Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 19, 2023

De week voorbij

"Mij kunnen ze de mond niet snoeren. Ik zeg precies waar het op staat en ben recht door zee. Zij noemen mij niet voor niets spraakmakend en iemand die niet op zijn mondje is gevallen. Ik ben een realist en niet bang mijn mening te geven. Vrijheid van meningsuiting is heilig voor mij en geldt voor iedereen. Ik ben er tegen dat mijn mening wordt gecensureerd en vindt dat iedereen altijd alles mag zeggen."

Zonder uitzondering zijn mensen die bovenstaande beweringen doen laffe, hypocriete racisten. Racist omdat hun 'mening' dat mensen met een donkere huidskleur inferieur zijn aan mensen met een lichtere huidkleur niet gebaseerd is op wetenschap maar op angst. Hypocriet omdat je hen geen racist, laf of hypocriet mag noemen en zij vinden dat vrijheid van meningsuiting uitsluitend geldt voor mensen die dezelfde mening hebben. Laf omdat zij vaak anoniem zijn en niet gewoon rechtstreeks durven te zeggen dat zij een domme, bange racist zijn. 

Daarom staan zij te juichen wanneer één van hun helden wél gewoon een keihard racistische uitspraak durft te doen en staan zij te grijnzen als een kind dat een geheimpje kent wanneer een collega-racist stiekem het 'White Power' teken maakt 


of door bijvoorbeeld een anker of clown-symbool op social media te plaatsen ook 'stiekem' laat weten een racist te zijn. Wilde eerst 'domme racist' schrijven maar dat is een pleonasme.

Men beweert wel eens dat de beste manier om met populistische, racistische, opportunistische volksmenners om te gaan is hen te negeren. Te doen alsof het probleem niet bestaat. Je kop in het zand te steken. Dan gaat de idioot vanzelf wel weg en houden de haat en nijd vanzelf op te bestaan. Stel dat men die houding in de jaren '30 van de vorige eeuw had gehad? Dan waren misschien wel miljoenen joden onterecht beschuldigd van een slechte economie, afgevoerd en massaal verguisd en vermoord. O, wacht...

============
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=====================
Maandag bleef ik nog even in bed liggen. Liggend verwijderde ik ruim een gigabyte aan foto's en filmpjes van mijn mobiel dat zomaar opeens wat 'sneller' aanvoelde. Heerlijk! Dat was ook het feit dat ik mij iets beter voelde. Goed genoeg om wat achterstallig huishoudelijk werk te doen en te overleggen over twee komende entertainmentopdrachten. 

Voelde mij ook fit genoeg om mij weer eens ouderwets druk te maken om de macht van banken en investeerders (klik). Omdat de topmanagers van een aantal bedrijven weer zo nodig moesten gokken met het geld van spaarders als burgers en kleine bedrijven, zullen de belastingen weer omhoog moeten om die arme topmanagers te 'redden'. Typisch: als het misgaat met kapitalisme, vertrouwen kapitalisten op socialistische ideeën om hen te redden.

Sommige mensen zijn tegen principes als 'alles eerlijk delen'. Tot zij zelf hulp nodig hebben.

Het is natuurlijk ook een beetje de schuld van mensen zelf. Goed, soms kun je niet anders en moet je wel geld lenen maar doe dat dan om een goede reden. Niet omdat je met geleend geld wil gaan handelen in crypto of op vakantie wil.

In diverse beschaafde landen kan iedereen die dat wil gratis studeren (klik). In andere landen kan dat alleen wanneer je ouders stinkend rijk zijn of wanneer je een lening afsluit met een rente die zó hoog is dat je tegen je pensioen die nog niet hebt afbetaald. Nederland (klik) hangt daar een beetje tussenin, aan de vrij goedkope kant. 

'Nou, dan leent-ie toch gewoon geld voor zijn studie?' Ik vind dat - zeker voor iemand die gestudeerd heeft - een ontzettend domme opmerking. Want hoe was de bankencrisis ook alweer ontstaan waardoor wij ook eerder in de ellende kwamen te zitten? Inderdaad: omdat mensen veel te makkelijk en veel te veel geld lenen, bijvoorbeeld in de vorm van hypotheken, een door kapitalisten bedacht systeem waardoor mensen tòch iets gaan kopen wat zij zich niet kunnen veroorloven.

Nog maar even niet naar de Loge die avond voor ik wist of het virus waar ik van herstellende was erg besmettelijk is. In plaats daarvan schreef ik een paar blogstukjes voor toekomstige publicatie, gaf ik mijzelf een schouderklopje omdat het best goed ging met Franse les 

en ging ik vroeg naar bed, anticiperend op dagen waar ik mijn energie hard nodig voor zou hebben.

Dinsdag kwam ik weer een paar voorbeelden tegen van: 'Jammer dat ook deze mensen niet zijn geïnteresseerd in politiek'. En eigenlijk begrijp ik dat niet want alles in ons dagelijks leven wordt beïnvloed door politiek: onderwijs, zorg, immigratie, wonen...AOW? Politiek. Studieschuld? Politiek. De hoogte van de deurkruk van je voordeur? Politiek. 

Dus lang leve verkiezingen want dan gaan sommigen weer even nadenken. Bijvoorbeeld of het misschien toch geen goed idee is om wat betreft agrarische bedrijfsvoering terug te gaan naar 'vroeger'. Toen één keer in de week een lapje vlees eten een ongekende luxe was en je alleen groente en fruit kon eten wanneer het toevallig het juiste seizoen ervoor was. Toen kunstmest nog niet was uitgevonden. 'Biologisch boeren' dus. 

Ben ik helemaal voor: meer ouderwetse boerderijen en desnoods in de stad. Laat mensen die een vers kippetje willen eten er eerst maar eens eentje vangen, vervolgens koken en plukken! Dat werkt verschillende kanten uit: de kip heeft een leven lang lekker kunnen rondrennen, de mens heeft alle calorieën er al uit gelopen voordat de kip is verorberd en het scheelt immens veel ruimte want heel veel mensen worden dan opeens vegetariër. Als je hetzelfde zou doen met andere dieren.

Jammer alleen voor de CEO's van 'Big Agro' maar die kopen dan maar een privéjacht minder.

Wat ik niet begrijp aan de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen 2023 is dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken onder Minister Kajsa Ollongren heeft besloten om de gezamenlijke (handmatig getelde) stemmen van alle stembureaus weer met hulp van de computer te laten optellen. Hoewel vaststaat dat dat systeem nog niet voldoende beveiligd (klik) is. 

Ook onbegrijpelijk voor mij zijn mensen die op populisten stemmen. Bijvoorbeeld wanneer die zeggen: 'Weg met de betutteling en de maximumsnelheid!' Iedereen die in staat is tot zelfstandig nadenken weet dat het dom is om te denken dat wij zonder regels een fijne samenleving zouden hebben. 'Ja maar, als ik harder kan rijden, ben ik eerder thuis!' Onzin. Dat een populist dat roept, maakt het niet waar. Het zou alleen waar zijn wanneer er geen andere weggebruikers zouden zijn. In deze video (klik) wordt (vanaf 1:39) uitgelegd hoe langzamer rijden leidt tot minder ongelukken én tot eerder op de plaats van bestemming zijn.

Na een succesvol (door naar de volgende ronde!) online sollicitatiegesprek, meldde ik mij bij de huisarts. Die bevestigde dat inderdaad een virus zich in mijn lichaam had genesteld en vooral mijn sinussen had aangetast. Met onder meer een keelontsteking tot gevolg. Toch maar afmelden als stembureaulid dan. Natuurlijk om collega's en klanten niet aan te steken maar ook omdat je je veertien uren moet kunnen concentreren. 'Huh, worden jullie dan niet halverwege de dag afgelost of zo?' Nee.

Bij de apotheek onderweg naar huis, 

haalde ik op recept van de huisarts een flesje neptranen omdat hij had geconstateeerd dat ik last heb van droge ogen. 

Thuis rustig aan de gang met het herinrichten van mijn kledingkast. Na het wegdoen van diverse kledingstukken hoef ik niet meer te proppen en kleding over rugleuningen van stoelen te draperen omdat er simpelweg tekort was aan kastruimte. Fijn!

Natuurlijk liep ik nog wat achter met administratieve taken en het beantwoorden van berichten. Omdat ik veel last heb van mijn ogen, deed ik alleen het hoognodige. Televisie kijken kost gelukkig iets minder moeite (zo lang ik geen ondertiteling hoef te lezen) en zo kwam het dat ik mijzelf trakteerde op een aflevering van The Expanse: de spanningen lopen hoog op tussen de bewoners van de Aarde, de maan, Mars en de Gordel. Politieke intriges, moord en doodslag... heerlijk!

Woensdag was ik alweer aardig opgeknapt, gelukkig, al was ik nog flink aan het hoesten en had ik nog last van 'watten in mijn hoofd', tegenwoordig ook wel bekend als 'brain fog': slecht kunnen concentreren, niet op woorden kunnen komen...lichtelijk irritant. Maar soit. Het was ook nog eens prachtig weer dus was het tijd voor een flinke wandeling.

Zo liep ik met een buurvrouw naar een stembureau dat was gesitueerd in een galerie annex kunstuitleenbibliotheek. 

Erg fijn want dan kun je tijdens het wachten wat kunst bekijken. Toch net wat leuker dan stemmen in een gymzaal. Vervolgens trakteerden wij onszelf op een lekker hapje bij een wandeling over de markt.

Zij kon ook hartelijk lachen toen ik haar vertelde over de eerste verongelijkte verhalen over vermeende verkiezingsfraude: 'Ik was keurig om kwart over zeven op het stembureau en zij verboden mij gewoon om op Forum te stemmen!' Eh, stemmen kon toen überhaupt niet want de stembureaus gingen pas om half acht open. Maar ja, als mensen eenmaal in een complot geloven, dan is dat hun waarheid. 

Zag ook deze verkiezingen oproepen om op een vrouw te stemmen 'want vrouwen zijn ondervertegenwoordigd!' Sympathiek idee. En natuurlijk begrijp ik de gedachte dat iemand die christen is op het CDA wil stemmen 'want de C staat voor christen. Tsja, en FvD is net als VVD pro-democratie? 

'Deelt de vrouw waarop jij stemde bijvoorbeeld jouw idee dat abortus mogelijk moet zijn?' 'Eh... daar zeg je wat. Dat weet ik eigenlijk niet. Ik dacht, nou eh
...omdat zij een vrouw is dat eh...' '...Dat zij dan geen conservatieve christen kon zijn die groot voorstander is van het patriarchaat en daarom tegen abortus?' 'Eh... maar ik dacht...' '...Nee, dat deed je dus niet.' Vind ik jammer: mensen die gaan stemmen maar absoluut niet nadenken over naar wie hun stem gaat.

Denk maar aan de mensen die zich lieten leiden door holle frasen en halve leugens en daarom BBB stemden. Als zij maar een beetje onderzoek hadden gedaan, zouden zij weten dat zij stemden voor meer vee en minder boeren (klik). 

Hoe dan ook: het was weer een mooie dag voor de democratie. Die ik aftopte met het halen van dag nummer 800 van - nagenoeg - elke dag Franse (en soms Indische, Italiaanse of Noorse) woorden leren:
Na een fijne middagdut na het indruppelen van mijn ogen, had ik eindelijk weer eens wat energie. Zodoende kon ik wat berichten beantwoorden en papieren sorteren na het eten en met een tevreden gevoel gaan slapen. Heerlijk!

Donderdag had ik een goede dag. Kon eindelijk wat achterstallig werk verrichten en meldde mij tevreden 's middags bij de fysiotherapeut. Die ontdekte na wat vragen en voelen waar het precies aan lag dat ik mijn linkerbeen niet hoog genoeg kan optillen om op de fiets (of over een drempel van meer dan vijf centimeter hoog) te stappen: een tweetal onwillige spieren. Met veel kracht - en voor mij dito pijn - wist hij de spieren ertoe te bewegen om te doen wat zij behoren te doen. Althans, tijdelijk. Meegekregen oefeningen zouden dat 'tijdelijke' moeten omzetten in 'voor jaren'. Fijn dat er hoop is! Na het harde aanpakken van mijn onwillige spieren besloot ik die verder op de proef te stellen door een dik half uur lang naar huis te gaan wandelen. Om onderweg even uit te blazen in dit parkje en mijn dijbeen te masseren:

Na het avondeten beantwoordde ik nog wat berichten inzake een naderende entertainmentopdracht en reageerde ik nog op een half dozijn andere berichten terwijl mijn badtobbe zich vulde 


en ik mijn pijnlijke bovenbeenspieren kon verwennen. Terwijl ik luisterde naar het nieuwste album (klik) van een vriend van mij: Désar. Lekker 'gothic'. 

