Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 17, 2023

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat gaat over de jaren '80:


'Laten we teruggaan naar de jaren '80!'
'Jottem! Toen meer mensen dan nu in armoede leefden, er meer stierven in het verkeer en oorlogen
en de helft van de bevolking het prima vond dat niet elke groep dezelfde rechten had als zijzelf; toen racisme de norm was en er veel minder steun was voor gehandicapten en ouderen.'

Alleen conservatieven zouden graag weer in de jaren '80 leven.

Goed nieuws vind ik dat de oude, patriarchale ideeën over genderrollen in het verleden op de schop mag; vrouwen waren vaak minstens net zo belangrijk als mannen. Bijvoorbeeld de Viking koningin Tyra Danebot. Zij speelde een grote rol in het bijeenbrengen van diverse stammen en zo de basis te leggen voor het rijk dat wij zouden gaan kennen als Denemarken.

Weet u nog, die foto van die buurtkat laatst die een vlinder zag? Dit gebeurde een paar seconden na het maken van dat kiekje:


==========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels