Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 01, 2022

Racisten zijn bange mensen

Duizenden dieren bemoeien zich niet met ons en onze geliefden of doen zelfs uiterst lief en aardig maar één enkele pelikaan pikt een (klein)kind een oog uit en opeens is niet alleen dat kind maar ook diens omgeving bang voor dieren; Één enkele meneer van Marokkaanse komaf randt een meisje in Hilvarenbeek (ik noem eens wat) aan en voilá...'Alle Marokkanen zijn verkrachters!' Was de aanrander een blanke meneer wiens grootouders in Noorwegen waren geboren dan betreft het uiteraard slechts een enkele verwarde jongeman. Want verschil - in huidskleur met name - moet er blijkbaar zijn.

==================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

=========================

Een racistisch ingestelde vroegere buurvrouw van mij is zó oud dat 'alles' nog de schuld is van 'die roetmoppen' waarmee zij de Surinamers bedoelt die na de onafhankelijkheid van Suriname naar Nederland kwamen. Met een verbluffend gemak rekent zij mensen uit Mali en zo daar direct bij 'want die zijn ook zwart en dus is het ook 'allemaal hun schuld!' 'Dat wij leven in de langste periode zonder oorlog? Dat er relatief weinig Nederlanders leven in echte armoede? Dat Nederland wereldwijd wordt gerespecteerd en economisch aan de top staat? Dat Nederlanders de beste werk/vrije tijd balans hebben van welk ander volk dan ook?' 

Wat racisten bedoelen met 'het is allemaal de schuld van de buitenlanders!' wordt nooit duidelijk. Zo is ook niet iedereen duidelijk wat 'racisme' eigenlijk is. Voor mij is het helder: zodra iemand een groep mensen vanwege uiterlijk en/of komaf discrimineert, is hij of zij een racist.

Als iemand beweert over superieure genen te beschikken kan ik alleen maar heel hard lachen.

Racisme wordt altijd ingegeven door angst: van nature zijn wij bang voor alle mensen die er anders uitzien dan onze directe soortgenoten. Het is een teken van beschaving als je je over die angst heen kunt zetten en kunt accepteren dat alle mensen gewoon maar mensen zijn zoals uzelf.