Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 03, 2014

Voelt u uw partner feilloos aan?

'Dank u wel voor het repareren van mijn waterleiding, meneer de loodgieter. Maar helaas zit ik wat krap momenteel dus ik betaal u over ongeveer zes weken. Goed?' -'Graag gedaan, mevrouwtje! En wat fijn dat u mij nu vlak na de klus mededeelt dat u mij eigenlijk helemaal niet kan betalen! Met uw welnemen bel ik nu meteen even de huurbaas om te vertellen dat hij voorlopig geen huurgeld van mij hoeft te verwachten en meteen er achteraan bel ik mijn schoonmoeder om haar te vertellen dat ik de komende maand geen geld heb voor boodschappen en dus een paar weken lang elke dag bij haar zal komen eten. Hartstikke gezellig!' 'Nou, als u dat wilt doen...heel fijn! Komt u volgende keer weer voor mij werken terwijl u weet dat u ook dan voorlopig geen betaling ontvangt?' -'Maar natuurlijk mevrouwtje!'
U raadt het al: deze entertainer was vanmorgen weer gezellig bezig met debiteurenbeheer...:-( Natuurlijk vallen onze alledaagse problemen als 'O hemel, wij hebben net te weinig geld voor een leuk weekendje weg! ' in het niet bij de problemen van de slachtoffers van vulkaan Sinabung op Sumatra, Indonesië. Maar elk leed is leed. Zelfs als het niet levensbedreigend is.


Mijn persoonlijke leed trainde ik er lekker uit vanmiddag en vanavond mag ik weer - samen met mijn vriendin - eten op de jaarlijkse 'avond met de partners' van mijn vrijmetselaars-loge. Gezellig!

Gisteren mocht ik 's ochtends mijn vriendin helpen met het opbouwen van haar marktkraam en daarna naar Dordrecht voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Rocky Horror Fanclub Nederland waarna ik door een familielid werd getrakteerd op een heerlijk etentje. Hij en ik hebben elkaar ooit ontmoet via Hyves (kent u dat nog?) en versterkten onze familieband via Facebook. Gisteren zagen wij elkaar voor het eerst in het echie!

Toch een beetje anders dan het spelen van het strategische kaartspel Magic: the Gathering wat ik vorige week zondagavond met een paar vrienden speelde.

Zaterdag waren mijn zoon en ik op visite bij zijn moeder in de instelling waar zij heden ten dage verblijft. Zij voelde zich wat angstig dus wij bleven niet lang.

Vrijdag was ik naar de huisarts voor een kleine test naar aanleiding van mijn dagenlange buikpijn van enkele dagen eerder; ik heb geen nierstenen, mijn blindedarm mag blijven en ik heb geen blaasontsteking. Houzee! Als cadeautje naar u, mijn waarde lezers, bij deze de verwijzingen naar mijn online foto-albums over het festival Carnivale waar ik mocht werken en van ons bezoek aan de tentoonstelling: Nasa; a Human Adventure. Tijdens het opruimen en roman redigeren vrijdagavond keek ik de film The A-Team, gebaseerd op de wereldberoemde actieserie. Leuk vond ik dat in de film een film werd vertoond. Althans, alleen de eerst paar seconden daarvan. Voldoende om te zien dat de hoofdrol werd vertolkt door ene Reginald Barclay. Het 'toeval' wil dat het A-Team karakter Murdock werd gespeeld door Dwight Schultz, een acteur die in de serie Star Trek: The Next generation een karakter speelde met de naam...Reginald Barclay!

Donderdag liet ik mij doormeten via een methode die oude oosterse ideeën over gezondheid combineert met moderne westerse methoden van het meten van lichaamsenergie. Conclusie: ik moet gezonder gaan eten en zal voortaan mijn modem (minder van een meter bij mijn bed vandaan) uitschakelen wanneer ik naar bed ga. Ja, soms laat ik mij wel degelijk wat zeggen door vrouwen...;-)

Nog steeds zijn er mensen vrouwen die vinden dat hun man hen moet aanvoelen. Als zij zegt: 'Er is niets.' moet hij zijn arm om haar heen slaan en zeggen: 'Je kunt het mij wel vertellen hoor, schat.' Tenzij zij even niet aangeraakt wil worden. En ook dat moet hij maar aanvoelen. Duidelijk. 

Anderzijds is zij verontwaardigd wanneer hij boos opstapt en naar de buren gaat om daar zijn wekelijkse potje voetbal te kijken (terwijl alle andere dagen van de week de televisie aanstaat op programma's die zíj leuk vindt). Zij begrijpt er niets van want zij wilde alleen maar een half uurtje met hem praten over wat zij mee moeten nemen naar het etentje bij Jaap en Tine volgende week en welke jurk zij dan aanmoet. Wat is een half uurtje nou? En waarom zegt hij niet gewoon dat hij even ongestoord voetballen wil kijken?

En waarom vindt je dat hij jou moet aanvoelen en zeg jij zelf niet gewoon wat er aan de hand is? 'Nou...eh...'

De gratis Tip van Ter is vandaag: 'Als je bang bent dat je mobieltje in de toiletpot verdwijnt, neem het mobieltje dan niet mee naar het toilet!'

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Maximilian Schell en Philip Seymour Hoffman