Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 09, 2010

Scholierenvergoeding

"Boys will be boys". Daar dacht ik aan toen ik een mevrouw hoorde klagen over "die Marokkaanse rotjongeren". Ik vraag mij dan wel eens af: als zo'n dame last heeft van jonge blanke Drentaren die in haar tuintje staan te plassen nadat zij in Amsterdam zijn wezen stappen, zegt zij dan "die Drentse rotjongeren"? Ik denk van niet. Maar die mevrouw denkt er vast anders over en ziet wellicht graag heropvoedingskampen ontstaan waar "kutmarrokanen" en pedofielen gezellig in buiten de samenleving kunnen leven.

Die heropvoedingskampen heetten in de jeugd van de mevrouw in kwestie nog gewoon "concentratiekampen" en waren ook toen bedoeld om ongewenste elementen in op te sluiten en te vernederen. Maar misschien leidt die arme mevrouw aan dementie en heeft haar geheugen nogal te lijden...

Iets gematigder mensen zien graag dat mensen die rotzooi trappen worden weggeborgen in containerdorpen buiten de stad. In wezen hebben die mensen al hun zin gekregen:

In Nederland staat het grootste containerdorp ter wereld. Aan de rand van de hoofdstad, in een industriegebied tussen een psychiatrische inrichting en de bekendste gevangenis van het land proppen wij honderden studenten (en enkele tientallen psychiatrisch patiënten) bij elkaar in verbouwde zeecontainers van 25 vierkante meter. Daar mag de student dan ook nog eens 310 euro per maand voor betalen. Al is dat inclusief gas, electra en internet.Wij sluiten studenten op in grote metalen bakken, laten ze daar voor betalen en zijn daar nog trots op ook! We zouden ons dood moeten schamen dat de toekomst van het land het studeren onmogelijk wordt gemaakt door ze te dwingen bijbaantjes te nemen zodat er voor studeren geen tijd overblijft als straks de studiefinanciering helemaal wordt afgeschaft. Om ze te belonen voor hun inspanningen helpen wij hen niet eens aan fatsoenlijke huisvesting. Ondertussen staat ruim een miljoen (!) vierkante meter aan kantoorpanden in en rond Amsterdam leeg.

Terwijl er ruim voldoende geld is in Nederland. Vraag maar aan de pensioenfondsen of aan de beheerder van Christie's. Gek eigenlijk: Wil je 5000 euro storten op je eigen bankrekening (bijvoorbeeld omdat je de auto van je partner via contant geld hebt verkocht) dan moet je verantwoorden hoe je aan dat geld komt maar geef je een paar ton uit voor -een paar klodders verf op een stuk linnen- kunst dan gaat men ervanuit dat je op een eerlijke manier aan dat geld bent gekomen. Of niet?

Hoe het ook zij: Gisteren een uurtje Pilates gedaan bij een vriendin en vandaag met m'n moeder op stap geweest. Vandaag de belastingaangifte gedaan en een aanvraag ingediend voor de Scholierenvergoeding.

Voor hen die nog immer wachten op het reisvrslag van onze reis naar Tsjechië nog een warmhoudertje: Mijn zoon op de lange latten.

Deel dit stukje