Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 26, 2016

Oplossingen die niet werken zijn slechte oplossingen

Er zijn voorgestelde oplossingen waarvan niemand mij kan overtuigen dat die ook daadwerkelijk werken. Een duidelijk voorbeeld is natuurlijk het voorstel van de Amerikaanse fanclub van de internationale wapenhandel, de NRA (National Rifle Association). Deze organisatie stelt voor om nóg meer mensen nóg meer vuurwapens te geven 'want dan komen er vanzelf minder schietpartijen.' Huh? Volgens diezelfde logica is het een goed idee om meer mensen meer auto's te laten kopen 'want dan komen er vanzelf minder files. '

'Ik geloof sterk in het beschermen van AL het leven en daarom blaas ik abortusklinieken op met de mensen en eventuele (ongeboren) kinderen daar nog in.' Mensen vermoorden omdat je 'pro life' bent? Ik vind dat raar.

Een fietser die zich heeft verslapen en daardoor een kwartier te laat op zijn werk komt vindt het nodig door rood licht te rijden en snel even voorlangs een tram te scheuren. Komt hij door zijn leven op het spel te zetten opeens op het werk voordat hij wakker schrok? Natuurlijk niet!

Een ander voorbeeld dan: men heeft graag dat diverse groeperingen zich minder gewelddadig gedragen. De 'oplossing' wordt al uitgevoerd: het bombarderen van hun scholen en ziekenhuizen in Syrië en zo. Natuurlijk joh, het gewelddadig ombrengen van kinderen zorgt er automatisch voor dat hun ouders kalm worden en zelfs nooit meer zullen denken aan het gebruiken van geweld tegen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het opleggen van een nieuwe levensstijl door het doden van onschuldige burgers. Logisch.

Nog eentje dan: 'Mensen die te weinig geld hebben om iets te kunnen betalen moeten voor straf meer betalen.' Dus mensen die al schulden hebben help je het best door die schulden te verhogen? Hoezo is dat een oplossing?

Vluchtelingen worden NIET geholpen door hen terug te sturen naar de plek waarvandaan zij vluchten. Toch zijn er ontzettend veel mensen die het terugsturen van vluchtelingen zien als 'de beste oplossing van het probleem'. Waarmee zij waarschijnlijk bedoelen: 'Een probleem dat je niet ziet bestaat niet.' Dat is uiteraard een onjuiste aanname. Als boekhouder weet ik bijvoorbeeld: 'Een probleem met een factuur los je niet op door de fysieke factuur in een la, ordner of prullenbak te stoppen. Het probleem blijft bestaan, zal niet verdwijnen maar zeer waarschijnlijk alleen maar verergeren. Het aanpakken van het probleem is vele malen efficiënter dan het negeren.'

Een automobilist voor u op de weg rijdt nogal beroerd: houdt slecht rekening met andere weggebruikers, sorteert verkeerd voor en blijkt zeer slecht in achteruit inparkeren. De 'oplossing' van velen: veel en hard toeteren. Alsof de automobilist in kwestie dan zomaar opeens wél goed kan autorijden.

Extremistische terroristen (is er dan ook nog een andere soort?) plegen graag hun aanslagen op plekken waar veel mensen zijn want dan kan de hele wereld zien wat zij doen: paniek, angst en haat zaaien is namelijk hun hoofddoel. Zij zijn dus blij met al die camera's die tegenwoordig op dat soort plekken hangen omdat hun 'boodschap' dan (samen met hun ledematen en ingewanden) verspreid wordt. Door mensen die die camera's ophangen als 'anti-terrorisme' maatregel. Niemand heeft mij nog kunnen uitleggen hoe camerabeelden kunnen voorkomen dat een zelfmoordterrorist op een knop druk of aan een touwtje trekt. Dus hoezo is dat een oplossing?

Voordringen in de rij bij het inchecken voor een vliegtuigvlucht. Is dat handig? Niet echt: mensen worden boos, de plaatsen in het vliegtuig zijn toch op naam en het vliegtuig gaat er niet eerder door vertrekken. Echt niet.

Als je ruzie hebt met je buurman, los je dat dan op door een emmer water leeg te gieten in zijn brievenbus?

Heeft u nog voorbeelden van oplossingen die eigenlijk helemaal geen oplossing zijn? Laat het weten in het commentaarvenster onder dit stukje op mijn weblog. Ik werk al aan een deel twee en wellicht komt uw opmerking daarin terug. Ik ben benieuwd!

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/