Vrijdag mocht ik mij op het einde van de ochtend melden in een deel van de stad waar ik weinig kom: ten kantore van een uitzendbureau dat mensen vooral aan de gemeente verhuurt. Met de bedoeling dat zij na enige maanden officieel bij de gemeente in dienst komen. De dame en ik ervoeren beiden het gesprek als bijzonder prettig, wisten elkaars vragen te pareren met spitsvondige edoch inhoudelijke taalgrappen en bleken beiden het prettig te vinden om te kletsen, te luisteren en ons in te leven in de ander. Allemaal goede eigenschappen voor het werken in mijn mogelijke nieuwe functie bij de gemeente. Nog maar één horde te nemen: zij is enthousiast om mij voor te stellen aan mijn mogelijk toekomstige manager en alleen hij of zij kan nog 'nee' zeggen.

Het was zulk lekker weer en ik voelde mij na het gesprek zó energiek - ongelooflijk wat het idee om gewenst te zijn doet met je energiehuishouding - dat ik besloot om een groot deel van de afstand wandelend af te leggen:
Eenmaal thuis had ik nog een beetje energie over en besloot daar gebruik van te maken door mijn belastingaangifte te doen. Die is niet echt standaard. Zo ontving ik het afgelopen jaar én salaris én een WW-uitkering én een aanvullende Bijstandsuitkering én had ik inkomsten zowel als aftrekposten vanuit mijn werk als zelfstandige. 

Ik verklaarde mijzelf voor gek want al met al kwam ik afgelopen jaar uit op een verzamelinkomen van €12.378. Had ik mijn tijd vooral doorgebracht met 'netflixen' en neuspeuteren, dan had ik alleen maar een Bijstandsuitkering ontvangen van ongeveer (...) €14.343,12. Niet-werken had mij afgelopen jaar bijna €2000 meer opgeleverd dan wél werken. Soms begrijp ik de mensen wel die mij gek noemen. 

Bij de Belastingdienst zijn ze ook gek. In elk geval volgens oud-Staatssecretaris van Eijck (klik): "Een organisatie die geld int en tegelijkertijd geld verdeelt, dat kan niet samen gaan. Het is een van de grootste fouten die er is gemaakt in politiek Den Haag."

Over belastingen gesproken (best trots op dit 'bruggetje' tussen twee verschillende onderwerpen: gebruikmakend van de dubbele betekenis van 'belasting'): de grootste belasting op het oppervlakte- en grondwater in Nederland is afkomstig van de landbouw. Echt waar (klik). In tegenstelling tot in andere landen, hoeven agrarische bedrijven in Nederland zich nauwelijks aan richtlijnen ter voorkoming van vervuiling te houden. Het Mesdag Zuivelfonds (klik) zegt dat dat best meevalt. Zo zeggen zij dat ook eenden zorgen voor fosfaat- en stikstofbelasting op het water. Ik vraag mij af waarom. Nee hoor, niet echt, want:

Dat dit onderzoeksinstituut op fysiek hetzelfde adres 

zit als het accountantskantoor dat voor boeren (EU-)subsidiegeld binnenhaalt is natuurlijk puur toeval. Net als het gegeven dat dit accountantskantoor-voor-boeren, Accon AVM, in 2022 voor €1 werd gekocht door een grotere organisatie, Flynth (klik), vlak voordat een groot fraude-onderzoek (klik) zou plaatsvinden. Daarmee is Flynth nu het accountantskantoor van ruim de helft van alle agrarische bedrijven in Nederland. Gek genoeg zegt ook Flynth dat de stikstofcrisis (klik), in weerwil van de rapportages (klik) van heuse wetenschappers, niet de schuld is van de boeren. Die gezamenlijk ruim 40 procent van alle grond in Nederland bezitten. 'Ja, maar andere industrieën zorgen óók voor stikstofuitstoot, hoor!' Klopt. Samen voor ongeveer 2,1% van het geheel. Terwijl 45% van alle stikstofuitstoot voor rekening komt van de agrarische sector, met name van de veeteelt. Best wel een verschilletje, denk ik.

