Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 30, 2023

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat gaat over feiten:

'Feiten zijn eigenlijk een soort godheden: ze zijn er.  En voor iedereen. 
Of je nu ervoor kiest erin te geloven of niet.'

Goed nieuws vind ik dat eerdaags een heleboel mensen én dieren blijgemaakt kunnen worden; een wens van Nederlandse boeren uit de jaren '70 komt uit. Boeren werd indertijd gevraagd: stel je voor dat je je boerderij niet hoeft te verkopen aan een agrarisch miljoenenbedrijf en dat je met én minder land én minder water én minder veevoer én minder dieren meer winst kunt maken dan nu?

Mensen die boeren steunen zullen het vast fijn vinden dat de EU geen subsidie van €12.000 per jaar aan elke boer meer hoeft te geven en 'de elite' zal wat aan macht moeten inleveren. 

Hoe dan? Kweekvlees. Wat? Kweekvlees (klik): een methode waarbij een pietepeuterig beetje spierweefsel - van bijvoorbeeld een koe - wordt genomen en onder bepaalde omstandigheden wordt vermenigvuldigd waarbij het natuurlijk proces wordt nagebootst en er een stukje vlees ontstaat dat nóch onder een microscoop nóch door hardnekkige vleeseters kan worden onderscheiden van 'echt'. Omdat het namelijk echt ís. 

In 2013 kostte het nog een kwart miljoen euro om op zo'n manier een enkele hamburger te produceren. Inmiddels is dat nog maar een tientje (klik) en zijn er steeds meer bedrijven die de producten op steeds grotere (en dus goedkopere) schaal gaan produceren. In Japan staat kweekvlees al op het menu. In de EU zijn er strenge eisen aan voedsel en zal naar verwachting pas over een paar jaar het groene licht worden gegeven.

'Nou, maar ik zal nooit iets eten wanneer de mens met de genen heeft zitten klooien!' Sorry dat ik het slechte nieuws moet brengen maar dat doet u dus wél:
Links ziet u een natuurlijke watermeloen, rechts de versie na genetische manipulatie (klik) door de mens. Welke eet u liever?

Links ziet u een natuurlijke kip. Dus voordat die met geld en macht van 'Big Agro' door de mens genetisch werd gemanipuleerd. Als u tegen dierenleed en genetische manipulatie bent maar toch graag kip eet, welke van deze drie kippen eet u dan het liefst?

Zal 'Big Agro' de overstap naar kweekvlees laten gebeuren of beginnen deze multimiljonairs een nepnieuws-campagne waarbij zij een paar populisten inhuren om leugens te verspreiden? Ik vrees (weer) dat laatste. Want veel leden van 'het volk' zijn gewoon zeer eenvoudig te manipuleren. Om het woord 'dom' te vermijden:

Dat zoveel mensen zó dom zijn dat zij niet zien dat zij meewerken aan de vernietiging van de planeet, het leed van miljoenen dieren...en dat allemaal om 'n handvol multimiljonairs ('de elite') nog meer geld en macht te geven. Wat is de overtreffende trap van 'stupide'?

Een filmpje uit de oude doos van Billy de Kat. Hier in januari 2018:
'Er hingen drie wc-rollen aan de houder en nu opeens nog maar twee? Ik weet van niets, hoor!'=========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels