Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 05, 2017

Waarom vinden mensen moslims eng?

Noem eens één feitelijk iets dat niet goed is waar aantoonbaar 'de buitenlanders' de schuld van zijn.

Wat doet mensen besluiten om zich asociaal te gedragen? Sommigen gaan daar verder in dan anderen. Neem een Joran van der Sloot en een Willem Holleeder. Die mensen zijn er stellig van overtuigd dat je mensen die je niet aardig vindt gewoon mag (laten) vermoorden. Joran van der Sloot vermoordde zijn Peruaanse vriendin 'omdat zij zonder mijn toestemming mijn e-mails las.' Natuurlijk is het niet netjes om de aan je partner geadresseerde post te lezen maar is dat een reden voor moord? Sommigen (overigens zijn beide voorbeelden blanke Hollanders en zeker geen licht getinte moslims) vinden van wel.

'Ik heb niks tegen Moslims maar wel tegen mensen die de Islam aanhangen'. Een typisch denk-voorbeeld van Henk & Ingrid, die zielige Nederlanders die denken dat iets roepen hetzelfde is als het doen.

Waarom zijn zo veel mensen eigenlijk tegen moslims? Moslims zullen nooit hun dierbare wijntje of biertje afpakken want zij drinken geen alcohol. Dat betekent dat zij ook nooit in een dronken bui hun partner, kind of hond zullen slaan. En over honden gesproken: het zijn zeker niet 'de moslims' die verantwoordelijk zijn voor de al jaren grootste ergernis van Nederlanders: hondenpoep. Moslims vinden honden namelijk onrein.

Misschien zijn mensen bang voor moslims omdat de leden van IS, al-Qaida en Boko Haram moslims zijn. Maar als die groepen exemplarisch zijn voor alle moslims, zijn de Ku Klux Kan en pedofiele priesters dus exemplarisch voor alle christenen. Behalve voor hypocriete mensen natuurlijk.

'Niemand denkt dat de Ku Klux Klan representatief is voor alle christenen.
Dus waarom denken zo velen dat ISIS representatief is voor alle moslims?'

Gelukkig heb ik goed nieuws voor mensen die ontzettend bang zijn voor 'de islamisering van de Nederlandse samenleving'. Net zo goed als er ontkerkelijking plaatsvindt (steeds minder Nederlanders noemen zich gelovig en steeds minder Nederlanders gaan naar de kerk) vindt er ook ontmoskeeëring (nieuw woord?) plaats in Nederland. Ging van de eerste generatie Marokkaanse moslims in Nederland nog 83% regelmatig naar de moskee, bij de tweede generatie was dat nog maar 63%. Bij Nederlandse moslims van Turkse komaf zijn de percentages 35 om 10.

Kortom: moslims die vanuit een traditioneel islamitisch land komen volgen dus keurig de Nederlandse trend om steeds minder te doen met hun eeuwenoude geloof. Steeds meer moslims in Nederland eten netjes varkensvlees en drinken zich graag een stuk in de kraag. Fijn, niet? Stel je voor dat mensen netjes nuchter blijven en zich houden aan oude goddelijk geïnspireerde waarden? Dat zou toch vreselijk zijn!

Dit is hoe Donald Trump over groeperingen denkt:

'Alle Mexicanen zijn moordenaars en verkrachters! Alle moslims moeten geweerd worden uit Amerika! De Paus is een domme zwakkeling! De KKK? Ik wil niet zomaar met conclusies komen.'

(Overigens: wereldwijd stijgt het aantal mensen dat zich gelovig noemt. Met moslims aan de leiding. Simpelweg omdat in ontwikkelingslanden mensen meer kinderen krijgen. Dus over enkele decennia zijn er ongeveer evenveel moslims als christenen in de wereld, namelijk zo'n 2,7 miljard van elke groep. En is dat heel erg? Nou, nee.)

Nota bene: mensen vragen wel eens of ik misschien moslim ben omdat ik deze geloofsrichting zo vaak verdedig. Dat is het dus niet. Ik doe niets meer dan mensen die claimen dat alle terroristen moslims zijn en dat de islam een 'achterlijke' religie is dom noemen. Mensen die ongefundeerde en feitelijk onjuiste beweringen doen terwijl zij met enig navragen en nadenken kunnen bedenken dat het niet klopt wat zij zeggen, zijn namelijk dom. Of - als u liever heeft dat ik mij politiek correct gedraag - 'zij worden voor het lapje gehouden door 'de elite' en 'de linkse media'!'

==============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/