Het zijn vooral de Waterschappen die gaan over het oppervlakte- en grondwater. Dus stond 'Big Agro' te juichen toen hun succesvolle lobbyiste, Caroline van der Plas, met hun BBB de meeste zetels binnenhaalde bij de Waterschapsverkiezingen.

18% van de kiezers heeft gestemd op BBB, dat betekent dat 82% dat niet gedaan heeft. In een ware democratie geldt de stem van de meerderheid, toch? Lollig weetje: Caroline van der Plas komt van het CDA en de BBB-voorzitter (klik) in de Eerste Kamer zat voorheen bij de VVD. Dus stiekem hebben de BBB-stemmers gekozen voor het voortzetten van het beleid van CDA en VVD.

In elk geval de komende vier jaren hoeven de paar grootste agrarische bedrijven zich geen zorgen te maken over het met fosfaat en stikstof vervuilen van ons water. Dan zal blijken of BBB voldoende competente mensen heeft weten te vinden om al de gewonnen zetels te vervullen. Of dat de partij dezelfde weg op zal zijn gegaan als andere populistische partijen als de Centrumpartij, de LPF en - recent - FvD: binnen een paar jaar uiteenvallen door interne ruzies omdat daadwerkelijk politiek bedrijven een heel ander vak is dan roepen dat je ergens tegen bent.

Aanhangers van een zekere populist riepen weer dat zij 'tegen!' waren en 'zie je wel, door fraude is onze Grote Leider ('Führer' in het Duits. Red.) zetels kwijtgeraakt!' Dat was toen bekend werd dat op een Rotterdams stembureau een opvallende telfout (klik) was gemaakt.

Gelukkig werd deze menselijke fout vrijwel onmiddellijk gezien, erkend en hersteld. Het heeft er dus schijn van dat het systeem weliswaar niet perfect is maar op zich goed werkt, de controlesystemen goed werken en de democratie in stand blijft. En ga er maar aanstaan: 12 uren nonstop geen enkele fout maken.

Na het reageren op diverse berichten, bedacht, schreef en publiceerde ik een vers verhaaltje, waarna ik at, mijn huishouden wat bijwerkte en de dag afsloot met een aflevering van Star Trek: Picard.

Zaterdagochtend was ik wakker, ongeveer een half uur voor mijn wekker ging. Die ging af om negen uur dus da's prima. Kopje koffie, plens water, aankleden en klaarzitten. Om via Microsoft Teams deel te nemen aan een overleg met een twintigtal van mijn collega Secretarissen. Interessant om te ontdekken hoeveel er hetzelfde is in de diverse Vrijmetselaarsloges en hoeveel verschillen er ook zijn. Één van de onderwerpen was (het toepassen van) de privacy wetgeving. Dus ik kan hier niet al te veel over kwijt. 

Vervolgens speelde ik even met mijn visitepoes en verzorgde de goudvissen. Iets wat ik normaliter op zondag doe. Die goudvissen even goed verzorgen, dan. Niet dat spelen met de poes.

Tegen het einde van de middag vertrok ik naar Groningen. 


Maar niet voor ik in mijn vuistje had gelachen toen ik las dat zelfs Donald Trump zelf nu denkt spoedig gearresteerd te worden. Voor het handelen met voorkennis, spionage, de verkoop van staatsgeheimen, aanranding en verkrachting en nog zo wat. Of hij wordt - in ware maffia stijl - gewoon de cel ingeworpen vanwege belastinggesjoemel. Zijn dochter... pardon.. zijn voormalig presidentieel adviseur ('Nepotisme is slecht!' riep zijn aanhang altijd graag. Maar nu zijn zij opvallend stil) hangt ook een straf boven het hoofd. Niet omdat zij stiekem zaken deed met China (een kledingmerk werd van haar maar ook kocht zij een Chinese fabrikant van stemcomputers met de bedoeling die in te zetten bij toekomstige verkiezingen) maar omdat zij geld dat was ingezameld voor een dierenopvangcentrum in eigen zak stak en er ondermeer luxe etentjes voor zakenvrienden in haar papa's buitenhuisje Mar-a-lago mee betaalde. Of nee, sorry, dat was Lara Trump (klik), de vrouw van officiële zoon Eric Trump. Ze lijken ook zo op elkaar, al die Trump vrouwen. Wellicht omdat zij allemaal dezelfde dokter aan hun 'nieren' hebben laten werken.


'Ja, maar linkse mensen sjoemelen óók, hoor!' 1. De Democraten zijn verre van 'links'. 2. Vrijwel geen enkele familie sjoemelt en liegt zoveel als die van Trump. 3. Met een 'jamaarisme' ben je af.

Met nog ruim dertig seconden op de klok haalde ik de rechtstreekse trein naar Groningen. 


Intussen had ik via een appje doorgekregen waar ik de sleutel van mijn tijdelijk verblijf kon ophalen: in de zaak waar een dame werkt die óók zou optreden op het festival dat ook mij m'n ding zou laten doen. Het exacte adres van mijn kamer wist zij ook niet maar zij gaf wel een aantal goede aanknopingspunten door. Zo kon ik al om iets na achten tevreden mijn schoenen uittrekken en even op bed ploffen.

Ik at een hapje bij een van de vele eettentjes in de wijk en las dat BBB wel heul veel toevallige connecties heeft met het CDA. Dat voorvrouw Caroline van der Plas ooit voor het CDA verkiesbaar stond wist u natuurlijk al, maar wist u ook dat zij goed bevriend is met 'Boer zoekt Vrouw' presentatrice Yvon Jaspers (klik)? Die tevens een leuk bedrag ontvangt van het Big Agro bedrijf For Farmers 

om de mythe van de hardwerkende boer-met-de-poten-in-de-klei in stand te houden? Of met vroeger CDA-minister Henk Bleeker? Die als minister van landbouw nog even wat mooie voordelen had geregeld voor boeren die naar Nederland importeren vanuit Frankrijk? Terwijl hij daar zelf een tweetal grote agrarische bedrijven heeft? Dezelfde Henk Bleeker die nu adviseur is van Forum voor Democratie? Toevallig (klik) allemaal, niet? 

Hoe dan ook: ik genoot van een avondwandeling in de fraaie stad Groningen


en ging lekker slapen.

Zondag werd ik wakker na dik negen uren non stop slapen. Even een babbeltje met de schoonmaker van het logeeradres en langzaam wandelen naar het theater voor een ontbijtje. En koffie. 

Een uurtje later werd ik bijgestaan door mensen van de organisatie van het verhaalvertelfestival waar ik een bijdrage aan mocht leveren. Moet er nog wat geregeld worden? Stoelen, eten, gaffer tape of wat dan ook? Weet iedereen wat hem of haar te doen staat? Ook qua (achtergrond) muziek?

Geweldig professioneel en hulpvaardig team vrijwilligeres. Geen mensen die staan te wachten tot iemand hen vertelt wat zij moeten doen maar 'hands on'. Fijn!

Technische doorloop gedaan. 'Droog' mijn performance geoefend met een paar vrijwilligers als 'publiek' en mij de goed onderbouwde terugkoppeling ter harte genomen. Alles gereed voor het optreden. Wel jammer dat ik mijn collega's niet aan het werk kon zien.

Wie ik wel sprak was de moeder van een middelbare school klasgenote van mijn zoon. Zij was toevallig vanuit Amsterdam in Groningen en zag mij op een terrasje zitten. 

Die dingen gebeuren.

Het werd een bijzonder interessante avond


waar ik later wat meer over zal schrijven.

Het pleonasme van de week is: populistische volksmenner

De muziek van deze week is een live versie van Atom Heart Mother. Hier is Pink Floyd. En niet alleen:

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Dick Fosbury.