Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 20, 2014

U liegt nooit!

Heel veel problemen in de wereld bestaan bij de gratie van vreemdelingenhaat. Als er geen vreemdelingen meer bestaan zouden de meeste problemen die wij heden ten dage kennen de wereld uit zijn! Maar hoe bereiken wij dat? Ik bedacht een simpele oplossing: Nederland stuurt een boodschapper naar de VN die vervolgens verklaart dat vanaf dat moment alle andere landen op de wereld een provincie van Nederland zijn. En voilá: er bestaat voortaan geen buitenland meer! Goed niet? Helemaal zelf bedacht!

Maar racisme dan? Nóg eenvoudiger op te lossen! Elk volk moet voortaan de Nederlandse grondwet eerbiedigen die aangeeft dat racisme verboden is. Bovendien wordt per decreet verklaart dat gemengde huwelijken worden gestimuleerd (hoe dat moet kunt u misschien zelf bedenken) zodat binnen honderd jaar (een stuk of vier generaties) iedereen op Aarde dezelfde huidskleur heeft! Is dat niet geniabel?

En heel veel ruzies en gewapende conflicten baseren zich op religie. Daar is er voortaan nog maar ééntje van: geloof in elkaar en jezelf. Klaar! Nooit meer ruzie over 'Mijn god is beter dan de jouwe' of 'Mijn manier van religie beleven is beter dan de jouwe.'

Sommige van mijn ideeën zijn redelijk onzinnig maar anderen zijn eenvoudigweg briljant. Wilt u in de commentaar sectie aangeven waar u bovenstaande ideeën onder zou scharen? Graag onderbouwd en zonder te liegen. Oké?

Natuurlijk liegt u nooit! Als 17-jarige zei u niet tegen iemand 'Ik hou van jou' terwijl u zelf niet eens zeker wist of u het meende. U zei nooit: 'Natuurlijk heb ik goed geleerd voor dat proefwerk en alle boeken gelezen op mijn verplichte boekenlijst voor school!' en u zei ook nooit: 'Natuurlijk zal ik straks mijn kamer opruimen, mama!' zonder het te menen.

Op latere leeftijd zei u natuurlijk ook nooit: 'Dat nieuwe kapsel staat je leuk hoor!' maar vertelde u dat u wenste dat de haren niet in een ander model waren geknipt omdat u het nieuwe kapsel lelijk vond. Toch?

U zei ook nooit: 'Zal ik doen hoor, baas. Ik vind dat helemaal niet erg om te doen!' en u loog zeker niet toen u zei: 'Ik ben bijzonder tevreden met mijn werk en mijn leven.' Toen u uw kinderen vertelde: 'Eet je bordje leeg, anders vertel ik het Sinterklaas dat je stout bent!' loog u natuurlijk ook niet. Toch?

Feit is dat wij regelmatig liegen. Ja, u en ik ook.

Als cadeautje zomaar even een liedje dat ik mooi vind:Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jimmy Ruffin. U weet wel, van dit liedje: