Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 09, 2022

Nederland is bijzonder tolerant

Nederland is zó tolerant dat wij zelfs intolerantie tolereren. Zo vinden wij het volkomen normaal dat gemeentes aangeven liever alleen blanke vluchtelingen te willen opnemen en geen vluchtelingen uit landen waar de meeste mensen een donkere huidskleur hebben. 


Wij hebben zelfs bekende politici die doodleuk artikel 1 van de Nederlandse Grondwet kunnen overtreden. Bijvoorbeeld Geert Wilders van de Partij van de Vrijheid. Die vrijheid wil voor iedereen. Die geen moslim is. 

Of Thierry Baudet van het Forum voor Democratie. Die doodleuk kan appen 'Je wil toch niet dat je zus met een neger thuiskomt?' (klik) zonder te worden aangeklaagd voor racisme 'want het was maar een grapje'. Ha ha.

Hij staat weliswaar bekend als antisemiet 
en zelfs een partijgenoot (klik) gaf aan dat de Grote Leider ("Führer" in het Duits) is geradicaliseerd en de meest grote onzin gelooft en verspreidt. Waarop het bestuur van Forum voor Democratie hun leider aanklaagde. En vervolgens werd ontslagen door de dictator die Baudet gewoon blijkt te zijn.

Maar toch...Baudet mag gewoon geld ontvangen van de belastingbetalende burger om als voorzitter van een politieke partij in de Tweede Kamer niet mee te doen aan debatten. Wel eens opgevallen dat Baudet zelden meedoet aan debatten die echt ergens over gaan? Om daaraan mee te doen heb je namelijk argumenten nodig. "Alle Joden en kleurlingen moeten het land uit" is geen argument maar een populistische kreet. En dus populair bij Het Volk.

Zijsprongetje: politieke partijen die in de praktijk tegen democratie en vrijheid zijn, hebben opvallend vaak die termen in de naam van hun partij.

Wij staan zelfs toe dat het marketingbureau van een groot farmaceutisch bedrijf en enkele miljardairs in de agrarische sector een succesvolle campagne voert om een zetel te krijgen in de Tweede Kamer en zo rechtstreeks invloed uit te oefenen op beleid.


Het enige dat Nederlanders niet lijken te tolereren is kritiek op het beleid dat wij zelfs intolerantie tolereren.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels