Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 15, 2020

AOW en Basisinkomen (oké, en Forum voor Democratie)

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


======================================================================
Eigenlijk best raar dat velen die gebruik maken van de Algemene Ouderdoms Wet (AOW) tégen het Basisinkomen zijn (vraag maar een paar willekeurige bejaarden in uw omgeving wat zij vinden van het idee van 'gratis geld'. Lachen!). AOW ís namelijk niets meer of minder dan een door de overheid gratis weggegeven uitkering aan iedereen (klik). Aan iedereen van boven de 65 (eerdaags 67) dan. Want leeftijdsdiscriminatie mag niet. Maar soms wel. Of zo. Update: ook mensen die nooit een dag in hun leven gewerkt hebben en dus niet hebben meebetaald aan AOW ontvangen deze uitkering.

Nog een update (dankjewel, Twitter): bereken zelf (klik) wat er gebeurt bij verschillende scenario's qua Basisinkomen. En oordeel daarna weer. 

Ook stemt iets meer dan dertig procent (klik) van iedereen die AOW ontvangt op het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Da's ook best wel raar want het FvD roept sinds een tijdje dat het overweegt om - eenmaal aan de macht - de AOW af te schaffen. En het Basisinkomen in te willen voeren.

Althans, dat wilde de partij (die ooit voor een NEXIT was totdat bleek dat de meeste Nederlanders na het Brexit toch liever nog even geen Nexit zouden zien gebeuren. Plotsklaps was het FvD geen voorstander van een zo snel mogelijk Nexit. Gek hoe dingen gaan in de politiek: zó heb je een mening, zó heb je er eentje die daaraan tegengesteld is. Maar soit.) op 14 februari 2020.

Thierry wacht nog even op de uitslag van de volgende enquête waaruit moet blijken waar 'de bezorgde burger' zich zorgen over maakt. Tien tegen één dat hij zich daar dan opeens ook al jaááren zorgen over maakt.

Behalve de AOW afschaffen wil Forum óók een belastingvrije voet voor AOW'ers (klik. Voor de broodnodige transparantie ben ik zo vrij geweest een schermafdruk te maken van wat er op de website van FvD stond op 21 mei van dit jaar:

) van maar liefst €20.000. En dat dus bovenop het geld dat de ouderen in Nederland sowieso al krijgen zonder er ook maar íets anders voor hoeven te doen dan ademhalen. Dus de partij van de heer Baudet wil én de AOW afschaffen én meer geld voor AOW'ers. Helder, toch?

Of gewoon een beetje doorzichtige truc om mensen die 'geen tijd' hebben om het nieuws een beetje te volgen achter de partij te krijgen, of die kiezers nu vóór of tégen het gratis geld aan ouderen geven zijn?

U mag het zeggen. Bij de volgende verkiezingen.

======================================

Meer lezen? Mijn verhalenbundels