Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 07, 2018

De week voorbij

De afgelopen twee en de komende vier weken zijn er bijzonder weinig lege plekken in mijn agenda. Films, series of wat dan ook bekijken via internet en/of televisie zit er dan ook niet in. Nu ben ik daar sowieso niet zo van dus voor mijzelf mis ik niet veel. Behalve Game of Thrones, The Walking Dead, Star Trek: Discovery, Black Mirror en The Orville kijk ik niet veel. O, best nog wel aardig wat, dus. Graag zou ik meer series willen volgen die mij erg interessant voorkomen (Westworld, Handmaid's Tale, The 100, The Expanse, De Luizenmoeders, Daredevil, The Bridge, The Man in the High Castle, et cetera) maar dat zit er voorlopig niet in.

Mocht ik op een dag weer eens een tijdje regelmatig voor de buis kunnen hangen, zijn er series die u mij kunt aanbevelen?

Maandag was het guur herfstweer. Met regen en al:
 Tegen de tijd dat ik bij de brouwerij was, was het opgeklaard:

Fijn en hard gewerkt op de brouwerij (debiteuren beheer, kosten/baten analyse gemaakt) en mijn baas een en ander uitgelegd over het boekhoudsysteem zodat een paar essentiële taken kunnen worden uitgevoerd terwijl ik aan het werk ben als acteur in een musical. 'Huh? Maar je had een collega toch al het een en ander uitgelegd vorige week?' Klopt, maar die is met vakantie.

Thuis nauwelijks tijd om te eten want mijn aanwezigheid werd verwacht op de informatie avond van mijn vrijmetselaarsloge. Twee bekenden van mij hadden zich aangediend als belangstellende dus dat wilde ik niet missen. Bovendien was ik er vanuit mijn functie van secretaris. Best praktisch. Een interessante avond waarbij boeiende thema's de revue passeerden. Zoals: 'Is de vrijmetselarij niet eigenlijk een mystiek genootschap?' en 'Stel je eens voor dat elk individu het centrum van het Universum is?'

Thuis nog even wat mailtjes verstuurd en zo voordat ik ging slapen.

Dinsdag maakte ik deze foto onderweg naar de studio:

Het was een goede dag op de repetitievloer van The Elephantman.

Er werd hard gewerkt en veel gelachen. Niet elke actie (dialogen, dansjes, regie-aanwijzingen, spelmomenten, timing van grapjes...) verliep vlekkeloos maar dat kan natuurlijk ook niet want je hebt te maken met verschillende mensen met verschillende achtergronden en verschillende meningen en verschillende manieren van omgaan met druk, verandering, voorbereiding, huiselijke situatie en wat dies meer zij. Je kunt echter wel blijven streven naar de perfecte harmonie. Als je samen streeft naar harmonie smeed je al een bijna onbreekbare band.

In de supermarkt onderweg naar huis raakte ik in gesprek met een buurman die ik al langere tijd niet had gezien.

's Avonds lekker gegeten bij een buurvrouw en een kopje koffie toe gekregen. Later op de avond administratieve taken verricht voor mijzelf, de vrijmetselaarsloge waar ik toe behoor en voor de bewonerscommissie. Tussendoor een pot thee geledigd en een stukje gewandeld met een buurvrouw.

Voor je het weet is het zomaar vanzelf middernacht geworden en dus tijd voor het dagelijkse schoonheidsslaapje.

De repetitiedag van woensdag begon (het ontmoeten van een buurvrouw onderweg naar de studio daargelaten) met het doornemen van wat er nog doorgenomen moet worden en een goed gesprek. Fijn! Ik merkte bij het oefenen van een dansje dat mijn conditie wat te wensen overlaat dus dat is een aandachtspunt. Dit was ook de dag waarop dagblad De Telegraaf een stuk aan onze musical wijdde.
(klikken=vergroten)

De kaartverkoop kreeg daardoor natuurlijk een impuls dus als u nog van plan was te komen kijken... https://the-elephantman.nl/

Bij een vriend genoot ik het avondeten en ik mocht hem helpen met een computerprobleempje. Onderweg naar hem toe was het op straat goed te zien dat de herfst inmiddels is ingetreden:
Nog voor ik mijn voordeur bereikte sprak ik kort een tweetal buren. Verder verliep de avond bijna hetzelfde als de avond ervoor.

Donderdag was het niet alleen Dierendag en kreeg dus Billy de Kat een extra knuffel.

Ook werd mijn oudste dochter 18! Ik feliciteerde haar en ontving een berichtje terug. Altijd fijn! Er werden in de studio scènes gerepeteerd waar mijn karakters niet in mee doen en dus was ik 'vrij'. Die onverwachte vrije tijd gebruikte ik voor uitslapen (Doh!), teksten doornemen, werken voor de brouwerij, spelen met de kat, koffie drinken bij een buurvrouw, een bezoek aan de kleermaker en het brengen van een bezoek aan de kapper. Niet om mijn haar te laten knippen maar om hem te vertellen dat mijn nu lange krullen nodig zijn voor mijn rol in de musical.

's Avonds was ik met een aantal vrienden bij een voorstelling van The Rocky Horror Picture Show.

Voor aanvang genoten wij van een tosti met bitterballen:


Vrijdag trakteerde ik mijn collega's op deze koekjes in verband met het verjaren van mijn dochter:

Ook deden wij weer ons best om iets moois neer te zetten. Hopen dat de afvaardiging van dagblad Het Parool die er even bij was een mooi stukje over ons schrijft...Het was zulk mooi weer dat mijn bovenkleding onderweg naar huis slechts bestond uit een t-shirt.

Even na thuiskomst dronk ik koffie bij een buurvrouw en hing de was op die eerder die dag schoon was gedraaid. Ik sprak een buurman over de laatste handelingen rond afgelopen Burendag, deed wat kleine huishoudelijke klusjes (vuilniszak wisselen, de eet- en drinkbakjes van de kat schoonmaken en zo) en ging vroeg naar bed nadat ik met een half oog het dames voetbalteam van Nederland dat van Denemarken had zien verslaan met 2-0. Om een of andere reden was ik vrij moe, deze dag. En de dagen ervoor.

Zaterdag mocht een aantal castleden uitslapen. Ik was daar een van. Mijn lijf, huishouden en kat waren erg content met deze beslissing van de regisseur. Kon rustig wat achterstallige (schoonmaak- en opruim-) klusjes opknappen, koffie drinken met een buurvrouw, een kostuum passen en eten bij onze kleedster,
(De tram passeerde theater Carré. Wie weet
over enige tijd een tijdelijk thuis voor onze musical...)

thee drinken met een buurvrouw en een potje strijken.

Zondag begonnen met het delen van een pot thee met een buurvrouw en daarna werkte ik voor de brouwerij (soms best handig als het boekhoudpakket online bereikbaar is!) en voor de bewonerscommissie (om volgend jaar weer subsidie te kunnen krijgen dienen analyses en overzichten te worden gemaakt en zo).

's Avonds zaten een vriendin en ik een lokale café-uitbater financieel te ondersteunen. Het was erg gezellig en ik vergat foto's te maken. Dat u dat nog eens mee mag maken!

Het Engelstalig stukje van deze week: https://terrebelius.blogspot.com/2018/10/a-positive-world.html

'Daydreaming' van Radiohead is de muziek van deze week:'Daydreamers, they never learn'

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Scott Wilson

=======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/