Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 15, 2023

Het klimaat verandert. Te snel. Ook voor ontkenners.

Waar Moeder Natuur in ongeveer 150.000 jaar het klimaat verandert van het ene in het andere type, vindt de meest recente (en voor de mens wellicht laatste) omwenteling plaats in een periode van 150 jaar. Door toedoen van de mens. 

========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

====================

'Ja, nou, dan is het nu gemiddeld 1,2 graden warmer dan een tijdje geleden. En dus?'

Nou, dit:


Voor mensen die de verwoesting van de natuurlijke habitat van veel (vooral niet-Westerse) mensen en dieren niets kan schelen omdat zij zeer egocentrisch zijn en zich alleen maar zorgen maken over zaken die hen persoonlijk benadelen: vergeet skivakanties (klik) maar in de nabije toekomst. 

'Ja, maar op klimaatfeiten.nl zie je allemaal feiten die de klimaathysterici tegenspreken en daar staan allemaal feiten op die volgens de website van klimaatfeiten.nl allemaal waar zijn dus dan is dat zo, toch?' 

Nee. Klimaatfeiten.nl is een website waar mensen doelbewust valse grafieken laten zien, de aandacht proberen af te leiden met technisch klinkend gebrabbel en gewoon regelrechte nonsens. Geen enkel 'wetenschappelijk' (ha! Kul!) artikel op die site is ondertekend en de 'feiten' die er worden weergegeven worden op geen enkele manier onderbouwd; 'Dat is zo want dat vinden wij' geldt niet als wetenschappelijke onderbouwing. 

Het is onbekend wie er achter klimaatfeiten.nl zit. Wie klikt op 'over ons' wacht vergeefs op het verschijnen van de 'over ons' pagina. Er wordt flink reclame gemaakt voor de website met 'de feiten over het klimaat!' door meer en minder bekende complotdenkers en dito websites. Uiteraard staat er een grote donatieknop op de complotsite 'want zonder de financiële hulp van domme mensen kunnen wij dit jaar geen nieuwe Tesla kopen'.  

Een van de websites die naar de - letterlijk levensgevaarlijke - website leidt, noemt zich Climate Gate. In de hoop dat mensen die op die term online zoeken bij hen terechtkomen. Terwijl zij niet weten dat Climate Gate over dit akkefietje (klik) ging. Maar ja, domme mensen stoppen met zoeken zodra zij op pagina 1 van Google een stuk tekst hebben gevonden die hun favoriete populist laatst nog herhaalde 'dus zal het wel zo zijn'. 

Mijn tip aan domme mensen: kijk eens op pagina 3 of 4 na het intikken van een zoekopdracht in Google of Bing. Dan kom je websites tegen over het klimaat (klik) die níet zwaar worden gesponsord door de olie-industrie. Bedrijven als Shell en - recent nog in het nieuws - ExxonMobil - weten al heel lang dat door hun toedoen het milieu wordt vernietigd. En het interesseert hen niets. 

'CO2 is helemaal niet slecht maar juist goed voor het milieu!' Klinkt bekend? Bedacht door 'klimaatscepticus' Frits Böttcher (klik); tussen 1989 en 1999 zette hij - zwaar gesponsord door ondermeer Shell en KLM een internationaal netwerk van klimaatsceptici op. Met uistluitend de bedoeling om twijfel te zaaien over de oorzaak van de veel te snelle klimaatverandering. Om daarmee te voorkomen dat overheden maatregelen zouden treffen om de planeet te redden. Die plannen zouden Shell en KLM, Hoogovens, Akzo Nobel e.d. miljarden guldens kosten. Daarnaar gevraagd zeiden de betreffende bedrijven (waaronder ook de liefhebbers van benzineauto's Bovag en ANWB maar ook kolengigant DSM en ING, één van de grootste banken ter wereld) 'geen actieve herinnering' te hebben aan het betalen van Frits Böttcher. Noch is duidelijk hoe hij kon infiltreren in de Club van Rome om van binnenuit pogingen om het klimaat te redden te saboteren.  

'Klimaatverandering komt helemaal niet door de mens, is helemaal niet erg en meer Co2 is juist goed voor plantjes!' is door 'Nederland' bedachte onzin. Weer een 'uitvinding' om trots op te zijn. NOT.

'Ja, maar Shell en al die andere bedrijven hebben toch zeker wel flinke boetes en celstraffen gekregen voor de bewuste manipulatie waardoor nu tienduizenden mensen per jaar sterven door droogtes, overtromingen, honger en dieren worden bedreigd met uitsterven?' Neuh. De politici, namelijk, die zouden kunnen optreden tegen milieuvervuilende bedrijven hebben vaak stomtoevallig na hun politieke carrière een zeer goedbetaalde functie bij diezelfde bedrijven; Frits Bolkestein werd adviseur bij Menatap (de bankier van een Russische oliegigant), Wouter Bos ging voor Shell werken en Camiel Eurlings werd directeur van KLM. 

Zelf ondernam ik een zoektocht naar de mensen achter 'klimaatfeiten', 'climate gate', 'stichting milieu, wetenschap en beleid', 'milieuzaken', en andere 'dat klinkt best officiëeel en wetenschappelijk dus het zal wel goed zijn' complotverspreiders. Letterlijk binnen drie minuten (voor wie graag het smoesje gebruikt 'ik heb geen tijd om dingen goed uit te zoeken.' en daarom - puur uit luiheid en uit angst échte feiten onder ogen te moeten zien: onzin. Je liegt. Die tijd heb je wel degelijk) vond ik een interessante overeenkomst: al die verschillende anonieme 'wetenschappelijke bronnen' hebben exact hetzelfde bankrekeningnummer.  

Één naam kon ik achterhalen in de paar minuten extra tijd die ik aan de zaak besteedde: die van Rypke Zeilmaker. Nadat Zeilmaker zich geen wetenschapper meer mocht noemen, is hij zichzelf 'infotainer' gaan noemen. Handig bij rechtszaken. Dan kun je verdedigen dat je voor de grap onzin verkondigde. Rypke werkt veel samen met uitgeverij De Blauwe Tijger, waar veel extreemrechtse groeperingen zich thuis voelen en ook lijkt Rypke kind aan huis bij diezelfde 'elite' waar hij als vertegenwoordiger van 'het volk' zegt zo ontzettend tegen te zijn. Het heeft er alle schijn van dat Rypke door mensen uit de Quote 500 (klik) wordt betaald om mensen te laten twijfelen over klimaatverandering. Niet zo gek dus dat hij ook werkt voor BlckBx, bevriend is met Pepijn van Houweningen van Forum voor Democratie en andere bekende complotverspreiders. Zeilmaker schuwt (dreigen met) geweld niet 

en onderhoudt goede contacten (klik. Onder meer over zijn verbondenheid met De Blauwe Tijger en Thierry Baudet) met (groepen) mensen die het gedachtegoed van Hitler en andere nazi's verheerlijken.

Lijkt mij een interessante man, Rypke Zeilmaker. Ben benieuwd wat er voor informatie naar boven komt als 'de overheid' hem meer geld zou betalen dan 'de elite'.  

Gelooft u in te snelle klimaatverandering, dat dat vooral door de mens komt en er snel iets moet gebeuren? Zo nee, waarom gelooft u in complotverspreiders die worden betaald door 'de elite' en niet in onafhankelijke wetenschappers?