Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 04, 2012

Gevallen

Vanmiddag was ik met m'n zoon op visite bij zijn moeder en wij namen een klein kerstcadeau voor haar mee.

Vanmorgen werd ik lekker afgebeuld bij de fysiotherapeut. De lunch van gisteren (een overblijfsel van Nieuwjaar, bestaande uit Roti Kukus, appelbeignets en gegrilde kippenpootjes) kwam spontaan weer omhoog...In statistieken zult u zien dat velen zich na het vieren van de jaarwisseling ziekmelden met buik-klachten.

Statistieken zijn leuk: je kunt er van alles mee "bewijzen". Zo kun je de strengere aanpak van criminaliteit verdedigen door te beweren dat het aantal straatroven is gedaald. Dat dat zo kan lijken doordat minder politie-agenten minder criminelen hebben gepakt "vergeet" je gewoon te melden. Je kunt het beleid ook verdedigen door aan te tonen dat er meer straatrovers zijn gepakt. Dat dit kan komen doordat het aantal berovingen juist is gestegen "vergeet" je te melden. Je kunt dit samenvatten in één enkele zin: Het aantal straatroven is gedaald door de strenge aanpak zijn er meer straatrovers gepakt.

Dat de cijfers betreffende criminaliteit zijn gedaald heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat Willem Holleeder in het gevang zit want Holleeder is gewoon een hele lieve Amsterdamse jongen die nog nooit van z'n leven iets stouts heeft gedaan...

Eerdaags komt hij vrij want er is geen direkt bewijs dat hij achter een vijftal liquidaties zit. Tsja, zo kun je ook beweren dat Hitler onschuldig was. Vond men ooit vingerafdrukken van dit heerschap op treinwagons, op doucheknoppen of op pistolen waarmee "Untermenschen" door het hoofd geschoten zijn? Zijn er snorharen van hem gevonden in anonieme massagraven? Nou eh...nee.

Criminelen heb je in alle soorten en maten. Voor die ene sukkel die het nodig vond met Oud en Nieuw om vijf voor twaalf weg te rijden gaat het om mensen die het in hun botte hoofd haalden om om middernacht zomaar op straat te gaan lopen feestvieren terwijl hij zo graag wilde autorijden. Persoonlijk speel ik met de gedachte om het strafbaar te laten stellen om dingen te schrijven als "blinde geleidehonden" of "veel diarree gevallen".