Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 10, 2017

De week voorbij

Met de lessen van het verleden in gedachten leren wij vandaag onze toekomst vorm te geven. Natuurlijk zijn er externe omstandigheden maar hoe je in het leven staat bepaal je vooral zelf.

Met die instelling begon ik aan deze week.

Maandag was ik een uurtje eerder op het werk dan normaal. Zodoende was het lekker rustig en kon ik veel werk verrichten. De hoeveelheid werk neemt toe en dat betekent dat het goed gaat met de brouwerij! Hier een stukje van mijn lunch die dag:
Een fraai hartje, niet?

Die avond was een speciale avond voor een bevriende Broeder in onze vrijmetselaarsloge. Een prachtige avond met een mooi ritueel, lekker eten
Toetje: spekkoek met een speculaas mousse

en goede gesprekken over harmonie en samenleven.

Dinsdag had ik gereserveerd voor klussen in huis maar ik was wat lethargisch. Misschien door de kou maar waarschijnlijker door herinneringen die mij emotioneel wat uit balans brachten. Ik deed het dus noodgedwongen rustig aan: pannen schoonmaken, overleg plegen over entertainment-opdrachten, lezen, kleding opvouwen en opbergen...En foto's van een recent bezoek aan Antwerpen online zetten: https://www.flickr.com/photos/terrebel/sets/72157690481001875#

Thee gedronken met een buurvrouw en 's avonds was een vriendin op visite.

Woensdag had ik gelukkig iets meer energie dan de dag ervoor. Daarom kon ik vijf verschillende winkels bezoeken en een paar klusjes in huis opknappen (wandklok schoonmaken, van een nieuwe batterij voorzien en op een andere plek weer ophangen, een vlek uit het vloerkleed verwijderen, een sleutelhanger repareren, een paar spullen op de stapel 'voor Marktplaats' leggen...).

Een van de winkels die ik bezocht is een dierenwinkel. Daar haalde ik twee nieuwe maatjes voor de vis die na het overlijden van Caesar Alexander Draconius III helemaal alleen zijn rondjes zwom:

Ook draaide mijn wasmachine voor de buurvrouw bij wie ik op de koffie was, kreeg ik een andere buurvrouw op de thee, at ik 's avonds bij een vriend en was ik aansluitend op een vergadering van de Bewonerscommissie. Tegen het einde van de vergadering mocht ik van mijzelf een biertje:


Onderweg naar mijn werk op donderdag viel mij deze reclame-uiting op:
Sinds wanneer vinden Nederlandse reclamemakers
dat Nederlands geen mooie taal is?

Mijn irritatie duurde niet lang want vlak bij de brouwerij mocht ik dit plaatje schieten:
Slimme vogels vliegen naar het zuiden!

De werkdag begon met het uitruimen van de vaatwasser. Daarna mocht ik mij wijden aan de administratie van een steeds sneller groeiende brouwerij. Een collega merkte dat 'even iets regelen met een factuurtje' makkelijk een uur tijd in beslag kan nemen. Er gaan tientallen uitgaande facturen per week om in de zaak en met een totaal van 24 uren per week voor het administratief verwerken van èn de ingaande èn de uitgaande facturen (en bijhouden van het kasboek en dergelijke) blijft er niet heel veel tijd over voor tijdrovende klusjes. Altijd goed, begrip kweken voor elkaar. Daarom hoor ik ook graag waar collega's zoal tegen aan lopen. Je kunt natuurlijk allemaal lekker veilig op je eigen eilandje blijven zitten maar af en toe even met een ander meekijken kan de sfeer op het werk aanzienlijk verbeteren.

Een afspraak 's avonds ging niet door dus kon ik mijn achterstand in e-mail beantwoording wegwerken.

Vrijdag mocht ik mee om een bestelling van bier af te leveren: 6 dozen vol heerlijke bieren werden afgeleverd in het logegebouw waar ik regelmatig te vinden ben.

's Middags was onze boekhouder bij ons te gast. Hij gaf mij tips en trucs om de overgang naar het nieuwe boekjaar soepeler te laten verlopen. Een collega bracht mij naar mijn entertainmentklus van die avond: rondlopen op een bedrijfsfeest.

Ik was blij met een lift naar huis want het weer was bar- en bar slecht. Al zag al die sneeuw er wel prachtig uit.

Zaterdag las ik deze column van Wltrrr die zijn gedachten goed weet te verwoorden. Bovendien ben ik het met hem eens over de huidige situatie in Nederland. Had een buurvrouw op visite en deed het rustig aan vanwege griepverschijnselen. Mijn lieve nicht bracht mij een zelfgemaakt kerststukje.

's Avonds met een paar vrienden zitten bellen (niet tegelijk) en vroeg naar bed.

Zondag prettig uitgeslapen en wat klusjes in huis verricht. Nog steeds wat grieperig helaas dus lang niet alles kunnen doen wat ik had willen doen. Heb echter wel mijn lichamelijke oefeningen gedaan en mij geschoren. Bijvoorbeeld.
Had - voor de broodnodige afwisseling - een buurvrouw op de thee en genoot het avondeten (bloemkool met een visje) bij een andere buurvrouw. Billy de Kat overwoog om naar buiten te gaan maar besloot toch maar binnen te blijven:

Het Engelstalig stukje van deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/12/ban-everything-thats-dangerous.html

De muziek van deze week is Ma gueule van Johnny Hallyday:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Johnny Hallyday

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/