Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, december 18, 2009

Voorgesteld (Een verhaaltje)

Het was al donker toen hij aan het begin van de avond op de bushalte stond. Hij had afgesproken met een vriend en was van plan met hooguit de laatste bus van die avond weer naar huis te gaan.

Toen viel zijn blik op haar en hij wijzigde zijn plan. Al was het dan niet bewust. Er stopte een bus maar het was niet de zijne. Zij stapte in, draaide vragend haar hoofd naar hem en hij volgde.

Zonder een woord te zeggen ging zij zitten en nam hij naast haar plaats. Hun handen zochten en vonden contact. Hun vingers speelden in elkaar verstrengelde geliefden terwijl zij doelbewust de ogen van elkaar af gericht hielden. Te gevaarlijk.

Na een te korte eeuwigheid stopte de bus bij haar halte. Zij stond op, liep naar de uitgang en draaide toen pas haar gezicht weer in zijn richting. Hij ving de blik in haar ogen met zijn hart en zij fluisterde hem haar naam.

Geluidloos maakten zijn lippen de bewegingen die horen bij het uitspreken van "Dat weet ik." Tenslotte was dat zo want ook in zijn dromen had zij zich al aan hem voorgesteld.

Deel dit bericht