Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 04, 2014

Ik doe wat tegen onrecht.

Vers terug van een week vakantie op een plek zonder internet, (ja, zelfs zonder elektriciteit!) ging ik vanmorgen langs bij de DWI, de vroegere Bijstand en belde ik met de Belastingdienst. Ik kan natuurlijk in details treden maar de conclusie is dat men het een en ander gaat uitrekenen en mij binnen een paar weken voorziet van de pecunia waar ik recht op heb. Intussen leef ik vooral van de liefde en de lucht. En van een lening van mijn zoon.

Grote instanties aanpakken is een soort van hobby van mij geworden. Het begon waarschijnlijk in 1991 toen ik een rechtszaak won die tegen mij (als beambte van het toenmalige GAK, de latere uitkeringsinstantie UWV)) was aangespannen door een advocaten collectief. 26 Advocaten. Tegen mij. Tegelijkertijd. En ik won.

Later zou ik het miljardenconcern Albert Heijn op de knieën krijgen en onlangs was ik in conflict met de Belastingdienst.

Het is mij gelukt om mensen overgeplaatst, overspannen en zelfs ontslagen te krijgen. Door mijn toedoen moest een politieagent een boete van €160 betalen nadat ik hem aanhield middels een burgerarrest. Hij negeerde een rood stoplicht en reed over de trambaan met zijn motor. Zonder bijzondere signalen te gebruiken en dus duidelijk niet in achtervolging maar als gewoon verkeersdeelnemer. Zijn fout dat hij dacht dat regels niet voor hem gelden.

Het is gewoon sterker dan ik; is er sprake van machtsmisbruik en/of grove nalatigheid dan kom ik in actie.

'Maar waarom zou je zoveel moeite doen als de prijs van Nutella (zie: http://vragen.blogspot.nl/search?q=nutella) na jouw actie maar een dubbeltje daalt?' vraagt men wel eens.

Heel eenvoudig: anderen hebben wél tijd om te klagen maar geen tijd om actie te ondernemen. Noem mij maar Don Quichotte.

U bent al bekend met mijn motto?

"Iemand moet er wat aan doen en jij kunt iemand zijn."

De onjuiste aanname van de dag is: de luiaard is het meest luie dier dat er is.
Hoewel de luiaard met een gemiddeld aantal uren slaap van 12 per dag behoorlijk veel slaapt, slaapt een manlijke leeuw nog veel meer, namelijk zo'n 16.

En soms word je gewoon verrast: