Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 11, 2020

De week voorbij

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
=====================================================
Als Rutte nu eens zou zeggen: 'Luister niet naar Willem want alleen ik weet de waarheid omdat ik zelf onderzoek heb gedaan!' of als het RIVM bekend zou maken dat er een vaccin is tegen de schadelijke gevolgen van 5G-straling en chemtrails, zouden mensen dan opeens van mening veranderen of alleen maar heel erg in de war raken?

Opvallend vaak vinden mensen die graag roepen dat zij recht hebben op een eigen mening ook dat zij recht hebben op hun eigen feiten. Het lijkt wel eens alsof zij éérst een mening overnemen van een krantenkop of Facebook-stukje en dán pas op zoek gaan naar feiten die daar bij passen. Als ze die niet kunnen vinden (vooral omdat zij non-existent zijn) dan worden die feiten maar verzonnen. Als de mening maar klopt, want daar gaat het om. Best aardig om met die mensen van gedachten te wisselen. Je hoort ze dan een mening uitspreken en en vraagt waarop die gebaseerd is. Aan de blik in hun ogen, hun plotselinge gejaagdheid en hun zweterige handen kun je merken dat zij daar nog nooit over nagedacht hebben. Maar al te vaak hoor je dan na een paar minuten hakkelen: 'Nou, eh...dat is gewoon mijn mening. Punt!'

Hoe zit dat met u: zijn uw meningen gebaseerd op heuse bevindingen of heeft u ook 'losse' meningen die - bij daarbij stilstaan - eigenlijk alleen maar meningen zijn zonder dat u precies weet waarom?

Maandag niet al te laat uit bed want verkouden zijn is leuk en prima maar het voorkomt dat je energie hebt om dingen te doen die je wilde doen. Natuurlijk eerst rustig wakker worden met mijn geliefde en een bakkie koffie. Daarna een plan van aanpak gemaakt voor de dag en praktische boodschappen gehaald. Meer koffiebonen bijvoorbeeld. Onderweg even staan praten met diverse buren. Niet tegelijkertijd.
Flink aan de slag met het opstellen van verslagen voor de Geheime Jongensclub, voor de lolz tussendoor wat lemma's toegevoegd aan het Woordenboek Wappieaans-Nederlands. Langzamerhand - dankzij tips en opmerkingen van gebruikers van de woordenlijst - lijkt het steeds meer op een Wappiepedia. Ook deze dag mijn printer aan de praat gekregen (Houzee! Gewoon deïnstalleren, alle kabels eruit en er weer in, alle verwijzingen naar de printer die diep in het register van Windows lagen verwijderd en soft- én hardware opnieuw geïnstalleerd. Zo eenvoudig kan het zijn.) en dus de benodigde papieren kunnen afdrukken. Aquarium schoongemaakt en daarmee Karper de Goudvis blij gemaakt, mijn vriendin blij gemaakt door thee voor haar te zetten, was gedraaid en opgehangen, handwasje gedaan en een paar berichten beantwoord van deze en gene over diverse onderwerpen.

's Avonds een bijzondere gebeurtenis (helaas online want was er graag fysiek bij geweest maar wil eerst verkoudheid-vrij zijn) mogen bijwonen: een zogeheten Herfstequinox van mijn vrijmetselaarsloge. Zeg maar een soort zomer zonnewende. Maar dan in de herfst. Dus.
Omdat ik nog wat verkouden was deed ik online mee en niet op locatie. Nochtans zou ik er graag weer eens komen. Vergelijk het met het verschil tussen luisteren naar een cd en een concert bijwonen: in beide gevallen hoor je de muziek maar de ervaring is van een geheel andere orde. Kortom: je mist wat.

Dinsdag miste ik ook wat: een juiste BTW-berekening op een binnengekomen factuur. Op het document stond de tekst 'BTW 9%'. Het bedrag dat er naast stond was echter 21% van de eigenlijke kosten. Dat klopt dus nie, hè? Dus ik mailde de leverancier. 'Scherp opgemerkt van u! Wij sturen een nieuwe factuur.' Dus zo kan het ook.

Op mijn rondje sociale media vond ik dit juweeltje: 'In landen die minder strenge corona-maatregelen hanteren zijn er minder doden dan in Nederland. Kijk maar, hier is een tabel waaruit het tegenovergestelde blijkt van wat ik zie als feit.'


