Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 24, 2015

Onbekende helden

Lang leve Adel Termos! Nu ja, bij wijze van spreken dan. Want Adel Termos is dood. Een paar weken geleden zag hij op straat een man lopen met een bomgordel. In plaats van de politie te bellen en te wachten of te doen alsof hij het niet gezien had dook hij bovenop de terrorist waardoor de explosieven te vroeg explodeerden en het lichaam van Adel Termos voorkwam dat mogelijk honderden mensen werden geraakt. Helaas kwam ook zijn dochtertje bij deze actie om het leven. O ja, het gebeurde in Beiroet. Vandaar dat u er vermoedelijk niets van meegekregen heeft. Logisch ook want pas als erge dingen relatief dichtbij gebeuren vinden wij het écht erg.

Intussen wil onze overheid dat burgers alleen maar rapporteren wanneer zij iets zien gebeuren dat niet door de beugel kan én dat mensen actie ondernemen wanneer zij iets zien dat niet door de beugel kan. Hier een voorbeeld van hoe dat in de praktijk werkt. Of juist niet.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/treinreiziger-moet-ingrijpen-bij-agressie-hoe-dan

Hier is Daughter met 'Run'. Ik vind zelf de tekst behoorlijk toepasselijk omdat die gaat over wegrennen en zelfmoord en elkaar beschermen hoe je kunt.


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.