Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 05, 2016

De week voorbij

Als alles goed gaat krijgt mijn zoon snel te horen dat hij zijn gymnasium diploma heeft gehaald. Dan gaat hij studeren. De minister van Onderwijs, mevrouw Jet Bussemaker, bedacht daartoe het leenstelsel: elke student kan dan van de overheid 'goedkoop' geld lenen om zijn of haar studie te kunnen bekostigen. Het geld dat de student van de overheid leent moet het - via de universiteit - aan de overheid geven om te mogen studeren. Iedereen die kan nadenken weet dat het veel goedkoper is als de overheid simpelweg studeren goedkoper zou maken. Maar goed. Volgens mevrouw Bussemaker valt het reuze mee met de schuld: 'Nu met de Basisbeurs heeft de gemiddelde student na de studie een schuld opgebouwd van ongeveer €15.000. Met de invoering van het leenstelsel is dat nauwelijks hoger. Slechts €21.000! Goed van mij, he?' [Deel op Twitter]

https://www.sp.nl/opinie/merel-stoop/2014/leenstelsel-voor-studenten-daar-is-niks-sociaals-aan

Inmiddels is duidelijk dat met de verwachting van torenhoge schulden universiteiten een daling van het aantal ingeschreven studenten hebben geconstateerd van 6,8%. Reactie van de minister: 'Nee hoor, nietes!'

Wie kinderen heeft die op punt staan van studeren heeft wellicht wat aan deze website: http://www.startstuderen.nl/

Volgens de site is mijn CV niet actief en moet ik klikken op 'cv actief maken'. Die mogelijkheid bestaat niet. Boven de mededeling dat mijn cv niet actief is staat dat mijn cv actief is tot 25 oktober 2016. Ik vind dat verwarrend. Dat is de mededeling die ik maandag verstuurde naar de mensen achter Werk.nl, de website van de overheid waar werklozen terecht kunnen voor informatie en het doorgeven van wijzigingen.
(Klikken=vergroten)

Een week eerder was de website onbereikbaar 'wegens onderhoud' en kon ik daardoor mijn inschrijving als werkloze niet verlengen. Daardoor is mogelijk mijn uitkering stop gezet. En nee, telefonisch of per brief of e-mail verlengen is niet toegestaan. 'Het mag alleen via de site, meneer!' -'Maar die is onbereikbaar!' 'Dat is dan heel vervelend voor u, meneer.'

Overigens is mijn uitkering 'gereserveerd' in plaats van 'uitbetaald'. De mevrouw die dat deed (en er dus verantwoordelijk voor is dat mijn totale maandinkomen deze maand €81 bedraagt) is helaas telefonisch onbereikbaar. Goh, jammer.

Wel natuurlijk gewoon gewerkt op maandag maar het gevoel overgehouden niets bereikt te hebben. Kent u dat? Ook vroeg ik mij af wat het nut was van dit bordje bij een hek dat leidt naar een braakliggend terrein vlakbij het werk:


Maandagavond werd ik (vanwege mijn pijnlijke knie) opgehaald om een prachtig rituaal bij te wonen in onze vrijmetselaarsloge. Daarna genoten wij van een Indische rijsttafel. Het was vlakbij dit gebouw:


Dinsdag hoorde ik dat de ambtenaar van het 'foutje' van gisteren 'al een tijdje' ziek is. De collega die ik maandag aan de lijn had wist dat niet. Ik krijg sowieso €60 uitbetaald omdat mijn inkomensconsulent 'een foutje' heeft gemaakt. Nummer zoveel. Die €60 is nét niet voldoende om een maand van te leven. Je als burger netjes aan de regels houden wordt keihard afgestraft en beroepsoplichters van Jos van Rey (VVD, Limburg) worden beloond voor hun verwerpelijke gedrag: 'Maar meneer de rechter, een beetje frauderen, vrienden bevoordelen en doen aan zelfverrijking is toch niet verboden? [Deel op Twitter] Want ik heb een heleboel vrienden die het óók doen!'

Het antwoord van mijn klantmanager, later op de dag per e-mail:
2 Mei kreeg ik mijn eerste loonstrookjes, 3 mei stuurde ik ze door naar mijn klantmanager die ze 13 mei doorstuurde naar mijn inkomensmanager die ze op 20 mei verwerkte in het systeem. Waardoor ze niet op tijd verwerkt konden worden. En nee, mijn inkomensopgave rechtstreeks doorsturen naar mijn inkomensmanager mag niet 'want het gaat om privacy gevoelige gegevens.' En iedereen weet dat het dan veel handiger is als privacy gevoelige gegevens over meerdere schijven worden verstuurd zodat nóg meer mensen die er niets mee te maken hebben over mijn privé gegevens kunnen beschikken. Logisch. Of zo.

Hoe dan ook: als mijn inkomensmanager had laten merken dat zij kan rekenen hadden niet drie andere mensen een hoop extra werk gehad. Misschien is het de taak van mijn inkomensmanager om collega's extra werk te bezorgen? Dan doet ze het hartstikke goed! [Deel op Twitter]

Bij zangles 's middags kon ik mij lekker uitleven op een heerlijk stuk muziek: China Girl van David Bowie. Ook kreeg ik mijn eerste les in noten lezen. Leuk!

Onderweg naar huis terug sprak ik met deze en gene over politiek, rare mensen en wat dies meer zij. Het viel mij ook op dat mijn gevoeligheid voor bepaalde geluiden mij meer last bezorgde dan anders. Dat schijnt door stress te komen. Maar waarvan dan?

Mijn voorraadkast werd onder handen genomen en schoon gemaakt en ik liet de wasmachine weer honderden rondjes draaien om mijn vuile was schoon te krijgen. Prachtig weer dus de kledingstukken kon lekker buiten hangen drogen. Een buurvrouw kwam op visite.

Woensdag ging ik 's ochtends langs bij een vriend die hier vlakbij woont:
Westertoren, vlakbij het Anne Frankhuis

en ik verrichtte duizend-en-één klusjes in huis; zwabberen en zo...maar natuurlijk deed ik ook nog 'essentiële' dingen: diverse pogingen mijn inkomen te verhogen want binnenkort loopt de speciale regeling af bij de gemeente en krijg ik een bijstandsuitkering in ruil voor een paar dagen in de week werken. Inderdaad: thuis zitten zonder werk levert evenveel geld op als een paar dagen per week werken. Zo wil de overheid mensen stimuleren te gaan werken. [Deel op Twitter] Wie het begrijpt mag dat in de commentaarsectie even uitleggen. Alvast bedankt.

Ik overlegde met de woningcorporatie en mijn collega's van de Bewonerscommissie en stelde per e-mail een vriendin gerust die zich ergens zorgen over maakte. Zelf maakte ik mij ook zorgen: over familieleden en over vrienden maar vooral over mijn kinderen. Schijnt normaal te zijn als je vader of moeder bent, hoor! En natuurlijk streek en vouwde ik mijn recente was.

Ook leerde ik wat Franse woordjes via een app op de mobiel, draaide heerlijk vinyl (Velvet Underground/Nico, Wally Tax, Uriah Heep, Tom Lehrer, Koot & Bie...) en genoot van het leven en verwerkte mijn kasboek van de maand mei. Overigens is hier mijn foto-album van die maand: https://www.flickr.com/photos/terrebel/albums/72157668796576182
waarna ik een stukje publiceerde op mijn (Engelstalige) LinkedIn pagina (https://www.linkedin.com/pulse/how-inspire-people-terrence-weijnschenk-entertrainer?trk=hp-feed-article-title-publish

En dit stukje op mijn Engelstalige weblog: http://terrebelius.blogspot.nl/2016/06/whats-privacy.html

(En nee, ik ben niet verslaafd aan schrijven, ik kan alleen niet zonder. Dat is heeel wat anders!)

Ik genoot ook van de prestaties van een verse Nederlandse sportsensatie: tennisspeelster Kiki Bertens verslaat gewoon 'even' de groten der Aarde...na Max Verstappen staan Nederlanders massaal achter een tennisspeelster. Natuurlijk zijn er mensen nu 'opeens' fan want zo gaat dat nu eenmaal. Er zijn weinig fans te vinden van mensen die niet tot nauwelijks de pers halen. [Deel op Twitter]

Donderdag wachtte ik hier op de bus
'Sloterplas' heet dit kunstmatig aangelegde meer

en beleefde een zeer productieve dag op het werk (Onder meer deze stapel papieren werd onder handen genomen:
Een nieuwe collega vertrouwde mij toe dat zij vindt dat ik misschien een carrière zou kunnen opbouwen als entertainer. Zij kende deze website dus nog niet: http://www.terrebel.nl ;-) (Grappig, laatst op de markt in Antwerpen stelde ook al een klant voor dat ik misschien maar eens op het podium moest gaan staan!)

) en 's avonds was ik naar de film met mijn vriendin: de nieuwste van Paul Verhoeven.
'Elle' gaat over een vrouw die verkracht wordt. Naar de film gaan hoeft niet altijd 'een gezellig avondje uit' te betekenen. [Deel op Twitter] Toch stiekem best fijn om verhalen te ondergaan van mensen die het slechter hebben dan jijzelf. Je voelt je vanzelf weer wat beter! Na afloop van de film dacht ik mijn mobieltje te hebben verloren. Die bleek gelukkig toch in mijn jas te zitten, ver in de voering aan de binnenkant. Leuk, z'n jasje van de kringloopwinkel maar toch de volgende dag het gat in de voering maar even dichtgenaaid. Eerst nog even gezocht naar eventuele andere voorwerpen die zich binnen in de jas hadden verstopt. Enige vondst: een voormalig pepermuntje.

Ik verbaasde mij over de doofpot die 'zaak Demmink' heet: [Deel op Twitter] de oud-officier van Justitie wordt verdacht van lid zijn van een netwerk van pedofielen maar dossiers raken kwijt, getuigen weigeren opeens hun mond open te doen en de minister van toen (de heer Teeven die wij nog kennen van de Teevendeal waarbij een crimineel miljoenen euro's kreeg om een andere crimineel te verlinken en dat vervolgens niet deed maar wél het (belasting)geld mocht houden en de minister het betreffende 'bonnetje' opeens niet kon vinden en 'plotseling' last had van zijn geheugen waardoor hij 'helaas' niet kon vertellen om hoeveel miljoenen euro's het ging.) zich beroept op zijn zwijgplicht. http://www.nu.nl/politiek/4269137/teeven-wil-niet-ede-getuigen-in-rolodex-zaak.html Geloof mij: 'Een geheugen als een Teeven' wordt nog eens een uitdrukking!

In India werden mensen vermoord in opdracht van de overheid omdat zij tegen een gewelddadige overheid demonstreerden. [Deel op Twitter] Hier de reactie van onze geweldige en daadkrachtige minister president Rutte die schendingen van mensenrechten heel normaal vindt:

Vrijdag kwam mijn zoon terug van vakantie (en ik weet niet wie er blijer was de ander weer te zien: hij of Billy de kat), ging ik langs bij de fysiotherapeut die verklaarde goed nieuws voor mij te hebben: de pijn in mijn been werd niet veroorzaakt door een verrekte knieband! Het slechte nieuws was dat de pijn vooral werd verklaard door een gescheurde knieband. Naar de voedselbank en naar mijn moeder ging ik dus maar niet want ik moet een paar weken oppassen met druk op mijn been. Verder constateerde men een 'klapvoet' (afrollen gaat niet tot moeizaam) waardoor mijn voet af en toe blijft hangen achter opstaande randen als stoepranden en traptreden. Onhandig.

Bij de fysiotherapiepraktijk (een Y geeft extra waarde bij Scrabble!) keken wij even naar de verrichtingen van Kiki Bertens die - ondanks een kuitblessure - bijna de nummer 1 tennisspeelster van de wereld Serena Williams wist te verslaan in de halve finales van het French Open, het toernooi van Roland Garos. Een prestatie van formaat!

