Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 25, 2011

Te laat

Inmiddels weet u natuurlijk al wat ik het afgelopen weekend gedaan heb. Maandag kwam ik terug en was ik de rest van de dag uitgeteld. Gisteren was voor het beantwoorden van ingesproken berichten en het nalopen van gemiste e-mails en een stuk administratie.

Vanmorgen begon met een zogeheten assessment van mijn ondernemingsplan bij het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf (het IMK), daarna was ik door naar een heuse Tweetup. Daarna had ik nog een uurtje tijd voor de boodschappen en even chillen voor ik naar een andere lokatie in Amsterdam afreisde voor het passen van een kostuum wat ik mag dragen op een feest waar ik eerdaags zal werken...thema: "De Romeinse Tijd: The Empire".

Even snel een hapje eten en daarna door naar een lezing over het onderwerp "De Homo Zappiens (Potjeslatijn voor "De zappende mens)", over de schoolgaande jeugd die graag en veel gebruik maakt van internet en (game)computers. Inleider Prof. Wim Veen, docent aan de TU Delft kan uitermate boeiend vertellen! Later meer hier over.

Vrijdag had ik een hoop lol bij mijn moeder thuis waar ik kennismaakte met een voorheen onbekende tante. Ondermeer over de stamboom zitten kletsen en Roti Kukus zitten eten...

En dat allemaal zonder dat dat de belastingbetaler ook maar één cent kostte!

De (lokale) overheid doet van alles van onze belastingcenten. Het is dus goed dat er belasting wordt betaald. Maar als ik een politicus of gemeente-ambtenaar hoor beweren dat men ergens langs de kant van de (snel)weg een stuk natuur wil gaan maken, dan krommen zich mijn tenen. Natuur kún je namelijk helemaal niet maken! Hooguit kun je besluiten een stuk land jarenlang met rust te laten zodat de natuur de kans en de tijd heeft te herstellen.

De Songfestival-fans in Nederland zijn vast al hersteld van de "nederlaag" want echte winst werd ook niet verwacht:

De 3J's hebben de finale van het Songfestival niet bereikt maar wél een record gehaald: nog nooit eerder in de geschiedenis is het een land dat Nederland heet gelukt om 7 jaar achtereen uitgeschakeld te worden voor de finale!

Zorgen dat Nederland weer'ns een keertje voor de echte prijzen mag meedoen op het Songfestival blijkt net zo lastig als het voorgoed uitschakelen van zelfmoordterroristen. De enigen die dat écht goed en radicaal kunnen zijn de zelfmoordterroristen zélf. Maar ja, dan is het al te laat...

In Pakistan zijn er 69 mensen opgeblazen door een zelfmoordenaar die werkte voor een organisatie die de dood van Bin Laden wil wreken. En zo gaat de geweldsspiraal vrolijk door...Even denken: toen iemand (wie is nog steeds niet zeker) 3000 mensen de dood injoeg op 11 september 2001 werd als vergelding jacht gemaakt op een mogelijke kandidaat-aanslagpleger: Osama Bin Laden. De jacht op die man kostte het leven aan zo'n 91.000 burgers en soldaten. Eén-en-ne-ge-nt-ig-dui-zend...spreekt u dat eens langzaam uit en vraagt u zich eens af of het het waard was. Dus hoeveel mensen worden er straks vermoord als vergelding voor de 69 in Pakistan?

En waarom was iemand zo gefrustreerd dat hij (of zij?) het nodig vond het WTC op te blazen? Is daar wel eens onderzoek naar geweest of moeten we simpelweg kijken - net als bij andere gewapende conflicten - wie het meeste heeft geprofiteerd van het fenomeen "9/11"?

En het geweld gaat maar door: in New York wilden twee moslims (dat moet er dan specifiek bij gezegd worden; bij idioten van de Pinkstergemeente wordt het er niet bij verteld dat ze dat zijn) het Empire State Building opblazen. Met een handgranaat die de arme kerels van een undercoveragent wilden kopen. Ik zeg "arme kerels" om twee redenen: 1. vermoedelijk hadden ze geen geld om iets duurders te kopen en 2. Als je denkt dat een handgranaat voldoende is om de klus af te maken die King Kong ooit begon is je IQ lager dan je schoenmaat en 3. Als je zo dom bent om op straat mensen aan te klampen in de hoop dat één van hen jou vertelt waar je explosieven kunt kopen dan verdien je het gewoon om te verschijnen in "America's Dumbest Criminals", of "ADC" zoals de Amerikanen het programma zelf noemen omdat de werkelijke titel zo godsgruwelijk lang is. (Oplettende lezers zullen hebben opgemerkt dat ik hier drie redenen opsomde en niet - zoals aangekondigd - twee. Maar ja, who's counting?)

Maar het is een reden voor een feestje: alwéér is er een stel levensgevaarlijke terroristen opgepakt!