(Samenvattend: 'Kijk, Zweden had geen lockdown en Nederland wél. Dus Zweden doet het beter dan Nederland. Hier zie je dat er in Zweden 586 doden waren per miljoen inwoners en in Nederland 395.' Toch noemt de dame het nog steeds een feit dat geen lockdown beter werkt dan wél een lockdown. Overigens heeft Zweden wel degelijk maatregelen genomen, zoals het verbieden van samenkomsten van meer dan 50 mensen en door het bezoek aan verzorgingshuizen aan banden te leggen. Maar ja, wat heb je aan feiten wanneer je je informatie alleen maar van Facebook haalt? O, en van Russia Today. Die krant wordt in elk geval niet betaald door de Nederlandse overheid. Maar door de Russische. Véél betrouwbaarder dus. *AHUM*.

Deze mevrouw gelooft dat zij recht heeft op haar eigen feiten en niet alleen haar eigen mening. Dan zijn er ook nog mensen die geloven in een hogere macht. Een hedendaagse bekende hogere macht is (vroeger waren er ook al hogere machten en volkeren die geloofden in één enkele hoger macht. Zij noemden die alleen niet) God. Deze hogere macht is vaak het enige waar mensen in de Biblebelt in geloven. Zij geloven niet in feiten of wetenschappers. En dat is jammer want door zingen in de kerk wordt het coronavirus verder verspreid. Heeft nog nooit een voorganger daar hen dit verhaal vertelt?

Ooit ergerde ik mij aan zulke overduidelijke domheid (want dat is het. De zaken moeten altijd benoemd worden, toch?) of ik werd zelfs boos. Tegenwoordig stel ik een wedervraag zonder cynisme en haal vervolgens glimlachend mijn schouders op als men de overduidelijke leugen blijft volhouden. Dan is er ook nog werk dat mij afleidt (naast een lieve vriendin met wie ik samen koffie dronk voordat zij de deur uit ging.). 

Thuiswerken lijkt een stuk efficiënter dan werken op locatie. Al is het maar omdat het reistijd en -kosten scheelt. Toch mis ik het dagelijkse sigaretje met een collega, een pornofilmpje kijken op de mobiel met een ander, een vaste klant aanhoren over diens liefdesverdriet, geduldig wachten tot een toerist na twaalf minuten nadenken bedenkt: 'Ik wil graag een paar biertjes', terwijl wij zo'n twintig smaken verkopen in diverse verpakkingen, en zo verder. Goed, die anderhalf uur per dag lijk je misschien wat minder effectief maar het is juist het menselijke aspect dat werken vaak leuk maakt. Contact via de e-mail of per WhatsApp haalt het niet bij oogcontact. Vergelijk het met het verschil tussen luisteren naar een cd en een concert bijwonen...hé, schreef ik dit bij gisteren niet ook al?

's Avonds deed ik leuke dingen met mijn vriendin. Besloten dat het strijkgoed mocht wachten. 


Leuke dingen doen met een leuke mevrouw die mij ook nog eens leuk vindt is eh...leuker.

Woensdag een beetje brak (niet echt geweldig geslapen door pijn in mijn heup) maar tijdig aan de slag voor de brouwerij. De achterstand die was opgelopen door een week vakantie is inmiddels ingelopen. Houzee! Gezellig met mijn vriendin een kopje koffie gedaan en het werk eigenlijk alleen maar verder onderbroken door met een buurvrouw ons wekelijks voedselpakket te halen.
Na afloop van de dag de afwas gedaan en een beetje lopen vegen en zo in huis. Met een benedenwoning en diverse mensen die in- en uitlopen (waaronder een kat) wil er nog wel eens wat zand en viezigheidjes zich verzamelen over het vloeroppervlak. Zo gaat dat.

Ook maar even een verlenging van de ToZo aangevraagd, een financiële tegemoetkoming voor zelfstandigen die vanwege de corona-maatregelen een inkomensverlies lijden. Zo blijft toch de economie een beetje draaien. Mensen die geen geld hebben geven namelijk ook niets uit. Zo eenvoudig is dat.

Had nog wat tijd voordat de eetvisite kwam en besloot eindelijk weer eens aan de strijk te gaan. Was er bijna klaar mee toen de vriend arriveerde. Keek met hem en mijn vriendin samen de prachtige en ingrijpende documentaire 'My Octopus Teacher'. Na het eten van een verse pizza met deze ingrediënten:

Donderdag hoefde ik niet te werken. Maar deed het toch. Voor de Geheime Jongensclub, aan mijn huishouden, aan mijn relatie met mijn vriendin en aan die met mijn kat, aan mijn Wappiepedia, et cetera. Douchegordijn wassen hoort daar ook bij. Schimmel verwijderen dat zich had gehecht aan de onderkant. Ook mocht ik de laptop van mijn vriendin onder handen nemen waardoor die nu weer sneller opstart en zo. Een vergadering van de Tuincommissie die morgen had ik gemist. Die was namelijk verplaatst, ging toen niet door, toen weer wel, toen misschien en uiteindelijk blijkbaar wel. Oeps! 

's Avonds at ik bij een vriend en later op de avond lag ik op de bank te genieten van een aflevering van The Walking Dead, een favoriete serie waarvan de productie was stilgelegd in verband met een zeker virus.
Om de dag af te ronden keek ik een aflevering van Holland's got Talent. Niet zomaar een aflevering maar eentje waarin een vriend van mij kandidaat was. Helaas mocht hij niet door naar de volgende ronde maar het was leuk hem weer eens aan het werk te zien. 

Vrijdag na een paar uurtjes slapen (om uiteenlopende redenen een beetje te weinig) tijdig naar het kantoor op de brouwerij. Na even te hebben gespeeld met de kat en zo. Kreeg de indruk dat ik in mijn eentje thuis efficiënter werk maar sociale interactie met collega's en bezoekers is óók belangrijk en wat mij betreft onderdeel van het werken. Je steekt er ook nog eens wat van op, van die gesprekken en door met een collega te praten en elkaar beter te leren kennen zal doorgaans de samenwerking beter verlopen en werk je stiekem toch weer wat efficiënter. Deze dag ik het een en ander over de geschiedenis van de Molen van Sloten die bij de brouwerij naast de deur staat. 


Hierboven de molen.
Hieronder staat-ie naast de brouwerij.

Niet van zomaar iemand maar van de man die jarenlang de beheerder was. En inmiddels met pensioen. Rete-interessant!

In mijn lunchpauze ging ik even bij de buurvrouw langs en haalde ik twee stukken kaas bij de buren van de kaaswinkel: een stuk voor mijzelf en eentje voor een buurvrouw.

Het social media juweeltje van deze dag was deze uitspraak:
Eerlijk gezegd moest ik vooral heel hard lachen terwijl het eigenlijk bijzonder zielig is. De dame in kwestie is niet alleen op Facebook te vinden maar ook op straat. 

Ik denk dat zij dringend psychologische hulp nodig heeft. Wat vindt u? (En geen grapjes over haar petje alstublieft. Zij weet gewoon niet dat er ook petjes bestaan waarvan de klep aan de voorkant zit.)

Was even na zeven uur thuis na een prettige werkdag en het duurde niet lang voordat een buurvrouw met mij een blok kaas kwam ruilen tegen een pak koffie.

Vervolgens was het tijd om een bevriende entertainer te zien optreden. 

Reuzehandig via Facebook. Hij heeft te maken met een ernstig gebrek aan inkomsten dus verkocht nu kaartjes aan mensen om hem via het beeldscherm te zien optreden. Technisch ging er helaas het een en ander mis dus binnenkort zal hij het nog eens dunnetje over doen met wat hij geleerd heeft: niet optreden én zelf de techniek doen. Bijvoorbeeld.

Zaterdag iets langer in bed gelegen dan ik van plan was. Viel pas laat in slaap omdat de buren een verjaarspartijtje hebben. In een pand dat werd opgeleverd in 1892 levert dat een beetje geluidsoverlast op omdat men ruim een eeuw geleden niet veel deed aan geluidsisolatie. Heel lief dat de buurman naar de visite roept: 'Zachtjes doen op de gang alsjeblieft!' maar wie dat vanaf de opgang roept heeft het niet helemaal begrepen. Toch lief bedoeld. 

Voelde mij wat lamlendig deze dag. Weinig energie, verstopte neus, branderige ogen...zou ik nog steeds verkouden zijn? Op sociale media kwam ik diverse berichten tegen van mensen die er nu spijt van hebben dat zij in eerste instantie laconiek deden over Corona. 'Ach, het is maar een griepje en ik heb geen diabetes of zo en ik ben nog jong dus wat kan mij nu gebeuren?' Nu zij tien minuten moeten uithijgen op de bank na een wandeling van en naar het toilet zijn zij zich er opeens van bewust dat de ziekte iederéén kan treffen en - hoewel lang niet iedereen er aan zal sterven - bijzonder vervelend en langdurig kan zijn. Te laat.