Ik kwam die dag langs treinstation Sloterdijk en maakte er deze foto:

Ik moest erg lachen om een discussie die ik voerde met een meneer die het een goed idee vindt dat iedereen een handvuurwapen heeft 'om je te beschermen tegen inbrekers en zo' maar zich ook 'verantwoordelijk eigenaar van een handvuurwapen noemt'. 'Dus je bewaart je pistool netjes zonder kogels in een kluis en de kogels apart in een la?' [Deel op Twitter] -'Natuurlijk, want ik heb kinderen en dan mag je niet zomaar een pistool laten rondslingeren!' 'En als er een inbreker je huis in sluipt vraag je die even te wachten terwijl je de combinatie van de kluis zoekt, je pistool pakt, de kogels uit de afgesloten la haalt, die in je pistool laadt, die van de veiligheid afhaalt en vervolgens de wachtende inbreker ermee bedreigt. In het donker?' -'Eh...'

Zaterdag had ik naar Bronbeek kunnen gaan maar ik had geen vervoer: ik kon niet met iemand meerijden en had geen geld voor de trein. Zo gaat dat wel eens. In plaats daarvan hielp ik mijn vriendin op de markt in Delft.
Onder andere dit haakje heeft zij in het assortiment,

Leuke stad!
Een gezellige markt, goede omzet 
en toen de kramen werden afgebouwd
gebeurde er dit: een stortbui!

 'Welk filter gebruikte je over deze foto heen?'
-'Auto voorruit en regen.'

 Thuis op het balkon maakte ik deze foto
van mijn vriendin die de kat op de foto zette
En deze van de lucht op dat moment


"Als ik wegga, wees er dan zeker van dat ik met alles wat in mijn macht ligt, heb geprobeerd om te blijven" [Deel op Twitter] is de tekst die werd gevonden op een overgebleven stukje muur in een kapotgeschoten Syrische stad. http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/581470/deze-tekst-op-een-oude-muur-in-syrie-zegt-alles-over-de-vluchtelingencrisis.html

Onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen zijn die vinden dat het voor iedereen het beste is als de onder vuur liggende burgers in Syrië blijven! Weet je wat? Iedereen die een gevlucht kind van zeven in de ogen kijkt en dan nog durft te zeggen: 'Je bent hier niet welkom dus ik wil dat jij sterft.' die heeft recht van spreken. Iedereen die dat lef niet heeft mag van mij voortaan niet meer van die onzin verkondigen op het internet. Afgesproken?

Zondag stonden wij de hele dag op de markt in Amsterdam. Altijd gezellig!
Mijn jasje was niet nodig want het was erg warm!
Wij verkochten onder meer deze slakom met vogels als bestek:

Ik was even van slag toen ik het nieuws las dat acteur/zanger Jack Black was overleden. Gelukkig bleek het een grap. Fijn. Een rotgrap natuurlijk, zeker na het nieuws dat Muhammad Ali het tijdelijke voor het eeuwige had verruild. Ik sprak de bokslegende hoogstpersoonlijk tijdens mijn reis door Amerika, lang gelden en kreeg van hem zijn handtekening op een foldertje van het kerkgenootschap waar hij lid van was. Ik hoop dat het nog ergens in huis ligt maar ben bang dat het in de brand van zes jaar geleden is verdwenen.

Wat veel mensen niet weten is dat Muhammad Ali vond dat mensen met een donkere huidskleur niet moesten trouwen met mensen met een lichte huidskleur 'want er zijn nu eenmaal verschillende rassen.' Volgens de definitie was Ali dus een racist. 
Grappig ook dat Trump-aanhangers erg in de war zijn geraakt want Ali was een typische 'all American hero' (een arme jongen die puur op doorzettingsvermogen en kracht de absolute top bereikte) maar ook een moslim. De aanhang van de mogelijk eerstvolgende Amerikaanse president weet nu niet of ze een hekel moeten hebben aan Cassius Clay (zoals hij heette voordat hij zich tot de islam bekeerde) omdat hij een vooraanstaand moslim was of hem moeten vereren omdat hij een heuse Amerikaanse held was. 
[Deel op Twitter] Goh, vervelend voor ze.Deze week staan wij stil bij het overlijden van Corry Brokken en Muhammad Ali

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.com/2016/06/de-week-voorbij_5.html Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl