Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 04, 2010

Vrijheid

Ook vanavond zullen er weer mensen zijn die opgelucht verzuchten:"Maar gelukkig zijn de tijden veranderd en zal zoiets niet meer kunnen gebeuren."

O nee? Worden mensen niet meer uitgebuit? Het nieuws nog gezien over die Poolse gastarbeiders die in de kassen moesten slapen? Of de Indonesische kroeppoek-bakkers die tot slavernij werden gedwongen? Nog steeds worden mensen in elkaar geslagen vanwege hun huidskleur of overtuiging. Nog steds worden jonge Filipijnse meisjes tot prostitutie gedwongen. Nee, niet in een of ander ver obscuur land maar gewoon hier, in ons eigen "vrije" Nederland.

Natuurlijk; Er zijn geen concentratiekampen. Behalve als je gevangenissen zo noemt waar mensen zitten zonder enige vorm van juridische bijstand of zelfs maar een aanklacht. Maar toch.

Volgens PVV-aanhangers is het allemaal de schuld van "die buitenlanders". Maar wacht us effe: dat zijn toch vaak diegenen die worden mishandeld? Dat is dan natuurlijk hun eigen schuld. Hadden ze maar in eigen land moeten blijven.

Het wordt tijd -na zestig jaar zijn mensen toch wel wijzer geworden?- dat de problemen structureel worden aangepakt. Zwaardere strafen op mensenhandel? 8 Jaar cel voor iemand die een ander een gebroken neus slaat vanwege diens huidskleur? Nee, natuurlijk niet. Het gaat om een verandering van mentaliteit en helaas kan dat jaren duren.

Maar dat geduld moeten wij maar met z'n allen zien op te brengen.

Anders moeten we toch maar stemmen op Geert Wilders en de partij van zijn vrijheid.

Deel dit bericht