Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 21, 2010

Verkeerd

Zolang er mensen zijn als oud-generaal Sheehan (die de val van Srebenica weet aan het feit dat er homosexuele soldaten zijn in het Nederlandse leger) en mensen als huisjesmelker-van-het-jaar Wim Bulten (Die studentes die een kamer wilden liet strippen om een kans te maken op een door hem verhuurde kamer) is er nog veel te doen voor mensen die strijden tegen onrecht.

Om mij heen zie ik mensen die strijd opgeven "omdat het toch niets uithaalt". Maar dat is niet waar. Zo besloot bijvoorbeeld staatssecretaris Jelle Klijnsma van Sociale Zaken om de AOW-partnertoeslag te handhaven. Maar pas toen duizenden AOW'ers hadden geprotesteerd tegen deze vorm van pensioendiefstal.

Protesteren kan weken, maanden en zelfs jaren duren maar sommige mensen geven niet op! Zo zijn er nog steeds vrouwen te vinden die denken dat op een dag hun man echt zal luisteren en een weloverwogen antwoord zal geven als zij hem een vraag stelt terwijl hij voetbal kijkt. Ongelooflijk maar waar! ;-)

U kent ze wel: van die dames die met een schaal vol bitterballen voor de TV gaan staan. Lekker hoor, die bitterballen maar GA NIET VOOR HET BEELD STAAN!

Persoonlijk heb ik al gegeten en gedronken als ik mensen weer eens hoor oreren over "het behoud van de Nederlandse cultuur". Ze spreken dan al snel in hoofdletters wanneer ze het hebben over de VERLOEDERING daarvan. Volgens mij weten ze niet eens wat die Nederlandse cultuur dan zoal inhoudt. Hoe zouden wij ons leven leiden zonder importprodukten als de Indische rijsttafel en Ibrahim Affelay?

Een broodje frikandel wordt als iets typisch Nederlands gezien. Onzin. Het komt van het Duitse Frikadelle, een soort platte gehaktbal. Het was wel een Nederlander die er de vorm van een worstje aan gaf maar het waren Amerikanen die het ding echt glad, lang en lekker maakten. En het broodje? Gerezen brood hebben wij te danken aan de oude Egyptenaren. En dan zijn er Hollanders die de nazaten van de uitvinders van ons meest gegeten ontbijt het land uit willen jagen "omdat zij de Nederlandse cultuur beïnvloeden"...

Dan moet ik weer denken aan die vroegere collega die niet meewilde naar de Surinamer voor een broodje Roti omdat zij niets moest hebben van "die buitenlandse troep". Nee, zij ging liever naar de bedrijfskantine voor een broodje saté. Echt waar gebeurd, hoe verschrikkelijk ook.

Wat ik ook verschrikkelijk vind is dat blijkbaar een heleboel mensen wisten dat Sander V. als puber al gewelddadig en sexueel agressief was maar dat nooit en te nimmer wie dan ook de moeite heeft genomen met die jongen te praten. Niemand die hem ooit heeft geholpen terwijl bij familie en vrienden bekend was dat hij sexueel was misbruikt. Uiteindelijk leidde het er toe dat hij zijn buurmeisje heeft vermoord. Natuurlijk moet hij boeten maar eigenlijk zijn al die mensen die hem vroeger niet hielpen maar wel de kans daartoe hadden ook een beetje schuldig.

Diverse instanties hadden ook hier preventief kunnen ingrijpen maar hadden het ongetwijfeld "te druk". Waarmee dan, als het niet met hun werk was?

Onbegrijpelijk dat mensen "werkdruk" aangeven om hun werk niet te doen. Met name de politie hoort preventief te werken en niet achteraf de rotzooi op te ruimen. Of denk ik dat verkeerd?

Iedereen zegt dat iemand er wat aan moet doen maar niemand wil iemand zijn.

De link van vandaag is naar een site waar U Uw favoriete merk kun (laten) beoordelen op dier-, mens- en milieuvriendelijkheid.

Deel dit stukje