Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 19, 2014

Ontdekkingen

Ondanks dat hij mij en zichzelf de halve nacht had wakker gehouden met zijn gehoest, geproest en gekuch besloot mijn zoon toch naar school te gaan vandaag omdat hij niet teveel wil missen. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat tieners lui zijn!

'Uit onderzoek blijkt...' en Telegraaf lezers slikken dat onmiddellijk voor zoete koek. Zonder te lezen wie het onderzoek heeft uitgevoerd of hoe het betreffende onderzoek is uitgevoerd. Wltrr schreef er een fraai stuk over: http://wltrrr.wordpress.com/2014/11/19/nederland-bedreigd-door-gebrek-aan-getalsherkenning/ ('Ja, ook de allerhoogste inkomens moeten inleveren: wel 11 hele euro's per jaar!')

Ageren tegen domheid en de onwil om na te denken is niet het enige dat ik doe.

Opdat u een idee krijgt van wat ik zoal doe voor werk bij deze een clipje waar ik aan mocht meewerken:

Gisteren at ik een heerlijke avondmaaltijd bij een vriend in 's Gravendeel. Voor mij is dat best ver weg maar wat is tijd en afstand wanneer je een vriend kunt helpen? Mensen helpen is vaak helemaal niet moeilijk maar gewoon een kwestie van doen. Net als nadenken eigenlijk.

Een ambulance met loeiende sirenes en zwaailichten staat achter een auto die voor het stoplicht staat. De vrouw achter het stuur wijst verontschuldigend via haar achteruit kijk spiegeltje op het rode licht en gebaard dat zij en de ziekenwagen maar geduldig moeten wachten. Ik kan mij ergeren aan zulk gedrag. In de eerste plaats omdat wellicht door haar schuld nu iemand sterft en in de tweede plaats omdat iedereen die ooit rijles heeft gehad weet dat je altijd hulpdiensten hun werk moet kunnen laten doen. Bovendien is zij blijkbaar niet in staat gebleken tot zelfstandig nadenken. Wie dit weblog al een tijdje volgt weet dat dat een euvel is dat ik maar met moeite kan velen.

Het wordt helemaal erg wanneer mensen glashard beweren dat zij 'geen tijd' hebben om na te denken.

Mensen hebben geen tijd om een familielid te bezoeken of een buurvrouw te helpen. Wél hebben mensen tijd om Boer zoekt Vrouw te kijken en een brief (op papier!) te schrijven aan presentatrice Yvon Jaspers om te vragen waar zij dat leuke bloesje gekocht heeft. Natuurlijk hebben mensen wel tijd (en veel meer vrije tijd dan - pak'em beet vijftig jaar geleden - maar iedereen besteed die tijd aan andere dingen omdat iedereen andere dingen belangrijker vindt.

Zelf besteed ik mijn tijd graag aan het ontdekken van nieuwe dingen.

Hier een muziekje dat ik pas recent ontdekte: