Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 28, 2012

Hypocriet


In gezonde spanning wacht ik af wat de auditie van afgelopen maandag brengt terwijl nieuwe entertainment-opdrachten zich aandienen en ik achter m'n geld aanzit van voorbije klussen. Maandagavond was ik aanwezig bij een vruchtvolle vergadering en gisteren mocht ik les geven aan 'mensen die iets hebben met psychiatrie'.

De cursus 'kaswijs' is begonnen. Daarin mag ik mensen leren dat het onverstandig kan zijn om structureel meer geld uit te geven dan er maandelijks binnenkomt. Voor sommigen een heuse eye-opener!

Door al dat werken en vergaderen 's avonds schijn ik een heleboel TV-programma's te missen. Welnu: het zij zo.

In het TV-programma De Wereld Draait Door (kortweg DWDD) werd onlangs een Houtsnip bereid en verorberd. Velen waren geschokt en dat was natuurlijk de hele opzet van de redactie. Kijkcijfers zijn nu eenmaal belangrijker dan goede smaak en dat is al jaren zo. En natuurlijk: de Houtsnip is een bedreigde diersoort maar waarom zou dit vogeltje zieliger zijn dan de miljoenen kippen die dagelijks langzaam worden gewurgd en soms nog levend worden geplukt voordat wij ze eten?

En waarom roept men 'O, wat zielig!' als te lezen staat dat 20.000 kippen zijn omgekomen bij een brand? Dan opeens zijn kippen zielig! Soms begrijp ik er niets meer van...

En denk verder maar aan sommige landen waar voedsel zo schaars is dat men zich helemaal niet afvraagt of het dier dat men eet al dan niet bedreigd wordt.

Congo, Israël, Syrië...wie volgt wat daar momenteel allemaal gebeurt mag toch beseffen dat wij het hier bijzonder goed hebben. Ik bedoel maar: gezamenlijk bezitten wij Nederlanders ruim 314 miljard euro aan spaargeld. Voor dat geld kunnen wij de Grieken helpen en elkaars schulden aflossen. Maar liever zitten wij op ons geld 'want wij hebben er zo hard voor gewerkt'.

Er zijn zelfs mensen die agressief worden van het idee om het geld dat zij teveel hebben met anderen te delen! Er zijn er zelfs die het helpen van de minder bedeelden willen verbieden! Tot zij zelf opeens bij die groep behoren uiteraard. Mensen zijn nu eenmaal doorgaans bijzonder hypocriet.