Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juli 25, 2011

Luisteren

Deed het vandaag nog maar even rustig aan: wasje gedraaid, beetje aan de administratie gewerkt, bij m'n moeder geluncht en gewerkt aan een column voor de bewonerskrant. Heb nog steeds wel spierpijn van ons optreden als Mini-Kiss van afgelopen zaterdag en hoewel ik het nog wel in m'n benen voel is het lang niet meer zo verschrikkelijk.

Het is wél verschrikkelijk dat een of andere gek het goedpraat dat hij 76 mensen vermoordde. Het is ook verschrikkelijk dat er mensen zijn die zijn daden goedkeuren "want die jonge etterbakjes die hij heeft omgelegd werden later misschien wel linkse leiders', zo valt te lezen aan een door PVV-aanhangers vaak bezocht forum.

Waar ik mij persoonlijk ook aan stoor is het totale gebrek aan ook maar één originele gedachte bij de Noor Breivik. Zo heeft hij zijn 'Manifest' bijna letterlijk gekopiëerd van dat van de 'Unabomber' en doet hij met zijn uitspraken niets anders dan het napraten van enge mensen als Pamela Geller en haar grote Hollandse vriend Geert.

Onzin natuurlijk om te beweren dat elke aanhanger van het PVV-gedachtegoed in wezen een terrorist is. Zoals het ook onzin is om te zeggen: 'die terrorist was een moslim en dus is elke moslim in wezen een terrorist'.

Waar ik mij ook aan erger zijn al die spelfouten van 'DomRechts'. Zoals in: 'De revolutie verslind zijn eigen kinderen'.

En dan durven te beweren dat allochtonen verplicht op taalcursus moeten.

Misschien moet er gebeuren wat ik laatst op Twitter opperde: laat mensen eens goed naar zichzelf luisteren.