Het schijnt met name in Nederland te zijn dat mensen COVID-19 niet zo serieus nemen. 'Wij' staan namelijk wereldwijd bovenaan waar het gaat om aantal doden per 1 miljoen inwoners. Dat is geen goede prestatie. Waar het aan ligt? Misschien aan mensen als beroepsoproerkraaier Willem Engel maar ik denk vooral aan mensen die weigeren zich aan de regels te houden en tegelijkertijd roepen dat Rutte strengere regels moet opleggen. Wilde Thierry Baudet in maart nog dat Rutte een algehele en strenge lockdown zou opleggen, inmiddels roept hij dat de maatregelen veel te ver gaan en een lockdown helemaal niet nodig is. Mensen in Nederland weten gewoon niet wat zij willen en zijn daarom makkelijk te manipuleren door volksmenners van allerlei signatuur. Wat denkt u? Waarom is het Coronavirus zo blij met Nederland?

Ondanks dat ik mij een beetje blegh voelde toch maar in elk geval de afwas gedaan 


en even naar de supermarkt gewandeld voor verse mandarijntjes. 


Een beetje voor jezelf zorgen kan geen kwaad, tenslotte. Daarom draag ik ook een mondkapje. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen. Ook als je zelf immuun zou zijn omdat je niet in het virus gelooft (BREKEND NIEUWS: het virus trekt zich niets aan van geloof. Kijk ook maar naar Staphorst.), wat is het dan voor moeite om een beetje rekening te houden met anderen door een mondkapje te dragen? En waarom bang zijn voor een mondkapje 'want ik heb ergens gelezen dat iemand heeft gehoord dat er misschien iemand is doodgegaan aan het dragen ervan!' en niet bang zijn voor een virus dat inmiddels ruim 1 miljoen mensen dood heeft gemaakt?

Het was écht een heel rustige dag vandaag want het jubileum-feest van de brouwerij ging niet door (erg jammer want het 10-jarig bestaan vieren op 10-10-20 was eigenlijk best gaaf geweest.) en ik sprak maar twee buurvrouwen. Overigens: de brouwerij feliciteren kan op social media én door een bier/kaas-pakket van ons te kopen. Bijvoorbeeld.

's Avonds keek ik een aflevering van Daredevil, vanaf de bank. In gezelschap van mijn kat en vriendin. Even niets hoeven, even niets moeten...fijn!

Zondag uitgeslapen en aan de gang gedaan met het beantwoorden van mailtjes voor de Loge, het afluisteren van 16 voicemailberichten van telefoontjes die ik de afgelopen paar dagen gemist had. lekker muziekje erbij van Wovenhand en U2 en zo en en mij op social media afgevraagd: hoeveel leden van 'het volk'  zullen nog op de PVV van Geert Wilders stemmen na deze opmerking van hem?
Ook las ik een artikel dat mij aan het denken zette: over hoeveel last blinden en slechtzienden hebben van Corona en de bijkomende maatregelen dan vooral. Wie geeft nog even een blinde een arm bij het verlaten van de tram bijvoorbeeld?

Had plezier met mijn vriendin die ook nog eens het avondeten verzorgde en genoot van een aflevering van Daredevil terwijl ik snotterig op de bank lag. Had een buurvrouw op de koffie en amuseerde mij een beetje met schoonmaken en zo en met mensen die de vooroordelen zoals beschreven in Wappiepedia keer op keer bevestigden. Hilarisch!

Het Engelstalige stukje van deze week: https://terrebelius.blogspot.com/2020/10/its-not-natural.html


Doe Maar met Geld is Alles is de muziek van deze week. Wethouder Hekking van Juinen is gastzanger en schreef de aangepaste tekst van het liedje in kwestie. Dus.
Deze week staan wij stil bij het overlijden van Jan des Bouvrie en Eddie van Halen
=====================================================================
De wereld van entertainment - waarin ik pré corona bijverdiende bovenop mijn maandelijks salaris van €900 - ligt plat. 
Ik mis dus inkomsten.
Behalve door een boekje van mij te kopen (zie daartoe de kolom ter rechterzijde van dit blog) kunt u mij ook een beetje sponsoren
door te klikken op onderstaand betaalverzoek, vermomd als foto:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=W8j7ZyKHhJgUabw2AXFPfQnZPLpsDknM
Via Paypal kan ook: https://paypal.me/weijnschenk

Meer lezen? Mijn verhalenbundels