Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 19, 2010

Volgorde

Donderdag mocht ik proefrijden op een Mantys. Een wat!? Een Mantys. Dat is zoiets als een kruising tussen een Segway en skiën. Of zo. Dit filmpje zal het iets duidelijk maken:


Dit in het kader van filmopnames volgende maand. Waarover later meer.

Ja, soms krijg ik echt leuke opdrachten als entertainer en acteur!

Vrijdag was ik bij mijn consulente die mij helpt met mijn bedrijfsplan. Ik ben namelijk veel te chaotisch en wil gewoon veel te veel. Zij leert mij focussen. Misschien krijg ik dan eindelijk wat rust in de kop.

Die deed eergisteren trouwens zoveel zeer dat ik het feestje rond het uitkomen van de film Burlesque helaas moest missen.

Wie kinderen misbruikt mist alle gevoel voor fatsoen en proportie. Sowieso is gebruik maken van onschuld verwerpelijk. Een klein voorbeeld daarvan is de zeepindustrie die ons indertijd wijsmaakte dat wij niet deugen als wij ons lichaam niet minimaal twee maal daags wassen. Bijvoorbeeld.

Terug naar dat kindermisbruik: persoonlijk denk ik dat verbieden een averechts effect heeft. Neem als voorbeeld de Amerikaanse drooglegging in de jaren'20 van de vorige eeuw. Bedoeld om te voorkomen dat terugkerende soldaten uit WO I (die toen natuurlijk nog niet zo heette) alcoholist zouden worden. Gevolg van het verbieden van de consumptie van alcohol was dat tenminste 10.000 Amerikanen stierven aan het drinken van slecht gemaakt zelfgestookt brouwsel en de maffia een bloeiperiode doormaakte.

Kijk even naar Tsjechië waar enkele jaren lang (in de jaren '90) het bezit van kinderporno (op papier, op video) niet was verboden. In die periode daalde het aantal gevallen van kindermisbruik drastisch. Blijkbaar is het voor mensen met afwijkende gedachtes voldoende om zich te kunnen uitleven op andere manieren dan "in het echie".

Men denkt nu met bijvoorbeeld manga's (overdreven weergaves van de werkelijkheid in strip- of film-vorm) pedosexuelen een uitlaatklep te kunnen geven zodat zij niet met hun frustraties hoeven rond te lopen. Het zal je maar gebeuren dat je je sexueel tot kinderen aangetrokken voelt! Volgens mij heb je dan geen al te prettig leven.

Zoals in veel landen (en zelfs op plaatsen in Nederland en België) homo's en lesbo's moeten oppassen wie zij vertellen dat zij vallen op mensen van hetzelfde geslacht.

In het land van de onbegrensde mogelijkheden worden homosexuelen die uitkomen voor hun geaardheid zelfs ontslagen uit het leger! Na het aannemen van een nieuwe wet onder Obama duurt het nog een jaar of wat voor het "Don't ask, don't tell"-beleid zal zijn afgeschaft.

En -zeg eens heerlijk- hoe dachten uw grootouders over homosexualiteit? Nu vinden "beschaafde" mensen homosexualiteit heel normaal maar ooit wilde men homo's het liefst castreren en vermoorden. En niet noodzakelijkerwijs in die volgorde.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Blake Edwards en Captain Beefheart