Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 06, 2020

Corona en nepnieuws

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
====================================================
Dom Rechts heeft het zwaar: 'Corona is een hoax en de overheid moet meer mensen testen dus hoera voor Thierry die persoonlijk miljoenen mondkapjes heeft geregeld! Weg met een overheid die ons onze oudjes niet laat knuffelen en de overheid moet beter handhaven op de 1,5m regel!'

Over de 'fabrikant' (een fabrikant van e-bikes die besloot geld te verdienen aan het importeren van mondkapjes dus 'importeur' is een betere omschrijving dan 'fabrikant') is er dit Twitter-draadje:


 Het is een startup die sinds 2019 duurzame e-bikes verkoopt. 
Niet iets wat je direct associeert met mondkapjes. Sinds kort is er ook Ostrichoo Medical….-> https://t.co/Yr7EOdD5Pa
(Even op klikken voor het bijbehorende filmpje)


'Het bedrijf achter de maskers van Thierry, Ostrichoo International BV zit in Schiedam. Het is een startup die sinds 2019 duurzame e-bikes verkoopt. Niet iets wat je direct associeert met mondkapjes. Sinds kort is er ook Ostrichoo Medical. Toevallig is de domeinnaam http://ostrichoo-medical.nl 20 dagen geleden geregistreerd, een paar weken na de corona uitbraak.'

'Het is écht waar want ik heb het zelf gelezen!'

'Waar dan?'

Blijkt de 'informatiebron' een filmpje te zijn van Robert Jensen. Er is een reden voor dat televisiezenders hem niet langer een platform gunnen: hij verkondigt onzin en noemt het beledigen van mensen 'vrijheid van meningsuiting'. Behalve wanneer hij zélf wordt beledigd uiteraard. Dan noemt hij een belediging opeens een belediging. Maar behalve een enorme %*!'# is hij ook gewoon levensgevaarlijk. Levensgevaarlijk? Zeker: door op mentaal zwakkere mensen in te praten zodat die geloven in zijn beweringen. Bijvoorbeeld rond het coronavirus.

In Amerika zijn al mensen ernstig ziek geworden omdat zij het advies van een andere televisiepersoonlijkheid opvolgden en gootsteenontstopper gingen drinken 'Want als het bacteriën verwijdert in de keuken zal het ook wel virussen doden in je longen, vertelde de president van Amerika mij.' Inderdaad: mentaal zwakkeren (dat kunnen zelfs mensen met een hoog IQ zijn!) weten simpelweg niet dat er een verschil is tussen een virus en een bacterie.

Dat de beweringen van Robert Jensen zijn gebaseerd op onbekende cijfers (klik), achterhaalde onderzoeken of gewoonweg verzonnen doet het geloof van zijn volgelingen (zo gedragen mensen zich wiens idool niets verkeerds kan doen, zelfs niet wanneer die zichzelf tegenspreekt) niet verminderen. Je kunt hen weliswaar vertellen dat de leugens van Jensen aantoonbaar onzin zijn maar zij blijven bij hun standpunt.

Waar ligt dat aan volgens u?

Hoe komt het dat mensen zich zo dom gedragen als deze mensen bijvoorbeeld:

Alsof 200.000 doden en miljoenen (zwaar) zieken allemaal in het complot zitten om dit soort mensen te laten denken dat er geen Geheime Wereldorde bestaat. Of zo. Raar.

'Wij eisen een einde aan de lockdown! Mijn lichaam, mijn kinderen, mijn ouders, mijn besluit!!' 'Er was geen ruimte meer op hun bord voor 'mijn begrafenis', denk ik dan.'
Wanneer u graag een bericht gelooft 'Want het was niet op het journaal en het stond niet in de krant dus het moet haast wel waar zijn!', controleer dat bericht dan even op de volgende kenmerken:

Heeft u ook vrienden die luisteren naar DotCom radio (klik) en/of de berichten geloven van de betreffende 'nieuws' site 'Want de meneer naar wie ik luister zegt dat hij kranten leest zodat zijn luisteraars dat niet hoeven te doen en zegt dat hij te vertrouwen is dus ik vertrouw hem!', ga dan niet met hen in discussie maar wijs hen kalm (pas op: ze kunnen wild worden!) op bovenstaande informatie.

Vertel er gerust bij dat u persoonlijk mensen niet vertrouwt die 'nieuws' brengen zonder een bron te noemen, hun naam niet vermelden bij het artikel, er geen datum van schrijven bij plaatsen en opvallend vaak de Nederlandse taal slecht beheersen. Zoals de auteur die zichzelf 'Henk' (klik) noemt. Het blijkt te gaan om Henk Musaert van wie behalve de informatie die hij zelf over zichzelf schreef dit (klik) bekend is.

De overheid verspreidt betrouwbare informatie over COVID-19. Fijn. Maar nuttig?'

Wanneer je denkt dat je hooikoorts hebt of COVID-19, betekent dat mogelijk (eventueel, mits, indien, tenzij) dat je een van beide wel of niet kunt hebben.' Heldere (*ahum*) uitleg van #RIVM (klik)


Sterkte.

=======================
Meer lezen? Mijn verhalenbundels