Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 02, 2012

Stemmen


Vandaag 'vierden' wij de laatste dag van m'n zoon's schoolvakantie met een heerlijke pizza in een fijn restaurant. Eerder op de dag waren wij (met zijn oudste zus) bij de Historic Grand Prix op Zandvoort.

Gisteren waren wij bij de 77e verjaardag van m'n moeder en de dag daarvoor op de 88e verjaardag van de opa van m'n vriendin. Ook werd er gewerkt en brachten wij een bezoek aan het (bijzonder interessante!) Sieboldhuis in Leiden.


Dinsdag raakten wij volledig doorweekt tijdens een picknick in Den Haag in de open lucht...
Ja, wij doen samen leuke dingen!

'Samen kunnen we meer', 'Werk is belangrijk voor mensen', 'Nederland is meer dan een verzameling individuen', 'In een gezin voelen mensen zich thuis', 'Zorg moet betaalbaar en bereikbaar zijn voor iedereen', 'Wij kiezen voor economische groei die duurzaam en innovatief is'. 'Kennis en onderwijs zijn belangrijk' en 'Wij zijn onderdeel van Europa'.

Tien punten voor de reageerder die in bovenstaande verkiezingsstandpunten een concreet actiepunt herkent van de politieke partij in kwestie: op welke wijze gaat het CDA leiding geven aan de Nederlandse bevolking en waar willen deze 'Christenen' het geld vandaan halen?

Het verkiezingsprogramma maakt dat niet erg duidelijk. Dus waarom mensen CDA zouden willen stemmen is mij niet duidelijk. De afgelopen 30 jaar heeft het CDA de kans gekregen iets moois te maken van Nederland maar uitsluitend ellende gebracht. En nu opeens willen zij de burgers helpen maar hoe men dat wil doen is absoluut niet duidelijk. Ik weet het, ik meldde het al eerder maar ik wil nu eenmaal duidelijk weten waarom mensen nog in 's hemelsnaam op het CDA stemmen.

Het programma van de PVV, de noodlijdende beweging van ex-VVD'er en Indo Geert Wilders, is bijzonder duidelijk: alles is de schuld van de buitenlanders en moslims. Om de criminaliteit aan te pakken heeft de PVV een paar geweldige dingen bedacht. Ik stel voor dat u even goed gaat zitten en diep ademhaalt voordat u deze briljante oplossingen onder ogen komt. Hier komen ze:

-Meer misdrijven oplossen;
-Een politie-uniform met meer uitstraling.

Tsja, als je het probleem-oplossend vermogen van de PVV bekijkt is het ook meteen duidelijk waarom mensen met een IQ van boven de 90 daar vrijwel nooit op stemmen...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Hal David en Moos, de helft van het duo Toos & Moos, onze goudvissen

NB: U kunt op de gekleurde woorden klikken voor meer informatie en door op de foto's te klikken ziet u een grotere versie.