Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 17, 2010

Heet

"Het Verloren Symbool" van Dan Brown is boek nummer 15 van dit jaar. Natuurlijk gaat het weer over een eigenwijze Amerikaanse professor die in zijn eentje de wereld redt. Maar als je door deze verering heen leest wordt je interesse gewekt in symbolenleer en noëtische wetenschap. Verder is het een alleraardigst -hoewel soms wat ver gezocht- detective-verhaal.

Overal om ons heen vinden we symbolen. En overal zijn mensen op zoek naar de diepere betekenis van de dingen. De een zoekt dat in een betere gezondheid, de ander in een hogere bankrekening of in een andere manier om gewichtsverlies te bereiken.

De mens is altijd op zoek naar iets dat het leven zin geeft want blijkbaar kunnen we het niet verkroppen dat het na zoveel jaren voorbij is.

Ik ben daar geen uitzondering op en daarom blijf ook ik zoeken.

Je hoeft niet altijd te zoeken naar "het geheim van de vrijmetselarij" of naar bewijzen van het bestaan van een of ander wereldwijd complot. Nee, je kunt ook zoeken naar momenten van klein geluk.

Mijn zoon en ik vonden dat vandaag bij zijn moeder. Die lijkt op haar plek te zijn in de instelling waar zij tegenwoordig verblijft. Zij zat aardig op haar praatstoel, maakte geslaagde grapjes waar zij ook zelf om kon lachen en gaf onze zoon zelfs een spontane kus op de wang, voor het eerst in jaren!

Nu zit ik samen met mijn zoon naar de wedstrijd Kiev-Ajax te kijken. Leuk om te zien dat Luis Suarez door lijkt te hebben waarom het spelletje in kwestie VOETbal heet...;-)

Deel dit stukje