Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 23, 2018

De week voorbij

Natuurlijk ben ik niet elke dag blij. Maar ik ben ook niet voortdurend verdrietig. Het ene moment kan ik glimlachen en het volgende moment voel ik een brok in mijn keel wanneer een herinnering komt bovendrijven. Allemaal zeer menselijk. Ondanks deed ik een persoonlijkheidstest: de Myers Briggs test, indertijd ontwikkeld door een moeder en dochter. Volgens de uitslag (een momentopname natuurlijk maar best inzichtelijk) ben ik van het type 'campagnevoerder' (klik): 'Waarom zou ik geen helikopterpiloot kunnen zijn die toevallig ook een oceanograaf is die graag kookt en liedjes schrijft?' Mensen van dit type doen graag veel verschillende dingen omdat zij een erg brede interesse hebben. Maar erg praktisch ingesteld zijn zij doorgaans niet. Nu weet u dat ook...

Maandag voelde ik mij nog sub-optimaal maar ging toch maar naar het werk. Tja, je kunt verkouden in bed liggen of collega's aansteken...;-) Helaas was er geen internet-verbinding dus ik kon weinig doen in het online boekhoudpakket. Gelukkig mocht het mobiel van de baas als modem fungeren en dus kon even het hoognodige worden gedaan. Vroeger dan anders naar huis en nog even een dutje doen want 's avonds was de feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de vrijmetselaarsloge waar ik lid van ben. Dit maal vierden wij de opening samen met een andere Loge.

Een mooie manier om andere mensen te leren kennen en van hen te leren!

Dinsdag ochtend werd mijn woning opgemeten voor het komende isoleren ervan waarna een cv-installatie zal worden geplaatst. Ik houd nog even een slag om de arm want het geharrewar er om heen duurt inmiddels enkele jaren. 'Volgens mijn werkorder moet ik radiatoren verwijderen en na het plaatsen van de voorzetwanden terugplaatsen maar waar vind ik die radiatoren?' -'In de toekomst vermoedelijk...' Blijkbaar had Ymere de arme man verteld dat de CV-installatie al was aangelegd. Terwijl dat niet het geval is. Dus. Ook verbaasde hij zich over het gebrek aan isolatie-roosters in mijn woning en het compleet ontbreken van een luchtafvoer-systeem in de keuken. Toen ik vertelde dat ik kook met de deur open schudde hij mismoedig het hoofd.

Ik zwaaide nog even naar een buurvrouw die op weg ging naar haar werk en deed het een en ander: scheren, bij een buurvrouw langs, teksten leren, e-mailen en avondeten bij een buikdanseres die met mij nog eenmaal onze gezamenlijke voorstelling doornam. Mocht een dansje oefenen en kreeg daar energie van! Onderweg naar de afspraak kwam ik in de metro een kroegmaatje tegen. Leuk! Onderweg naar huis zag ik dit schrijfsel op straat:

Door omstandigheden met lood in de schoenen naar het werk woensdag. Pet op, oordopjes met lekkere muziek in en gedaan wat ik kon. Dat was nog best aardig wat, al zeg ik het zelf.

Een gepland etentje ging niet door waardoor ik iets meer tijd had die avond dan gepland. Ik besteedde die aan het voorbereiden van mijn volgende verhalenbundel, wat werken als secretaris van de maandagavond club, teksten leren, met een buurman overleg plegen over de komende Burendag en thee drinken met een buurvrouw.

Deze dag vond ik een briefje in de brievenbus: een kopie van het officiële overlijdensbericht van de buurman met daarin de mededeling dat hij dinsdag begraven was.

Donderdag schreven een buurvrouw en ik samen een briefje gericht aan het contactadres onder de rouwkaart met het verzoek tot contact. 's Ochtends mocht ik mij melden voor het passen van mijn kostuums voor de komende musical.

De kostuumdame en ik ontdekten eindelijk waar wij elkaar van kenden: van een spelshow een paar jaar geleden waarvoor zij de kostuums mocht doen. Leuk! Onderweg naar huis zag ik de Montelbaanstoren:

Een groot deel van de dag was ik bezig met het leren van teksten en danspasjes. Bij het ontspannen tussendoor las ik boek nummer 14 van dit jaar uit: Earthman, come home van James Blish. Een heuse 'space opera'. En ik draaide een was en sprak met een paar buren en zo.

Vrijdag intensief gerepeteerd voor de musical De Elephantman

die eind oktober te zien zal zijn in 't Zonnehuis in Amsterdam-Noord. U kunt nog kaartjes kopen! https://the-elephantman.nl/ Heerlijk om te zien hoe het script wordt omgezet in een prachtig schouwspel en erg fijn om te spelen met zoveel vriendelijke professionals. Natuurlijk mag u naar het theater komen maar de Facebook-pagina volgen om op de hoogte te blijven van onze vorderingen mag natuurlijk ook: https://www.facebook.com/elephantmandemusical/

's Avonds thuis wat mailtjes verstuurd. Vanuit mijn functie als lid van de Bewonerscommissie maar ook als Secretaris van een hoofdstedelijke vrijmetselaarsloge. Maar bijvoorbeeld ook de was gevouwen. Voor de afwisseling eindigde de dag met het delen van een pot thee met een buurvrouw.

Zaterdag begon met het drinken van koffie samen met een buurvrouw en ook was het Burendag. Wij bundelden de krachten met twee andere bewonersverenigingen en zodoende waren er ruim 100 bezoekers! 98 Daarvan brachten een stem uit op een van drie ontwerpen voor een muurschildering op een blanco muur in de wijk. Een lokaal koor bracht een muzikale bijdrage en diverse mensen brachten diverse hapjes in.

Een fijne manier om de kennismaking met oude buren te hernieuwen en kennis te maken met nieuwe buurtgenoten. Uiteraard sprak ik er meerdere bekenden. Ook uit andere netwerken waar ik ooit deel van uit maakte. Leuk! Na afloop een etentje met een aantal medewerkers. De opkomst was vermoedelijk groter geweest als het niet begonnen was te regenen maar al met al een goede dag.

Zondag mocht ik in - als helft van een duo met een bevriende buikdanseres - optreden op een festival in Hilversum. Het was een tikkie regenachtig (oké, het hoosde) maar wij hebben ons prima geamuseerd. En niet alleen met het welverdiende biertje na afloop.

's Avonds laat (dit blog stond al online) hoorde ik stemmen op de gang: een vroegere vriendin van de onlangs overleden buurman mocht dankzij een ambtenaar van de gemeente even in zijn woning kijken nadat de politie haar telefoonnummer in een adresboekje van hem gevonden had. Wij hebben telefoonnummers uitgewisseld om eerdaags de krachten te bundelen op zoek naar nabestaanden en zo.

Voor het foto-album betreffende onze recente vakantie in Amerika en Canada vraag ik nog even uw geduld.

Het Engelstalige stuk van deze week: http://terrebelius.blogspot.com/2018/09/a-positive-world.html

De muziek van deze week geeft aan dat het nu echt voorbij lijkt met de prachtige zomer die wij gehad hebben. Eurythmics met 'Here comes the rain again':


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Big Jay McNeely, Sjoukje Hooymaayer  en Trai Dai Quang


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/