Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 11, 2016

Drogredenen zijn leuk!

Laat ik beginnen met een zelfbedachte drogreden:

Het aantal daklozen in Nederland is in de afgelopen zes jaar met 74% gestegen [Deel op Twitter] (Echt waar. Klik). Maar volgens minister president Rutte gaat het goed met Nederland. De conclusie kan dus niet anders luiden dan: 'Regeringspartijen VVD en PvdA willen meer daklozen in Nederland'.

De meeste mensen sterven niet aan de hand van wapens. Conclusie: ongewapende mensen gaan eerder dood dan mensen die een wapen bezitten. De oplossing is dus simpel: iedereen van een wapen voorzien!

Verreweg de meeste verkeersongevallen worden veroorzaakt door nuchtere rijders! Conclusie: meer autorijders moeten alcohol drinken want dan zullen er minder ongelukken zijn.

Veel diefstallen worden gepleegd door jonge Marokkanen. Conclusie: oudere Marokkanen zijn nette mensen.

Een werkloze hoeft geen parkeervergunning te betalen en heeft dus maandelijks €60 meer te besteden dan iemand die werkt! [Deel op Twitter]

Het aantal misdrijven is het afgelopen jaar afgenomen (klik). Het afgelopen jaar zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Conclusie: dankzij vluchtelingen is er minder criminaliteit! [Deel op Twitter]

Bovenstaande voorbeelden geven aan hoe populisten werken: roep en herhaal dingen die heel logisch klinken en mensen gaan het vanzelf geloven. Reclamemakers weten ook dat dat werkt.

En u? Heeft u ideeën waar u bij nader nadenken zich bij afvraagt of u het eigenlijk wel met uzelf eens bent? En heeft u artikelen in huis die u goed beschouwd eigenlijk helemaal niet nodig heeft?

Hier de reactie van minister president Rutte op het bericht dat mensen zich graag laten verleiden tot het nablaten van de grootste schreeuwers:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

P.s.: Mag ik u nog aanraden mijn weekoverzicht http://terrebel.blogspot.nl/2016/05/de-week-voorbij_8.html met daarin een reisverslag van afgelopen week te lezen en te becommentariëren? Dan heb ik het niet voor niets geschreven...;-) Alvast bedankt!