Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 22, 2017

De week voorbij

Nog niet zo lang geleden was ik verslaafd aan informatie. Ik las elk stukje informatie in tijdschriften, (gratis) kranten en op cornflakes pakken. Om over Twitter en Facebook maar niet te zwijgen. Nog steeds lees en schrijf ik op beide vormen van sociale media maar het is een stuk minder dan het was. Ik voelde mij gedwongen nieuwsberichten en mijn kennis te delen. Die druk is er af. Hoewel ik er nog steeds aardigheid in heb. Ter voorbeeld: ik plaatste 5 tot 8 berichten per dag op Facebook. Dat zijn er nu gemiddeld twee.

Waar het aan ligt? Misschien ben ik gewoon andere dingen belangrijker gaan vinden. Zoals blij zijn wanneer drie verschillende mensen onafhankelijk van elkaar vertellen mijn leeftijd op 'rond de veertig' te schatten. Een fijn compliment voor een vijftigjarige!

=====================

Maandag veel werk kunnen verrichten op de brouwerij. Hard werken kan heel fijn zijn! Met name wanneer je resultaat ziet van je inspanningen. Thuis een half uurtje de tijd om de kat eten te geven, mijzelf op te frissen en om te kleden voor het vieren van de Herfstequinox, een indrukwekkend ritueel waarbij stilgestaan wordt bij hen die er niet meer zijn. Daarna gezellig gegeten met de Broeders van de eigen Loge maar ook met een aantal Broeders die nog niet terug waren naar Engeland en er was zelfs een Broeder bij uit Andalusië! Ik kan er altijd weer van genieten, dat uitwisselen van kennis en ervaringen. Zo kom je namelijk allemaal weer iets verder in het leven. Als wij niet op Aarde zijn om te groeien als mens, waarvoor dan wel?

Dinsdag (heel verrassend) thee gedronken met een buurvrouw. Maar ook voor het eerst in een paar jaar tijd BTW-aangifte gedaan. Sinds een paar maanden mag ik namelijk (legaal!) bijverdienen naast mijn werk bij de brouwerij. En dat is fijn. Bij de brouwerij heb ik een salaris dat net onder bijstandsniveau ligt. Dus ik heb recht op aanvullende Bijstand. Maar daar heb ik van af gezien. Vooral vanwege de regelgeving rond de Participatiewet, de overkoepelende wet van diverse soorten Bijstand (arbeidsongeschikten, langdurig werklozen, jonggehandicapten). Door die regels is het een 'uitkeringstrekker' verboden het verdiende geld uit een zaterdagbaantje of bijvoorbeeld van een krantenwijk te houden. Zelfs al is dat maar ten dele. Mensen met een bijstandsuitkering worden dus vaak weggezet als 'lui' want 'kijk maar, hij is zelfs te lui om vakken te vullen in de supermarkt voor vier uurtjes per week!' Buiten dat supermarkten zelden mensen van ouder dan 23 jaar inhuren voor dat werk: zou u graag onbetaald het werk afpakken van iemand die daar voor betaald zou krijgen?

Woensdag lekker in huis bezig geweest, deze foto's gemaakt onderweg naar een vriend:en met diezelfde vriend naar de film geweest: Blade Runner 2049. Hier de trap naar de filmzaal:

Een film van drie uren lang die mij niet teleurstelde en ons een beeld geeft van een mogelijke toekomst. Een verontrustende toekomst.

Donderdag las ik dat de hoogbejaarde Jonathan al ruim 26 jaar een seksuele relatie onderhoud met Frederica. Een medische controle wees pas onlangs uit dat Frederica manlijke en geen vrouwelijke geslachtsorganen heeft. Lees hier (klik) het hele verhaal. Onderweg naar het werk kwam ik weer langs de Sloterplas:

Op het werk flink opgeschoten (tien dozen bier verkocht aan de heren van mijn maandagavond club!) en door een collega naar de tramhalte gereden met de auto. Scheelt zo'n 20 minuten reistijd voor mij. Fijn! Daardoor tijd gehad om thuis een paar klusjes op te knappen ter voorbereiding op komend schilderwerk.

Vrijdag de hele dag ingeruimd voor het verwijderen van spijkers en schroeven uit muren, vullen van ontstane gaten, het klaarzetten van spullen om die gratis weg te geven

en zulks meer.

Zaterdag kwamen mijn broer, zijn vrouw en mijn zoon helpen met opruimen en schilderen. Waar ik veel moeite heb met het wegdoen van objecten waar ik een herinnering aan heb, heeft mijn broer daar aanzienlijk minder moeite mee. Dat kan praktisch zijn. Met hulp van mijn familieleden is mijn woning al flink opgeknapt! Maar meer sessies zijn nodig.

Zondag begonnen mijn nieuwe bovenburen gelukkig niet al te vroeg met hun verbouwing dus enigszins uitgerust begon ik aan een klus: het schilderen van de keuken.

Ik had een buurvrouw op de thee en genoot het avondeten bij een andere.

Ook deze week een Engelstalig stuk gepubliceerd: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/10/start-acting-yesterday.html

En nog eentje: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/10/when-christian-kills-someone-is.html

Het liedje van deze week is een oude favoriet van mijn oudtante Mary (de zus van mijn oma aan moederszijde) zaliger. Lemon Tree van Trini Lopez:Deze week staan wij stil bij het overlijden van Frits Bom

===================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/