Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 28, 2010

Tsjechië

"Ik heb helemaal niets te verbergen en ben tegen geweld maar degeen die mij ontmaskerd heeft als anoniem plaatser van dreigberichten sla ik helemaal op z'n bek."

Iemand als Joost Niemöller bijvoorbeeld vind dat iedereen welkom is om een reaktie op zijn stukjes achter te laten. Zolang die persoon het maar met hem eens is natuurlijk. Dat spreekt voor zich. Volgens zijn goede vriend Martien Pennings zaten de moslims achter de massamoord op Joden en aanhanger Eddy Terstall (die ja) lijkt genocide op "moslimterroristen" de beste oplossing voor "Het Moslimvraagstuk". Maar dat maakt hem natuurlijk geen racist maar "iemand die zijn mening uit". Laat hem zijn mening eens uiten op het Amsterdamse Bos en Lommerplein op zaterdagmiddag...Uiteraard zijn alle drie de genoemde heren daar veel te laf voor. Kijk maar naar hun grote Füh...eh...leider die weigert te debatteren met andere lijsstrekkers "want de organisatie is een zooitje". De echte reden is natuurlijk dat hij zijn "geloof" niet kan onderbouwen met argumenten. En zeker in een radiodebat is het van belang dat je met goede retoriek komt. Juist daarin schiet Wilders tekort. Gelukkig maar.

Er zijn er ook die vinden dat ik mijn meningen beter en vaker moet onderbouwen met "feiten"; als ik een voorbeeld noem, dient dat voorbeeld gewaarborgd te zijn. Elke keer dat ik verwijs naar een voorbeeld dan maar komen met de link naar het betreffende artikel op Nu.nl of de passage citeren uit het Klimaatrapport? Maakt dat mijn schrijfsels dan wetenschappelijk verantwoord? Kom op zeg, ik schrijf weblogstukjes! Met een beetje goede wil kun je die collumns noemen maar zeker geen wetenschappelijke artikelen.

Zij die vinden dat ik mijn stukjes te weinig onderbouw met "feitenmateriaal" denken blijkbaar dat alles wat op nu.nl en in het Klimaatrapport staat moet worden gezien als empirische data. Als 100 procent feit, dus. Maar lang niet alles wat gedrukt staat is daarom waar, zelfs niet wanneer je de bron van een bericht vanaf diverse kanten benadert zoals een wetenschapper hoort te doen (maar helaas nog maar zelden doet, blijkt). Bovendien gaat men voorbij aan het "feit" dat het niet mijn doel is om met feiten te komen maar mensen aan het zelfstandig denken te zetten. Dat doe ik vooral door "feiten" in een ander licht te laten zien.

Neem nu het gegeven dat mijn Twitter-account onlangs was gehackt. Eerst denk je "verdorie", vervolgens heb je medelijden met de arme sloeber die geestelijk zo arm is dat hij of zij alleen maar vreugde beleeft aan het vergallen van het plezier van een ander. Vervolgens ga je even verder kijken en kom je erachter dat er een organisatie aan het werk is. Die probeert via "phishing" (mensen doorsturen naar sites die er bekend uitzien om ze te verleiden hun gebruikersnaam en wachtwoord te geven) persoonlijke data te achterhalen. Vermoedelijk niet met het doel al die data te verzamelen maar om sociale netwerkstites zwart te maken door aan te tonen dat de beveiliging niet in orde is.

Persoonlijk vind ik dat net zoiets als Amsterdam Centraal Station opblazen louter en alleen om "de overheid" te laten zien dat dus ook moslimterroristen dat kunnen doen en dat als argument aanvoeren om alle moslims uit Nederland weg te jagen. Ontzettend dom dus en levensgevaarlijk bovendien.

Overigens is de phishing-aanval uitgevoerd door mensen die zich verschuilen achter het webadres Kevanshome.org

Hier de overige gegevens:

KEVANSHOME.ORG - Domain Informationnew
Domain KEVANSHOME.ORG [ Traceroute RBL/DNSBL lookup ]
Registrar Xin Net Technology Corporation (R118-LROR)
Whois server whois.publicinterestregistry.net
Created 06-Sep-2009
Updated 10-Nov-2009
Expires 06-Sep-2010
Time Left 189 days 21 hours 30 minutes
Status OK
DNS servers NS.XINNET.CN 202.10.71.52
NS.XINNETDNS.COM NS.XINNETDNS.COM
KEVANSHOME.ORG - Geo Information
IP Address 202.99.172.161
Host kevanshome.org
Location CN CN, China
City Hebei, 10 -
Organization China Unicom Hebei province network
ISP China Unicom Hebei province network
AS Number AS4837 CNCGROUP China169 Backbone
Latitude 39°88'97" North
Longitude 115°27'50" East
Distance 7277.27 km (4521.88 miles)

Inderdaad, de aanval komt uit China.

Nu zat U daar niet op te wachten maar mogelijk wel op ons verslag van de recente reis naar Tsjechië. Weest gerust, dat komt.
Evenals foto's uiteraard. Eerst nog even een paar duizend daarvan sorteren en hier en daar wat bijwerken...

Laat ik voor nu even volstaan met te vertellen dat Spindleruv Mlyn ook voor niet-skiërs een prachtig gebied is, dat er in onze groep van 57 mensen weliswaar een paar gewonden zijn gevallen maar iedereen de reis kon voortzetten, al dan niet op krukken. Tevens meld ik alvast dat het eten in het hotel uitstekend was verzorgd en dat m'n zoon van 14 weer een paar nieuwe jonge fans heeft...

Als opwarmertje hierbij een filmpje van Krtek, het Molletje. Nog steeds zeer populair in met name Duitsland en in zijn geboorteland Tsjechië.

Terug

We zijn weer terug!

Deel dit bericht