucht (zij heeft zo'n handige invaliden-stoel in de douchecabine èn een sterkere waterdruk!). In de middag kregen wij gezelschap van twee vriendinnen van m'n moeder èn van een oudtante.

Toen ook nog een buurman even langskwam was het feest compleet. Zeker omdat hij mijn oudtante probeerde te versieren met de prachtige openingszin:"Hé, ik vind jou een mooie meid; ben je getrouwd?"

Uiteraard kwamen de gesprekken ook uit op Mauro en of hij al dan niet een "schrijnend geval" is. Een paar jaar geleden werd een jochie van acht het land niet uitgezet omdat hij zo ziek was dat hij waarschijnlijk de reis naar zijn geboorteland niet zou overleven. Hij stierf niet lang nadat hij hoorde dat hij mocht blijven in Nederland. "Ja, maar dat is nu een oude zaak; zand erover." zei ik. Te snel om te bedenken dat niet iedereen mijn vorm van humor deelt...

Tsja, ook ik moet wel'ns zoeken naar de balans tussen wat ik wìl zeggen en wat ráádzaam is om te zeggen...En soms kan ik de juiste woorden niet vinden.

Met enige regelmaat vinden mensen dit weblog via zoektermen als "sex met buurvrouw", "buurvrouw topless zonnen" en "naakte buurvrouw"...Alsof het zo bijzonder is om je buurvrouw naakt te zien...!? Nu vraag ik u af, bij me eige...Waar mot dat heen met de wereld, meneer Sonneberg?

Wij laten ons lekker niet kisten door negatieve berichten in het nieuws. Geen te pletter gevlogen ontsnapte pelikaan, geen overstroming in Zuid-oost Azië, geen aardbeving in Turkije en zelfs geen klucht onder het mom van politiek debat over Mauro of de Euro kan en zal ons ervan weerhouden om plezier te hebben in ons leven! Nietwaar, beste lezers en lezerinnen?

Zo leerde ik eergisteren bij de fysiotherapeut dat het vooral aan mijn zeer pijnlijk aanvoelende kniebanden ligt dat ik nog wat moeite heb met lopen na mijn heup-operatie. Mooi, dan kan ik daar aan werken...

En over werken gesproken: dat thuiszitten kan handig zijn wanneer je veel schrijft en actief bent op sociale media maar langzamerhand begint het te kriebelen en wil ik toch graag weer wat actiever worden. En die kans komt er!

Zo mag ik 4 november poker-meneer zijn op een jaren'20-feestje in Amsterdam (http://www.amsterdamfilmweek.com/nieuws.asp?id=21) en het grotere werk gaat op 19 november weer van start: dan mag ik het podium op tijdens Bar Burlesque, een Burlesque-feestje in Den Haag. Dus wilt u met eigen ogen aanschouwen hoe mijn nieuwe heup het er vanaf brengt, komt u dan gezellig langs...het eerste drankje is gratis!

Meer informatie? Surft u dan naar dit adres: http://www.330live.nl/agenda/2011/11/19/bar-burlesque-05

Of ik dan al weer net zo goed kan "dansen" als in deze videoclip uit 2005 weet ik nog niet maar ik zal er zéker zijn...!

Hint: let op de Power Ranger...