Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 04, 2014

De zin en onzin van supervoedsel

Maandagavond mocht ik een stukje lezen om te helpen de avond succesvol te maken! Lekker cryptisch, niet? En dat hou ik lekker zo...;-) Wie eerder stukjes van mij gelezen heeft weet wat ik vaak doe op maandagavond.

Als ik lees dat veel Nederlanders er tegen zijn dat vijf miljoen euro van 'ons' geld aan de kinderen van Sudan wordt gegeven om hen te behoeden voor de hongerdood schaam ik mij diep: http://www.nu.nl/buitenland/3791818/kinderen-zuid-sudan-sterven-voedselgebrek.html 
Zonder blikken of blozen geven wij 3 miljoen euro uit aan virtuele muntjes voor het spelletje Candy Crush Saga; al klagend over 'de crisis' betalen wij doodleuk bijna 200 euro voor de nieuwste Philips Sonicare tandenborstel maar gaat het om een paar dubbeltjes geven aan stervende kinderen dan zijn wij opeens geen 'liefhebbende christenen' meer maar keiharde egoïsten! U natuurlijk niet maar de naroepers van meneer Wilders en veel lezers van De Krant van Ingeslapen Nederland (De Telegraaf) wél. Maar zij willen toch een behoud van de Joods/Christelijke waarde en cultuur? Staat dan in De Bijbel: 'Gij zult plezier hebben met online spelletjes en kinderen laten sterven?' Volgens mij is dat geen gebod. Maar zou het een verbod moeten zijn...Intussen gaat het op de Tong Tong Fair in Den Haag minder goed dan gepland met Rataplan Design. Helaas. Maar die dingen gebeuren.

Gojibessen zijn goed voor je en stress is slecht. Beide beweringen zijn waar. Maar alleen voor wie er in gelooft. Gojibessen zijn inderdaad een gezond product om te eten maar niet gezonder dan bijvoorbeeld een sinaasappel. Van de twee is die laatste echter gezonder voor je financiële situatie. Gojibessen komen van ver, zijn duur 'en dus zal het wel goed zijn.' Tsja, een meteoriet komt van nog veel verder maar is slecht voor je gezondheid als die op je hoofd valt. Of als je'm opeet.

Van stress word je gehaast, stijgt je bloeddruk en gaat je hard sneller kloppen. Bovendien roepen velen al jaren dat het slecht is. Dat zal dan dus wel zo zijn. Maar geloof mij: wanneer je wordt achterna gezeten door een losgebroken stier ben je ontzettend blij dat je door die plotselinge toevoer van adrenaline harder kunt rennen en plotseling uit stand over een twee meter hoog hek kunt springen waarmee je die stier het nakijken geeft.

Het lijkt dus zo te zijn dat dingen soms alleen maar goed of slecht voor ons zijn omdat wij dat geloven.

Mensen die in een hel geloven zijn beduidend minder blij, gelukkig en tevreden dan mensen die dat niet doen.
Kijk ook naar het bekende voorbeeld van een glas dat half gevuld is: mensen die vinden dat het halfvol is zijn doorgaans gelukkiger dan mensen voor wie het glas halfleeg is. Aan de inhoud van het glas verandert die houding niets.

De onjuiste aanname van de dag is:
Iedereen die met wiet begint eindigt met een naald in de arm.
Natuurlijk is dat domweg een drogreden.
Volgens diezelfde non-logica zou namelijk iedereen die ooit begint met moedermelk
eindigen als alcoholist 'want elke alcoholist is ooit begonnen met moedermelk'.