Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 08, 2018

De week voorbij

Mensen weten vaak niet wat zij willen of weten dat niet uit te drukken. 'Ik wil een partner die er altijd voor mij is en altijd doet wat ik wil' verandert enige tijd later in: 'Had ik maar een partner die wat minder aan mij hing en wat zelfstandiger was.' Kortom: het is nooit goed en wij zijn vrijwel nooit tevreden. Daarom blijven wij streven naar 'anders' en 'beter'. Zonder dat ook wij zelf weten wat wij daar precies mee bedoelen. In het algemeen gesproken dan uiteraard. Er zullen vast mensen zijn die exact weten wat zij willen, wat zij bedoelen én dat ook goed onder woorden kunnen brengen. Toch?

Maandag bij het wakker worden nog wat brak van het werken de nacht ervoor. Maar het was een tof feestje!
 Glazen voor de gasten in de VIP-ruimte
Mijn directe collega's en ik

Ik onderdrukte de neiging om in bed te blijven liggen en ging een stuk wandelen met een vriend in de omgeving van het Amsterdamse Amstelstation. Daarbij kwamen wij langs de rivier waar de stad haar naam (Ooit 'Aemstelredamme') aan te danken heeft:

En wij dronken een biertje.

's Avonds toch nog best wel moe dus rustig samen met een buurvrouw een kop thee gedronken en het kijkschijfje 'Léolo' gekeken: een prachtige film over een jongetje met een grote fantasie en een maffe familie. Dichterlijke teksten en dito beelden en muziek. Van onder meer Tom Waits.Omdat ik het niet kon laten toch nog een beetje lopen opruimen in huis en mijn kostuum gewassen.

Ook kon ik de volgers van mijn schrijverspagina op de hoogte brengen van nieuws (klik) betreffende mijn komende verhalenbundel.

Dinsdag maakte ik deze foto van de Sloterplas.

Als aardigheidje voor u, mijn trouwe lieve lezers en lezerinnen, draaide ik om mijn as en maakte een foto op dezelfde plek maar dan met mijn rug naar het inmiddels bekende meer:

Samen met mijn collega's nog even flink de schouders er onder gezet, vooral in verband met de verhuizing van de brouwerij. Al met al tegen zeven uur 's avonds thuis. Gekookt voor mijzelf en een buurvrouw en toen zij naar haar eigen huis was nog even mijn eigen maandadministratie bijgewerkt.

Woensdag deze foto gemaakt van de Sloterplas:

Op kantoor merkten wij dat het best vreemd voelt wanneer er geen bier wordt gebrouwen of gebotteld in een bierbrouwerij. Maar wij sloegen ons er moedig doorheen! Er moest immers nog steeds bier worden verkocht, die verkopen dienen geadministreerd te worden en nog zo wat. Eind van de dag verheugde ik mij in het meerijden met een collega die toevallig bij een klant in de buurt van mijn woning moest zijn. Daardoor was ik keurig op tijd bij een vriend bij wie ik het avondeten genoot. Onderweg kwam ik langs het dubbele gebouw dat in de volksmond 'De Piramides' heet maar gemodelleerd is naar de kerstboom in het kantoor van de architect indertijd:

Thuis de puntjes op de i gezet vanwege een ophanden zijnde uitstapje en een pot thee gedeeld met een buurvrouw. Voor het slapen gaan nog even berichtjes uitgewisseld met vrienden en mede daardoor glimlachend onder de wol (okee, een synthetisch soort katoen) gekropen.

Donderdag op de brouwerij mij vooral bezig gehouden met de crediteuren administratie en wat ik de rest van de week deed weet ik nog niet op het moment van schrijven van dit weekoverzicht. Volgens de planning zat ik de rest van de week in het altijd weer prachtige Londen. Maar of dat daadwerkelijk het geval was? Samen met u wacht ik op wat de toekomst ons brengt.

Het Engelstalig stuk van deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2018/04/consider-consequenses-of-deportation.html

'The A-Team' van Birdy is de muziek van deze week:It's too cold outside
For angels to fly


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Winnie Mandela

=========================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/