Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 29, 2011

Leeg

Vandaag kwam mijn zoon thuis met een 9,8 voor wiskunde!

Ben nu al een paar dagen verkouden (of zou het hooikoorts zijn?) en het lastige is dat ik daardoor last heb van tranende ogen en dus moeite heb te lezen wat er op m'n computerscherm staat. Strijken (voor mezelf én voor een buurvrouw) lukt dan nog wel maar verder...?

Natuurlijk: even bellen met en langsgaan bij het DWI om een akkefietje op te lossen gaat dan nog. Maar computerdingetjes? Heb toch maar een nieuwe column geschreven voor de buurtkrant, dit stukje geschreven en wat zakelijke dingetjes gedaan voor de stichting waar ik ook voor werk. Misschien krijgen we wel de ANBI-status zodat giften aan ons aftrekbaar worden! Leuk, niet?

Tussen al het minder leuke nieuws door (Nucleaire meltdown bij Fukushima, Japan; dagelijks sterven nog steeds zo'n 38.000 mensen van de honger; honderden per dag worden gemarteld of vermoord door of namens dictators; er zijn nog steeds fans van Justin Bieber; Mark Rutte is populair; Bonitos is niet meer te krijgen; Overheden laten economische motieven prevaleren boven sociale...) is er ook goed nieuws:

Zo wil de Amsterdamse burgemeester Everhard van der Laan projectontwikkelaars dwingen oude kantoorgebouwen te slopen voordat ze op een toplokatie nieuwe leegstaande kantoren mogen bouwen.

Strakke aktie, meneer de burgemeester! Maar al te vaak worden bouwprojecten gezien als investeringsmodellen en niet als methodes om woningnood of de behoefte aan kantoorruimte te ledigen. Alleen al in en rond Amsterdam staan letterlijk miljoenen vierkante meters kantoorruimte leeg.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Paul Baran, Gijs Thio en Bob Benny