Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 06, 2023

Dronken dames (een verhaaltje)

Hij zag het stel zwalken en liep op hen af. Moeder en dochter waren duidelijk beschonken. En vrolijk.

Hij vroeg hen hoe zij in die staat waren beland en zij vertelden het hem; Zij waren samen op mannenjacht geweest en de leukste man die zij tegenkwamen heette Jack Daniels.


Omdat het een uur na officiële sluitingstijd van de kroegen was vroeg hij zich hardop af waar zij die Jack dan wel niet hadden ontmoet.

Op aanwijzingen van de dames belde hij een paar minuten later aan bij een deur waarin een luikje open ging. Een vriendelijk maar streng ogend heerschap vroeg hem wat hij kwam doen en hij vertelde zijn vriend JD te willen opzoeken waarop de man glimlachte en hem opendeed.

Onderaan een smalle trap bleek een kelder te zijn omgebouwd tot bar. De drank was er goedkoop en de sfeer was er gratis.

Een driemans-formatie speelde opzwepende muziek en bij gebrek aan ruimte op de dansvloer stond hij even later op een tafel te dansen met een dame die er bijzonder mooi uitzag in het weinige licht dat hier brandde.

Al snel legde zij haar hoofd op zijn schouder en ontdekte hij dat dit geen uiting van genegenheid betrof maar slechts een futiele poging tot voorkomen dat zij slachtoffer werd van de zwaartekracht. 

Die weinig medelijden kent met dronken dames.


============


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels