Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 21, 2016

Goed nieuws en kattenlog

In Nederland is het afgelopen jaren het percentage duurzaam opgewekte energie ten opzichte van 'ouderwetse' energiebronnen als kolen en kernenergie gestegen van 5,4% naar maar liefst 5,8%. Het betreffende ministerie is daar bijzonder trots op. Ook al is het nog even verwijderd van de 14% waar men zich op richt. In de landen om ons heen is men al jaaaaren ver over de 50% heen. Maar soit.

Écht goed nieuws is dat is gebleken dat mensen uitstekend in staat zijn hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Volgens velen hebben mensen regels nodig, verkeersborden, beveiligingscamera's, bedreigingen met boetes en celstraf, verkeerslichten, wegwijzers, strenge politie agenten et cetera. Alles om ervoor te zorgen dat zij in het gareel blijven. Niet dus. Hier een zogeheten 'Timelapse' van de vernieuwde verkeerssituatie achter het Amsterdamse Centraal Station:


Timelapse van de shared space bij Centraal Station from Gemeente Amsterdam on Vimeo.

Grappige opmerking van een fietser die tégen het idee is van de 'shared space' (Gedeelde ruimte): 'Ik moet nou opeens zélf gaan opletten!'

Omdat een kattenlog zonder kat maar niets is,
hier een foto van Zwarte Vlek die op mijn vriendin ligt te wachten

De zelfbedachte 'lolcat' van deze week:

'Welke christelijke waarden verdedigen wij eigenlijk
wanneer wij hen die in nood zijn niet helpen?'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.