Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 29, 2024

Bent u bevoorrecht?

Wij zijn bevoorrecht. Omdat wij in Nederland wonen. Het is een gegeven dat Nederland één van de beste landen is om in te wonen. Dat hoef ik u niet te vertellen. Niet alleen omdat ik er al meermaals over schreef (hier bijvoorbeld) maar ook omdat u kunt nadenken en dingen opzoeken. 

Wat ik niet kan begrijpen is dat sommigen denken dat bevoorrecht zijn hen meer rechten geeft dan mensen die minder bevoordeeld zijn: 'Ik betaal meer belasting dus ik mag mij asociaal gedragen!'
Dat is pas écht asociaal. En gelogen. Miljonairs in Nederland betalen juist mínder belasting dan anderen:
Níemand hoort zich asociaal te gedragen. Ook niet als je miljonair, blank of christen bent.

In mijn ervaring zijn die mensen veelal vermogend en hebben zij een lichte huidskleur. Opvallend vaak ook noemen zij zich 'christen'. 'Mag een christen rijk zijn?' In vroeger tijden werd van rijke christenen verwacht dat zij de minder bedeelden - en breder, 'de maatschappij die hen rijk gemaakt had' - hielpen. Dat levert een interessant vraagstuk op: is het kopen van een voetballer voor €220 miljoen 'de armen helpen'?

Begrijp mij niet verkeerd: ik begrijp heel goed dat mensen geen hardwerkende 'kleine boer' willen worden en daarom de boerderij van hun ouders voor een paar miljoen verkopen aan 'Big Agro'

Immigranten en 'de elite' er de schuld van geven dat 'de kleine boer' verdwijnt is echt wel een beetje raar. Vooral de aanname 'alle immigranten zijn te lui om te werken!' is raar: Is het verkopen van de boerderij van je ouders voor een paar miljoen 'hard werken'?

Waarom boze boeren hun trekkers op de stoep van politici parkeerden is een raadsel; het zijn namelijk de [sponsors van BBB] grote veevoer- en zuivelbedrijven die 'de kleine boer' laten verdwijnen. 

Miljonairs - zoals de familie De Heus (miljardairs en sponsor van boerenprotesten - zíjn 'de elite'. Hun volksmenners opvallend vaak immigrant. Wilders is van Duitse komaf en zijn oma was Indonesisch. Baudet had een Franse opa en Caroline van der Plas een Ierse moeder. Vandaar 'Kèrolain' en niet 'Karolíen'.

Wie wil dat de rijksten rijken worden en de armen armer gelooft in de leugens van BBB...pardon...Big Agro.

Niet voor niets stemden veel rijken op BBB. Net als op het CDA - waar BBB feitelijk een afsplitsing van is. Samen met het NSC van Pieter Omtzigt - is BBB vooral goed voor de vermogende medemens. Van de VVD is dat ook al lang bekend

Bij mijn onderzoek (klik. Interessante conclusies in dit onderzoek) ontdekte ik dat 'rijken zijn asocialer dan armen' (gelukkig) slechts een vooroordeel was van mij: Nederlanders zijn allemáál redelijk asociaal

Natuurlijk is het niet zo dat alle rijken asociaal zijn en hun geld niet echt verdiend hebben. Ik ken bijvoorbeeld een miljonair die van jongsafaan écht keihard gewerkt heeft voor zijn geld én zeer sociaal is. Zo huurde hij vaak lokale daklozen in om te werken aan zijn projecten en bood hij hen een meer dan fatsoenlijk salaris. Waardoor velen weer een gevoel voor eigenwaarde herkregen, een huurwoning konden betalen, een opleiding begonnen en zo verder. En hij is zeker geen uitzondering.

Voor wie dat interresseert is hier een boeiend artikel (klik. Engels) over 'hard werken' en zo. Met een eervolle vermelding van zogeheten 'bullshit jobs'.

Vindt u dat u uw huidige maatschappelijke, sociale en financiële positie echt verdiend heeft of was het vooral een kwestie van in de juiste tijd in het juiste land geboren zijn?


=================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

 Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels